Güney Kore’de iki protokol

Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi heyeti Güney Kore'de kültürel ve akademik iki ayrı protokole imza attı.

17 Mayıs 2024 Cuma 14:43
Güney Kore’de iki protokol

Çorum’un Güney Kore’deki kardeş şehri Gimhae Belediye Başkanı’nın daveti üzerine Bu ülkeye giden Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi heyetinin resmi temaslarını sürdürdüğü, ziyaret kapsamında Çorum’un tanıtımına ve bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak iki önemli iş birliği protokolüne imza atıldığı açıklandı.

229 HİTİT ESERİYLE SERGİ

Konuya ilişkin açıklama Çorum Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapıldı.

Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, Başkan Yardımcıları Zübeyir Tuncel, Fatih Özüyağlı, Çorum Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Talat Tekin, 07 Ekim 2024-02 Şubat 2025 tarihleri arasında Gimhae Ulusal Müzesi’nde 229 adet Hitit eseriyle açılacak Hitit Özel Sergisi protokol anlaşması ve bir dizi resmi ziyaret için Güney Kore’ye gitti. Çorum heyetine Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz de eşlik etti.

KARŞILIKLI İMZALAR ATILDI

Kardeş Şehir Gimhae Belediye Başkanı Hong, Tae Yong ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi Genel Müdürü Yoon, Hyung Won ve Gimhae heyetinin de katıldığı törende,  Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasında protokol imzalandı,

REKTÖR DE DAHİL OLDU

Ziyaretler kapsamında ayrıca Hitit Üniversitesi ile Güney Kore İnje Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk ve Güney Kore İnje Üniversitesi Rektörü Jeon, Min Hyon arasında imzalanan protokol kapsamında iki üniversite arasında bilimsel araştırmalarda işbirliği, öğrenci ve hoca değişimi projesi uygulanacak.

Kardeş şehir Gimhae’ye ilimiz adına çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Başta Gimhae Belediye Başkanımız Hong, Tae Yong olmak üzere burada bizlerle çok yakından ilgilendiler ve üst düzey misafirperverlik gösterdiler. Kendilerine heyetim adına teşekkür ediyorum. Şehrimiz adına oldukça verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. İlimizin kültürel turizmine, bilimsel çalışmalarına önemli katkı sunacak iki ayrı protokole imza attık.”dedi.

İmzalanan protokollerin, Çorum'a hem kültürel hem de akademik alanda önemli katılar sağlayacağını iddia eden Başkan Aşgın, “Kardeş şehir Gimhae ile kurduğumuz bu güçlü bağlar, gelecekte de devam edecek ve yeni iş birliklerinin kapısını arayacaktır. Emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyor, bu iş birliklerinin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."dedi.

GİMHAE ULUSAL MÜZE HEYETİ GELECEK

Başkan Aşgın, önümüzdeki günlerde Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi Genel Müdürü Yoon, Hyung Won başkanlığında müze yetkilileri ve uzmanların yer aldığı heyetin bir dizi ziyaret için Çorum’a geleceklerini de açıkladı.

Son Güncelleme: 17.05.2024 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sasirdik mi 2024-05-17 15:21:42

Zaten rektör olmazssa sasirirdik. Rektorluk harici hersey var adamda ( pardon ). Yandasliktan,siyasilerin yaninda y..lik yapmaktan biraz zaman ayirsada bilimsel biseyler yapsa.

Avatar
Çorumlu 2024-05-17 17:38:49

Hani tasaruftu sn baskanim ne bu alismandan ayrilamadigin coruma ne kattida yurt disina götürüyorsun hangi ödenekle cook yazik biri bu universiteye el atsin yoksa cok pis kokular geliyor kimin parsini kime peşkeş cikiyorsunuz

Avatar
Tarafsız 2024-05-17 17:53:30

Aaaa Hitit üniversitesinin bir rektörü varmışsa, bizim haberimiz yokmuş. Çorumda hiç bir varlık gösteremeyen üniversite ne hikmetse Korede varlık gösterecekmiş

Avatar
Rektör 2024-05-17 22:32:04

Rektör tek başına bir heyet???????????? Tüy bitmemiş yetimleri ziyarete gitmiş olabilir.

Avatar
Hititttt 2024-05-17 22:39:34

Yav he he Kore’den buraya öğrenci gelecek buradan oraya öğrenci gidecek! Ne anlaşması bu? Gezmeye kılıf anlaşması mı?

Avatar
Çorumlu 2024-05-18 08:08:17

Yav he he.

Avatar
Turan 2024-05-18 10:05:05

Çimlerini biçemeyen başkan Kore de : Kale de bir avuç kentsel dönüşüme daha başlayamayan adam gezmelerde

Avatar
Reis 2024-05-18 16:14:10

Helal benim içinde gez..yanlız ben olsam gezmem