habercim19.com özgür haber özgür yorum

Tek tek anlattı

GÜNDEM

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Meclisi’nde Çorum'a dair somut hizmet ve yatırımlara ilişkin detaylı bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Meclisi’nde Çorum'a dair somut hizmet ve yatırımlara ilişkin detaylı bilgiler verdi.

Yeni yılın ilk Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2020 yılında çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek “Hemşehrilerimize çok güzel müjdeler verdik. En son verdiğimiz müjde de çimento fabrikasının belediyemiz tarafından satın alınması idi. Bugün Belediye Meclisimizden de alacağımız yetkiyle de 1 Milyon 384 bin m2 bir arsanın Belediyemize devri konusunda resmi işlemleri başlatacağız. Bu işlemleri Ocak ayı içerisinde tamamlamayı umut ediyoruz.” dedi.

YENİ YILIN İLK TOPLANTISINDA KONUŞTU

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, çimento fabrikasının yeri ile ilgili ortak aklı kullanmak suretiyle en güzel ve en uygun projeyi hayata geçirmeye gayret ettiklerini söyledi. Şehrin ihtiyaç duyduğu projeleri üretmek için alanında uzman kişileri bulduklarını, o projeyi üretecek insanları Belediye Meclisiyle birlikte bularak şehrin önünü açacak çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Aşgın, “50 yıl, 100 yıl sonra bile konuşulacak bir çalışmaya imza atacağız. Yüzyıl sonra bile Belediye Meclisimiz hayırla yad edilecek. Çimento fabrikası ile ilgili yaptığımız çalışmamız Çorum’un şehircilik anlamında geleceğine yön verecek son dönemin en önemli müjdelerinden biri.”dedi.

KALE’DE 95 DÖNÜM DÖNÜŞECEK

Aşgın, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayınlanan Kale Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de meclis üyelerine bilgi verdi.

Çorum’da dönüşüm yapılabilecek yerlerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına dosyalar hazırladıklarını bu dosyalardan birinin de Kale Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu vurgulayan Başkan Aşgın, “Kale Mahallemiz, şehrin tam ortasında olması, şehrimizin tarihi, kültürel dokusuna çok önemli katkı verecek olması nedeniyle öncelikli olarak belirlendi. Bakanlığımız Kentsel dönüşüm çalışmalarının Kale’den başlanılmasının daha uygun olduğuna karar verdi. Tarihi Çorum Kalesinden Zafer İlkokulunun kadar olan 9,5 hektarlık (95 dönümlük) bir alanda kentsel dönüşüm için Cumhurbaşkanımızın imzası ile bu karar alındı. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı yapıp, görüşmelerimizi tamamlayıp örnek bir dönüşüm çalışmasına imza atacağız.”dedi.

FUZULİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDUK

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tarafından geçtiğimiz günlerde gündeme getirilen Fuzuli ile kardeş şehir olma fikri Ocak ayı Belediye Meclis toplantısında oy birliğiyle hayata geçti.

Fuzuli şehrinin Azerbaycan’ın kadim kentlerinden biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, geçtiğimiz günlerde Ermeni işgalinden kurtarılan ve adını Türk Şiirinin en büyük şairlerinden biri olan Fuzuli’den alan Fuzuli Şehrinin Çorum Belediyesinin Türk Cumhuriyetlerinden ilk kardeş şehri olacağını belirtti. Aşgın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da destekleriyle Fuzuli şehrimiz özgür bir Türk yurdu olarak tescillendi. Azerbaycan’daki tüm gazilerimize selam ediyor, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

