habercim19.com özgür haber özgür yorum

O haberlere tokat gibi cevap

GÜNDEM

Vali Mustafa Çiftçi'den İskilipli Atıf Hoca’nın kabri başında düzenlenen anma programıyla ilgili yapılan haksız tepkilere tokat gibi cevap geldi.

Vali Mustafa Çiftçi, İskilipli Atıf Hoca’nın şehadetinin 95. seneyi devriyesinde kabri başında düzenlenen anma programına katılmasına yönelik Cumhuriyet Gazetesi ve Halk TV gibi çeşitli mahfillerde yer alan mesnetsiz ağır suçlamalara tokat gibi cevap verdi.

Kişisel sosyal medya hesabından 'Kamuoyunun dikkatine!' başlığında açıklama yapan Mustafa Çiftçi, İskilipli Muhammet Atıf Hoca’yı bir kez daha rahmetle yâd ettiğinin altını çizerek, şöyle dedi;

'BİR KEZ DAHA RAHMETLE YAD EDİYORUM'

“4 Şubat Perşembe günü şehadetinin 95. yılında kabri başında dua ettiğimiz ve Fatiha okuduğumuz, akabinde İskilip Ulu Camii’nde ruhuna okunan mevlid-i şerif ve hatmi şerifleri dualadığımız İskilipli Muhammed Atıf Efendi’yi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. 1876-1926 yıllarında yaşayan ilim, aksiyon ve dava adamı M. Atıf Efendi’yi geçen yıl da (2020) Valiliğimiz, Çorum Belediye Başkanlığımız, Hitit Üniversitemiz ve Atıf-Der işbirliğiyle anmış ve bilimsel bir sempozyumda ilmi, içtimai ve siyasi yönleriyle ele almıştık. Gayemiz İskilipli M. Atıf Efendiyi tartışmalı alandan ilmi alana çekmek, eserleri ve hayatıyla değerlendirmek, nihai hükmü aziz milletimizin vicdanına bırakmaktı. Bu yıl da düzenlemeyi düşündüğümüz sempozyumu pandemi nedeniyle gerçekleştiremedik, onun yerine bu yıl Atıf-Der’in organize ettiği şekliyle sade bir kabir ziyareti ve mevlid programıyla sınırlı tuttuk.

'TARİH BİR ÖVGÜ VE SÖVGÜ KİTABI DEĞİLDİR'

Tarih bir övgü ve sövgü kitabı değildir, tarih ibret alınmak içindir. Geçmişimizden ders çıkarmak, yapılan hataları tekrar etmemek, geçmişte yaşanan acıları yeniden yaşamamak için tarihten ders almamız gerekir. Biz de tam bu gerekçelerle geçen yıl sempozyum düzenledik, bu yılki anma etkinliğine katıldık.

'ZALİMLERLE HESAPLAŞACAKLARI GÜNÜ BEKLİYORLAR'

27 Mayıs 1960 askeri darbesinden sonra şehit edilen Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’yu bu millet hiç unutmadı ve itibarları iade edildi, devlet töreniyle anıt mezarlarına nakli gerçekleştirildi. Yassıada Mahkemelerinin verdiği idam kararları milletimizin vicdanını yıllarca kanattı, adalet duygusunu örseledi. Şükürler olsun ki, aradan yıllar geçtikten sonra bu yanlış, devlet adına düzeltildi, milletin adamları şimdi huzur içinde ebedi istirahatgahlarında zalimlerle hesaplaşacakları günü bekliyorlar.

'SON DEVRİN DİN MAZLUMLARINDAN BİRİ'

Düşünce dünyamızın yıldızlarından Merhum Nurettin Topçu’nun ifadesiyle, M. Atıf Efendi gibi Esad Erbili ve Müftü Ali Rıza Efendi de millete gözdağı vermek ve sindirmek için zulmen idam edilmişlerdir. Bu manada İskilipli Atıf Efendi yine merhum Necip Fazıl Kısakürek Üstadımızın ifadesiyle “son devrin din mazlumlarından” biridir ve bu sıfatla rahmetle anılmayı hak etmektedir.
Ben İskilip’te yaptığımız anmanın doğru olduğunu, haklı olduğunu, yapılması gerektiğini düşünüyor, ma’şeri vicdanda makes bulacağına can-ı gönülden inanıyorum.Takdir milletimize aittir.”

