habercim19.com özgür haber özgür yorum

O poşetleri ücretli yapmayacaktınız(!)

GÜNDEM

Alışverişte ücretli poşet uygulaması vatandaşı değişik yöntemlere itti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılan düzenleme kapsamında plastik alışveriş poşetleri tüketiciye 25 kuruş karşılığında verilmeye başladı.

Marketlerde poşetin ücretli olması sosyal medyada esprili paylaşımlara neden oldu. Söz konusu paylaşımlarda bazı vatandaşların 25 kuruş verip poşet almak yerine, aldıklarını ellerinde ve inşaatlarda kullanılan el arabalarıyla taşıdıkları vurgusu yapıldı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise, 25 kuruşa satılan poşetlere eleştirilerini dile getirirken, ‘yakında market arabalarından da kira alırsınız” ve “market arabalarına taksimetre de taktıracak mısınız?” şeklinde sözlerle ironi yaptılar.

Yorumlar (5)

Ahmet 5 Yıl Önce

Adapazarı gibi değerli yerde 1 milyon 800 bin metrekare araziye, tank üretebilecek teknolojiye sahip tank bakım tesisi Katarlılara satılırken sesi çıkmayan insanların poşetin 25 kuruş olmasına bu tepkileri göstermesi ülke geleceği açısından hiç iyi değil.

Doğa anamızı koruyalım 5 Yıl Önce

Alışırsınız,nelere alışmadınız ki!Bu iş marketlere yarayacak.Alırsanız kasaya beher poşette 25 kuruş girecek,almazsanız bir poşet maliyeti kasada kalacak.Deli Dumrul hikayesi olmuş.

Sıradan birisi 5 Yıl Önce

6 aydir a101 barkodlu poset veriyordu yasanin kimi korumayi amaçladığı ortada

Ali 5 Yıl Önce

Çok yanlış bir uygulama.Poşet moşet bu ne yağ

ahmet 5 Yıl Önce

poşet de amaç çevre ise tamamen yasaklansın o zaman niyet hasıl olur

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.