Fuzuli ile kardeş şehir olma fikrinin nasıl doğduğuna ilişkin de bilgiler veren Başkan Aşgın, “Fuzuli’nin Azerbaydan’daki trafik kodu19 bizim plakamız da 19. İki 19’un kardeşliğinin tescili gerekir dedik. Geçtiğimiz haftalar içerisinde Dışişleri Bakan Yardımcımızla bizzat görüşerek bu talebimizi kendisine ilettik. Bakü Büyükelçiliğinde ve Azerbaycanlı dostlarımızla görüştüklerinde bu teklifin kendilerini çok duygulandırdığını ifade ettiler. Fuzuli, Ermeni işgali altındaydı. Türkiye’nin de destekleriyle Azerbaycan’ın işgal altındaki tüm şehirleri özgürlüğüne kavuştu. Bu kadar kısa sürede kardeş şehir girişimi yapılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bu teklifi kabul edeceklerini ve bu tekliften şeref duyacaklarını yetkililere ilettiler. İnşallah bugün gönüllerde olan bu kardeşliği Belediyemiz Meclisi de tescillemiş oldu.” diye konuştu.

‘SU YATIRIMLARINDA DEVRİM YAPIYORUZ’

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un son 95 yılın en kurak mevsimini yaşamasına karşın içme suyu konusuna aldıkları önlemler ve yaptıkları yatırımlarla Çorum halkına su sıkıntısı yaşatmayacaklarını söyledi. Belediye Meclis üyelerine içme suyuna yönelik yatırımlarla ilgili bilgiler veren Başkan Aşgın, “Hemşehrilerimiz su sıkıntısı çekmesin diye arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Koçhisar İhale hattının 40 km’sinde çalışmalar devam ediyor. Çelik boru hatlarımız toprakla buluştu. Allah’ın izniyle ödenek problemimiz de yok. 40 Milyon TL ödenek alındı. 2021 yılında Koçhisar’ın suyunu Çorum’a kazandırmış olacağız. İnşallah uzun yıllar su sorunu yaşamayacağız.”dedi.

'HEMŞEHRİLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN'

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, önümüzdeki 3 yıl içerisinde içme suyuna yönelik 400 Milyon TL yatırım yapacaklarını söyledi. 
Suyun hiçbir şeyle ölçülemeyecek öneme haiz olduğunun altını çizen Başkan Aşgın, “Koçhisar isale hattı, içme suyu arıtma, atık su arıtma tesisi gibi projelerimiz için 400 Milyon TL yatırım yapacağız. Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar, onlara hiçbir şekilde susuzluk yaşatmamak için ahd etmiş bir ekiple çalışıyoruz.” diye konuştu.

Aşgın, son olarak tarihi Dikiciler Arastası’nın restorasyon ihalesinin 22 Ocak’ta yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (6)

hasan 3 Yıl Önce

lütfen cek-cak, temennileri bırakın, şu tesisi yapıyoruz, bu tesisi açıyoruz aşamasına geçiniz

Kader 3 Yıl Önce

Başkanım sen şehrin önünü açmak istiyorsan çöplük den AKŞEMSETTİN Caddesine yol aç.. Çorum saat kulesine sıkıştı. İhale sana kaldı.

Ilıca Ve Aşçılar 3 Yıl Önce

Büyük Carrefour arkasındaki şehir göbeğinde bağmı olur? Bu bağları neden imara açmıyorsunuz? Çöplük gibi oldu gece hapı alan alkolü alan cirit atıyor burda neyi bekliyorsunuz????

Mustafa 3 Yıl Önce

Carrefour arkası zaten imara açık,mülk sahipleri çok katlı imar bekledikleri için yapılaşma yok.Başkan bey yollarını imara göre açsın o zaman bakalım ne olacak.Küçük derenin kenarından iki araç zor geçiyor yaya ve araçlar için tehlikeli oranın genişlemesi lazım.

Mehmet 3 Yıl Önce

Etrafına 5-8-10-14 kat verilip nedense üçer katla sınırlandırılan Sakarya ilkokulu ve Cumhuriyet lisesi çevresi de çok kat verilip kentsel dönüşüme sokulmalı.Şehrin merkezinde böyle bir yerin varlığı Çorum’a yakışmıyor.Burası iktidarın en çok oy aldığı bir yer ama rant her zaman başkalarının.Garibanlara her zaman doyacak kadar verme zihniyeti

Çorum 19 3 Yıl Önce

Oooooo tek hedef tarlayı arsa yaptırıp gökdelen dikmek yani imar rantı kolay gelsin

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.