Yorumlar (32)

Tokat 3 Yıl Önce

Vali bey kime Tokat atmış,gazetecisiniz insanlar zaten gergin sizde germeyin haber başlıklarınızla...

Mahmut Uysal 3 Yıl Önce

Valimizin ağzına sağlık çok güzel cevap vermiş.

Devlet iadei itibar etmelidir 3 Yıl Önce

Sayın valimiz içimizden geçenleri söylemişsiniz teşekkürler

İskilipden 3 Yıl Önce

Valimiz pırıy pırıl bir yönetici Çorum ve ilçeler için geceli gündüzlü çalışıyor. İskilipde yıllarca sanki cezalı hizmet gelmemesi için sanki bir güç. Tarihi iyi bilmek gerek. Araştırınız, biliniz, Bol okuyunuz. İnşAllah İlcemiz yönünden kanaat değişir hizmet gelmeye başlar. biz yıllardır bekleriz.

Mehmet 3 Yıl Önce

Allah rahmet eylesin

Hasan 3 Yıl Önce

Eeee artık içkili sofralarda oturan bu milletin herseyine düşman valiler yok. Biz devletiyle halkını barıştıran Valilerimiz den biri olan Mustafa Çiftçi nin arkasında duruyoruz.

Çorumlu 3 Yıl Önce

Vali bey kime tokat atmış diyen arkadaş, Sizin belki haberiniz yoktur, yalancı, din düşmanı, ecdat düşmanı satılmış basında çıkan haberlere tokat atmış oldu. O gazetelerden birinde belki daha başkalarındada istiklal mahkemesindeki çete katledilen Atıf Hoca hakkında çıkan haberedir Vali beyin cevabı. Çorumda herkes birbirine saygılıdır ve Çorumluya değildir cevabı bence

@corumsever 3 Yıl Önce

Sayın Valimizin Atıf Hocayı kabri başında anmasına içerleyerek görevden alınmasını isteyen Muharrem ince konuyu konuyla ilgili twit atmış hemşehrilerimizden konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylasmalarini bekliyoruz

Yunus 3 Yıl Önce

Sayın valim Allah sizden razı olsun. Çorum sizi Allah için sevdi.

Öz Çorumlu 3 Yıl Önce

Samanlık devrimcilerinin arkadaşları tabii anlamazlar,atıf hocanın mahkemede savunma yapmayı,bir an aklından geçirdiği zaman peygamberimiz rüyasına girip atıf yanımıza gelmektenmi korktun deyince mubarek mahkemede savunma dahi yapmayıp hainlerin verdiği idam kararıyla şahadete gitmiştir,atıf hocayı anlamak bu milleti anlamaktır rabbim bir kere daha rahmet eylesin.

adam 3 Yıl Önce

sayın valim bu oda tv cilere boyun eğecek adam değil, çorumda da bu zihniyette adamlar çoğalmaya başladı bu haberleri servis edenler çorumlu haberciler. Vali beyi dik duruşundan dolayı tebrik ediyorum.

Engin Arslan 3 Yıl Önce

Sayın Valimiz Mustafa ÇİFTÇİ Çorum halkı tarafından sevilen biri. Kendisinden çok memnunuz. Allah razı olsun.

Ali osman 3 Yıl Önce

Muhterem Valimiz Mustafa Çiftçi, birkaç ayyaşın yaklaşık 100 yıl evvel çiğnediği devlet onurunu kurtarmış, gerekeni yapmıştır.

