habercim19.com özgür haber özgür yorum

Tarım ve orman emekçileri tek çatı altına

GÜNDEM

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel...


Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, tüm tarım ve orman emekçilerini, Öz Orman-İş çatısı altında toplanmaya çağırdı.

15 Mart 2008’de Ankara’da kurulan Öz Orman-İş’in 6 yaşını tamamlayarak 7. yaşına girdiğini ve bu süreçte işkolunun en büyük ve güçlü sendikası haline geldiğini belirten Settar Aslan, şunları söyledi:

“Öz Orman-İş, geride kalan 6 yıllık süre içinde, orman emekçileri için 3 dönem toplu iş sözleşmesi imzaladı. Ve şimdi, hem Orman emekçileri hem de TİGEM emekçilerinin hak mücadelesi için müzakere yürütüyor.

Sendikacılığı sadece ‘ücret pazarlığından’ ibaret görmeyen Öz Orman-İş, kısa geçmişine rağmen, emekçilerin hak ve hukukunun korunması yolunda önemli çabaların içinde yer aldı; hizmet olarak birçok ‘ilk’e imza attı.

Öz Orman-İş, bir yandan orman ve tarım emekçilerinin tamamını tek ve güçlü bir çatı altında birleştirme mücadelesini yürütürken, diğer taraftan, ‘küresel bir sendika’ olmayı hedeflemektedir.

Öz Orman-İş’in kurulmasında, yetki süreçlerini başarıyla geçmesinde, Orman ve Tarım emekçilerinin umudu ve en büyük örgütlü gücü olmasında en büyük pay, üye emekçilerindir. Öz Orman-İş’e destek olan, mücadelesine omuz veren tüm emekçilerimize teşekkür ediyor, hep birlikte nice mücadeleli ve başarılı yıllar diliyorum.”

25 bin orman emekçisi ile 2 bin 500 TİGEM emekçisi Öz Orman-İş Sendikası’na üye bulunuyor.








Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.