habercim19.com özgür haber özgür yorum

Maskeler ne zaman çıkacak?

GÜNDEM

Sağlık Bakanı Koca, maske zorunluluğunun kalkması ile ilgili ilk kez tarih verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında, maske takma zorunluluğunun kalkması için ilk kez tarih verdi.

Bakan Koca, ''Eylül'de normal hayata dönmek istiyoruz, toplumsal bağışıklık yakalandıktan sonra aşı olanlar maske takmayabilir. Aşı takviminde aksama olmazsa, toplumsal bağışıklık yaz aylarında yakalanacak ve Türkiye sonbaharda normal hayata dönecek'' dedi.

Toplumun en az yüzde 60'ının aşılanmasıyla toplumsal bağışıklığın oluşabileceğini söyleyen Bakan Koca, ''Toplumsal bağışıklığın oluşması önemli. Aşılamayı da biz Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül dahil olmak üzere yoğun bir şekilde yapmak istiyoruz. Sonra aşı olanların maske takma zorunluluğu söz konusu olmayabilir'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (2)

Ahmet 3 Yıl Önce

Covid tedavisi gören hastaların kandaki oksijen oranlarına bakılıyor, gerekirse oksijen veriliyor. Peki virüse karşı koruyuculuğu olmayan ama oksijen almayı güçleştiren maskeleri hem de oksijene en çok ihtiyaç duyduğumuz anda yani hareket halindeyken, sokakta neden takıyoruz?

Cevap veriyorum:)))))) 3 Yıl Önce

Covitsek bulaştırmamak,değilsek başkasından bulaş olmamak için

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.