Mustafa 3 Yıl Önce

Hakikati işitmeyen kulak kulak olsa da Manasını taşımayan iradenin eseridir akıl gerçeğin peşinde değilse fıtri olarak temiz olması gereken vücut düşünce dünyasının ceset bulmuş halidir. tarihi ideolojik Franksiyonist politik kimliksizlikle yargılayıp günümüz nesnelliğinde dahi idama yeltenen faşist kafaların anlayamayacağı bir dinin öncüleridir bu kişiler Hakkı ve hakikati üslubunu bozmadan dile getiren toplum mimarı Ve mihmandarıdırlar sayın Mustafa Çiftci beyefendiyi hakikati eğip bükmeden ve düşüncelerinin arkasında Siyasi Enformasyona değindirmeden istikrarlı duruşundan dolayı takdirle karşılıyor ve tebrik ediyoruz.Rahman kimlikli duruşundan dolayı kendisinden razı olsun.Rahman Muhammed atıf efendi hocayı Dünyada rahmete Nail olanlardan ahirette de Allah’ın merhametine Nail edilenlerden eylesin.dünyada yeni sistemlere geçiş için Her türlü Global ve küresel oyunun sergilendiği (virüs üretimleri pandemi senaryoları baskı oligarşisi kitlesel savaş oyunları gibi) insanların hücrelerine kadar yapaylaştırılan zeka çalışmalarının yapıldığı prototip insan (Düşüncesizleştirilen umursuzlaştırılan aklettirilmeyen kimliksizleştirilen anlamsızlaştırılan sorgulamayan) modelinin Tanıtılmaya kabul ettirilmeye çalışıldığı yaşam formlarımızda etki-tepki politikalarının işlendiği Günümüz dünyasında sosyalist kapitalist reformist anarşist liberal ideolojik rejim kafalılarının sayın Mustafa çiftçi ağabeyimize paçoz tartışma açılarak gündem oluşturulmasını maksatlı olduğunu düşünüyoruz bilmelisiniz ki tüm hevesleriniz kursağınızda kalacaktır.

Tika 3 Yıl Önce

Herkes dilediğini anabilir ancak vatan hainlerini devlet yönetiminde olanlar makamlarını kullanarak anmamaları gerekir sivil vatandaş olarak istediğini yapsın

Eğitimci 3 Yıl Önce

Sayın valim mustafa bey ve iskilipli Atıf hocam kırmuzı çizgimizdir. Çizgiyi aşanları çizeriz

Hüseyin 3 Yıl Önce

Adamsın Vali bey

Can 3 Yıl Önce

Vali valiliğini yapmış yapması gereken bu..içinden gelse de gelmese de, zaten yapmasa bişey yapıştırıp yollarlar, alışmışlar, o yüzden gerekeni yapmış, yapmasa hemen bir vali bulunur, zamanında emniyet müdürü bir zat geliyor diye bütün yolları kapatmıştı çarşıya gidememiştik, noldu, sonrasında görevden alındı zaten.bu işler artık böyle

Hüseyin 3 Yıl Önce

“son devrin din mazlumlarından” biri olan şehit atıf hocamızın anma törenine karşı mesnetsiz eleştirileri kınıyorum ve sayın valimizi kutluyorum. İyi ki varsınız

Muallim 3 Yıl Önce

Sayın Valim Allah işini rast getirsin sizin gibi yöneticiler herkesin başına.

Ali Ekber 3 Yıl Önce

Halkın içinden gelen Valimiz, Çorumlunun başı üzerinde yeriniz var. Halkin hizmetkarı olduğunuz için seviliyorsunuz. Rakı masalarında cumhuriyet laiklik nutku atsaydınız malum çevrelerden alkış yağmuru alırdınız. Ama o zamanda başında mülki amir olarak bulunduğunuz halki kaybederdiniz. Recep Tayyip Erdoğan niye bu kadar seviliyor ve halkta karşılığı var? İşte bunu asla anlayamadıkları için sizede saldırmışlar. Gel bakalım Muharremden bi cacık olmaz, hergun Cuma namazı kılar onlar. Rabbimde bunlari rezil eder. Biz sizden razıyız sayin valim, Yüce yaradan da sizden razı olsun.

Ahmet 3 Yıl Önce

Bir Amerikan gemisine secde edenlerin ne makamlara geldiğini gördü bu ülke. Tarihten şahsi olarak ders çıkaranlar da görüyor bu gerçeği ve hayatına uyguluyor. Anlayana...

