habercim19.com özgür haber özgür yorum

Tren geliyor, havaalanı çalışması başladı

GÜNDEM

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, parti grubu adına TBMM'de yaptığı konuşmada hızlı tren ve havaalanına dikkat çekti.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum'a hızlı tren yapımına en kısa sürede başlanacağını, havaalanı çalışmalarının da başlatıldığını açıkladı.

PARTİ GRUBU ADINA KONUŞTU

Kaya, 2021 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklfinin bugün yapılan yedinci turunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına söz aldı.

ÖNCE ÇORUM'U ÖZETLEDİ

Konuşmasında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Çorum'a yaptığı yatırımları özetleyerek kentin sanayi ve tarım kapasitesi hakkında bilgiler veren Milletvekili Kaya, “Çorum tarım ve hayvancılıkta önemli yere sahip olduğu kadar aynı zamanda sanayi ve üretim kentidir. Şehrimiz makine, tuğla, döküm, altın, kiremit ve yumurta üretiminde üretime ve istihdama katkı sağlıyor. Türkiye'de üç altın rafinerisinden birisi Çorum'da bulunmaktadır. Çorum'un 2002 ihracatı 29 milyon dolarken, bugün 1.5 milyar dolardır.

HIZLI TREN VURGUSU

Çorum sanayisinin daha fazla ihracat ve üretimi için hızlı yük treni için çalışmaları başlattık, proje aşaması geçildi, en yakın güzergah olan Delice'den Çorum ve Samsun kısmı yapımı ihale edilerek Çorumlu'nun hizmetine sunulacaktır.”dedi.

HAVAALANI ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK

Havaalanını gündeme getiren Kaya, “Çorum'a ihracat için gelen işadamlarının gelişi gidişi, Çorumlu işadamlarının yurt içi ve yurt dışına sevkiyatı, üretilen malzemelerin ihracatı için önceki dönemi Ulaştırma Bakanı havaalanı çalışmalarını başlatmıştır.”diye konuştu.

SULU TARIM VE İLÇELER

Sulu tarım yatırımları hakkında açıklama yapan Kaya, şöyle devam etti; “Çorum'da tüm arazilerin sulanması için yüzde 10 olan sulanabilir arazi miktarını yüzde 42'ye çıkardık. Alaca Koçhisar, İskilip Derekargın, Osmancık Mutlu Dere Barajı, Osmancık içme suyu hattı, Uğurludğ, Dodurga, Kargı ve Oğuzlar'da bir çok içme suyu barajlarımızı hizmete sunuyoruz. Sungurlumuz için çok önemli olan Kırankışla Barajı'nın 2021'de inşaatına başlıyoruz. Sungurlu ilçemize buradan içme suyu vereceğiz.
Çorum'da tarım ve hayvancılığı geliştiriyoruz. Çorum'u bu alanda merkez yapıyoruz. Pirinç üretiminde önemli mesafe alıyoruz. Çorum, tarım ürünleri sıralamasında Türkiye'de söz sahibi. Soğan, yeşil mercimek ve pirinçte sıramaya girmektedir. Tarım Bakanlığı bugüne kadar Çorum’a 308 milyon lira destek vermiştir."

Yorumlar (12)

İskilipden 3 Yıl Önce

Tosye yolu, Kapalı spor salonu, kültür merkezi, Meslek Yüksek Okulu, Kur an kursu yönünden HABER MÜJDE BEKLİYORUUUUUUUZ

Ugurludaglı 3 Yıl Önce

Ugurludag a dogal gaz söz vermiştin ne oldu tabiki hava tren yapım tarihi 2036 niye dogruyu söylemiyorsunuz nasıl olsa o zamana gidersiniz siyasiler hep der nasıl olsa unutulur ne varsa söz verin bir gün olur sizden sonra yapılırsa sahiplenirsiniz

Adem Demirkan 3 Yıl Önce

Ne vakit?

Memleketçi 3 Yıl Önce

Vekillerimizin elinde matbuu bir kağıt var 2 ayda bir sırayla okuyorlar. Lafla tren yürümüyor malesef

Vaad 3 Yıl Önce

Aslıyok yaylasında binbeşyüz koyunum var

Çorumlu seçmen 3 Yıl Önce

Havaalanı yoksa zaten artık oy yok, Çorumluların çoğu böyle düşünüyor, ne Yozgat ne Amasya, illa Çorum.

Hasan 3 Yıl Önce

Yozgata 2.havaalanı yapar bu hükümet ama Çorum'a yapmaz, neden mi yüzde 60 garanti.

OKİMİ 3 Yıl Önce

sayın vekilin neden tren gelecek diyorsunda tarihi ne zaman gelecek diye açıklama yapmıyon acaba kelime oyunları bunlar gec artık bi zahmet

mahmut 3 Yıl Önce

tosya haber37 tosya-iskilip yolunu yazmış.bu haberi sizinde görmeniz ve yayınlamanızı rica ediyorum.

Fethi amca 3 Yıl Önce

Acemi birliği gelmedi milletvekilleri sayın hulusi akarla hatıra fotoğrafı çektirmiş oldu hızlı treni adı var kendi yok havalimanı belki sosyal faliyet olarak drone uçurmak için belediye başkanı yapar yüzde 60 garanti oy akp milletvekilleri açılışlarda chp milletvekilini güneş tutulması gibi görüyoruz ilin genel özeti.

ali sayım 3 Yıl Önce

sayın vekilim siz anca devletin verdiği tekerlekli sandalye yi kendiniz alıyormuş gibi servis edin bizde yemiş gibi yapalım. Bizim neyimize tren ve uçak...

sungurlulu 3 Yıl Önce

tren gelir hoş gelir ley ley lüm lüm ley treni 18 sene önce murat yıldırım getiriyordu samsundan antalya ya kadar hızlı tren ile karadeniz ile akdeniz i birbirine bağlıyodu ve çorum şah a kalkıyodu 12 sene vekilliği boyunca kendine 12 den fazla okul daha yaptı şimdi bunlar da ustalarını takip ediyo. birazcık delikanlı olun hemşerim

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.