habercim19.com özgür haber özgür yorum

‘Nükleer Santral’den pay almalıyız’

GÜNDEM

TSO Meclis Üyesi Erkan Dalyan, TSO Mart ayı toplantısında, Çorumlu sanayicinin dikkatini Mersin ve...

TSO Meclis Üyesi Erkan Dalyan, TSO Mart ayı toplantısında, Çorumlu sanayicinin dikkatini Mersin ve Sinop'ta yapımı kararlaştırılan devasa bütçeli nükleer santral yatırımlarına dikkatini çekti. Her biri 8 milyar dolarlık dev bütçelere sahip olan yatırımlardan, Çorum'un pay alması gerektiğine inandığını vurgulayan Dalyan, "550 bin parça ekipman imalatı gereken bu yatırımda, Çorumlu sanayicilerin üretebileceği pek çok kalem var. Sanayicimiz şimdiden kuracağı bağlantılarıyla, bu sektördeki payını artırmalıdır." dedi.

TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş başkanlığında toplanan TSO meclisi, gündemdeki maddelerin oylanmasından sonra, dilek ve temenniler bölümünde söz alan Dalyan, katıldığı nükleer enerji toplantıları ve Türkiye'deki yatırımlar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Mersin'de yapılması kararlaştırılan nükleer santral için Türkiye'de kurulan bir firmanın, henüz bir çivi çakılmış olmamasına rağmen, 50 milyon dolarlık ciroya ulaştığını belirterek sözlerine başlayan Dalyan, Ruslar'la birlikte yapılacak olan Mersin santralinin ardından Sinop'ta da santral kurulacağını, Mersin'de kendisini deneyip tecrübe kazanacak olan Çorum firmalarının özellikle Sinop yatırımında çok daha kazançlı çıkacağına vurgu yaptı.

Türkiye'de kurulacak olan iki santralin ardından dünya genelinde 600 adet santral kurulma çalışmalarının varlığından bahseden Dalyan, "Türkiye'de bizler bu yatırımlarda yer alıp, başarı sağladıkça, 3 trilyon dolarlık dünya piyasasında da pekala boy gösterebiliriz. Bu tecrübeler dünya pazarında bizleri daha da ilerilere taşıyabilir." dedi.

Birinci ve ikinci kademe ürünlerde Çorum'dan imalat yapılamadığını, ancak üçüncü ve dördüncü kademe olarak belirtilen aşamalarda Çorumlu sanayicilerin üretim ve imalat yaparak sektördeki yerini alabileceğini hatırlatan Erkan Dalyan, bu büyük pazarın iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.




TASARRUFA DİKKAT ÇEKTİLER


TSO Yönetim Kurulu, su tasarrufu konusunda dikkat çekmek ve israfı önlemek için broşür yaptırdı.

Üzerinde 'Damlaya damlaya yok olur-Suyu tasarruflu kullanınız' sloganı bulunan yapıştırılabilir broşürleri meclis üyelerine de dağıtan TSO yönetimi, önümüzdeki günlerde bu broşürleri Çorum'un tüm noktalarında halka ulaştırarak, farkındalık oluşturmayı hedefliyor.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.