Mustafa AID 3 Yıl Önce

Hakikati işitmeyen kulak kulak olsa da Manasını taşımayan iradenin eseridir akıl gerçeğin peşinde değilse fıtri olarak temiz olması gereken vücut düşünce dünyasının ceset bulmuş halidir.Tarihi ideolojik Franksiyonist politik kimliksizlikle yargılayıp günümüz nesnelliğinde dahi idama yeltenen düşünsel veya heykelist vesayetçi faşist kafaların anlayamayacağı bir dinin inancın kültürün öncüleridir bu kişiler Hakkı ve hakikati üslubunu bozmadan dile getiren toplum mimarı Ve mihmandarıdırlar sayın Mustafa Çiftci beyefendiyi hakikati eğip bükmeden ve düşüncelerinin arkasında Siyasi Enformasyona değindirmeden istikrarlı duruşundan dolayı takdirle karşılıyor ve tebrik ediyoruz.Rahman kimlikli duruşundan dolayı anlamlandırabildiğimiz kadarıyla kendisinden razı olsun.Rahman Muhammed atıf efendi hocayı Dünyada rahmete Nail olanlardan ahirette de Allah’ın merhametine Nail edilenlerden eylesin.Dünyada yeni sistemlere geçiş için Her türlü Global ve küresel oyunun sergilendiği (virüs üretimleri , pandemi senaryoları,ütopik baskı oligarşisi ,kitlesel savaş oyunları gibi) insanların hücrelerine kadar yapaylaştırılan zeka çalışmalarının yapıldığı prototip insan (Düşüncesizleştirilen umursuzlaştırılan aklettirilmeyen kimliksizleştirilen anlamsızlaştırılan sorgulamayan) modelinin Tanıtılmaya kabul ettirilmeye çalışıldığı yaşam formlarımızda etki-tepki politikalarının işlendiği Günümüz dünyasında sosyalist kapitalist reformist anarşist liberal ideolojik ve vesayetçi rejim kafalılarının sayın Mustafa çiftçi ağabeyimize paçoz tartışma açılarak gündem oluşturulmasını maksatlı olduğunu düşünüyoruz bilmelisiniz ki tüm hevesleriniz kursağınızda kalacaktır.

Misafir 3 Yıl Önce

Gazeteye bak. Gazete misin, provokatör müsün? İskilipli atıf hoca haindir, namussuzsuz bir ingiliz ajanıdır. Asanda da yapandan da Allah razı olsun.

Militan 3 Yıl Önce

Bu adam Vali olamaz... Hele hele Cumhuriyet Valisi hiç olamaz...Yazık Memleketin haline bunlara kaldı....

Eğitimci 3 Yıl Önce

Esas ingiliz ajanları firenk mukallitleridir ve tek bir kurşun atmadan adaları ingilizlere peşkeş çekenlerdir. Şuandada o adalar sayesinde yunan bize ege ve akdeniz dar etmeye çalışıyor

Hacı Nuri 3 Yıl Önce

Kurtuluş Savaşı'nda Kuvayi Milliye kahramanları için "ölüm fetvaları yayınlayan", açıkça Yunan ve İngiliz işgalini savunan Atıf ve onun gibiler tabi ki vatan hainidir.

Hulusi 3 Yıl Önce

Vali bey hep aynı yerde poz veriyor. Poz vereceği yeri iyi biliyor. Vali bey in önü açık. Allah yürü ya kulum der bir gün.

Corumluya cecap 3 Yıl Önce

Tarih bilmez, okumaktan imtina eden, N.Fazilin zehirledigi bir guruh. Milli mucadeleye karşı gelenler layığını bulmustur.

Neşet 3 Yıl Önce

Sayın Valimiz Mustafa ÇİFTÇİ Çorum için özlenen, beklenen ve en sonunda gelmiş olan bir devlet adamıdır. Çorumlu için bir şans ve lütuftur. Rabbim ondan razı olsun.

Haddeci 3 Yıl Önce

Deniz Gezmiş, mahir Çayan gibi soyguncu, polise askere kurşun sıkmış teröristleri savunan chp liler, sıkılmadan milletin savunduğu Kişilere sırf müslümanlıklarından dolayı düşmanlık yapıyor. İst il başkanları ermeni soykırımı diye yalanı savunurken sessiz kalablliyorlar.

Emrah 3 Yıl Önce

Peki siz bu Atatürk ün kurdugu laik cumhuriyette yaşamıyonuz mu. Atatürk düşmanı hainlere nasıl ilim adamı dersin.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.