Çorum'a 27 Km, mutlaka görün

Çorum’un Örencik köyü kırsalında çevresindeki tarihi doku içinde yer alan ardışık şelalelerden oluşan şelaleler diyarı keşfedilmeyi bekliyor.

04 Mayıs 2024 Cumartesi 00:14
Çorum'a 27 Km, mutlaka görün

Çorum’un Örencik köyü kırsalında çevresindeki tarihi doku içinde yer alan ardışık şelalelerden oluşan şelaleler diyarı keşfedilmeyi bekliyor.

ORMANLIK ALAN İÇİNDE

Çorum’a 27 km mesafedeki bölgede ormanlık alan içinde bulunan ardışık şelaleler görenleri etkiliyor.
Çorum’un doğusunda Örencik köyü yakınlarında ormanlık alanın içerisinde Çorum Çayı üzerinde Ortaköy-Mecitözü ilçeleri arasındaki bağlantı yolu öz mevkiinde bulunuyor.

ARDIŞIK 5 AYRI ŞELALE

Bölgede 2’si büyük olmak üzere ardışık olarak farklı yapıya sahip toplam 5 ayrı bir birinden güzel şelaleler bulunuyor. Yaygın olarak bilinmeyen şelalelerin başlangıç noktasında yer alan büyük olanlarından birinin etrafındaki dik yamaçlar nedeniyle çıkılamıyor. Dik yamaçta başlangıçta yer alan şelaleye ancak dağ sporu ile uğraşanlar tarafından tırmanma amaçlı olarak çıkılabileceği belirtiliyor.

DOĞAL PARK ŞAŞIRTIYOR

Yaklaşık 150 metre uzunluğunda olan ardışık şelalelerin başında yer alan tahmini 20 metre yüksekliğe sahip en büyük şelalenin döküldüğü kısmındaki sahanlık şeklindeki doğal park ise görenleri hayrete düşürüyor. Büyük şelalenin döküldüğü alanın etrafındaki kayalıkların adeta kubbe şeklinde olması soğuk şelaleli suyunun ve kayaların serinliğinin birleşmesi ile sıcaklarda klima etkisi yapıyor.
Yaklaşık 30 metre uzunlukta olan doğal parkın bulunduğu sahanlık şeklindeki alanda ise topuk seviyesini geçmeyen havuza benzer gölet bulunuyor.

Son Güncelleme: 04.05.2024 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-05-05 01:41:19

Çorum'u ilk önce Çorum'luların tanıması bilmesi gerekiyor. Çorum'un tarihi ve Doğal güzelliklerini haber yaptığınız için sonsuz teşekkürler. İnşAllah Çorum'un tarihi ve Doğal güzelliklerini haber yapmaya devam edersiniz. İlk önce Türkiye de ki 1.400.000 Çorum'luların ÇORUM'umuzu tanıması bilmesi gerekiyor. Daha sonra tüm Türkiye'nin tanıması bilmesi gerekir. Tekrar bu ve bunun gibi haberleri yaptığınız için sonsuz teşekkürler. İnşAllah artarak devam eder.

Avatar
Basına 2024-05-04 12:51:11

Yaz mevsimi geliyor. ÇORUMSPOR SÜPER LİĞ mücadelesi yaşıyor.
Tüm Çorum olarak Çorumspor a desdek proğramları yine ilimiz sınırlarında güzelliklari ön plana çıkartan haberler tur düzenleyicilere tiyo olur