habercim19.com özgür haber özgür yorum

Türkiye’nin yaşayan ilim hazinesi

GÜNDEM

Anadolu Ajansı İslam Hukuku Profesörü hemşehrimiz Hayrettin Karaman ile geniş bir mülakat yaptı. Ajans, Karaman'ın hayatını ve İslami ilimlere adanmışlığını 'Türkiye’nin yaşayan ilim hazinesi' başlığında okurları ile paylaştı.

İslam Hukuku Profesörü hemşehrimiz Hayrettin Karaman, Anadolu Ajansı ile mülakat yaptı.

‘Türkiye’nin yaşayan ilim hazinesi’ olarak takdim edilen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Karaman’ın, yarım asırdan fazla süredir fikri ve ilmi çalışmalarıyla binlerce konferans, seminer, panel, vaaz, hutbe, kurs, yazılı ve görsel medya programı ile eğitim programlarında yer alarak eğitim, öğretim, tebliğ ve irşad faaliyetlerini sürdürdüğü hatırlatıldı.

İstanbul AA’dan Salih Şeref imzalı haberde, Karaman’ın 1934 yılında Çorum’da dünyaya geldikten sonraki eğitim dönemi, İslami ilimlere kendini adaması, din yaşanılan zorluluklar, bazı anılarına yer verildi. Karaman, söyleşide, "Türk milletinin Peygamber Efendimize olan aşkı, sevdası ve Kur'an-ı Kerim'e olan hürmeti bir başkadır. Bu, Türk milletinin belirleyici bir özelliğidir."mesajını verdi.

Yorumlar (22)

Bilennn 4 Yıl Önce

Birileri, birilerini uçuruyor, Kime göre neye göre.

asdfghjklşi 4 Yıl Önce

Hazine mi?Tam takır kalmış.

ÇORUMLU 4 Yıl Önce

evet haklısınız faiz ile ilgili açıklamaları ile tanınır

İsmail 4 Yıl Önce

Hayrettin Hocanın büyük bir alim olduğuna şüphe yok. O gerçekten özellikle İslam hukuk alanında müctehid seviyesinde bir alim, her ne kadar kendisi başka alimlerin görüşlerini naklederek kendi görüşlerini beyan etmekten çekinse de. Keşke son yıllarda günlük politikaya bu kadar bulaşmasa idi de iktidarın şaibeli işlerini meşru gösterir hallere düşmese idi. Bu durum kendisinin saygınlığına gölge düşürdü.

Hazinedar... 4 Yıl Önce

Hazine ile arası iyidir evet... Fazile işleyenine ama. Allah ve Rasulü ile savaş halinde olan...

Cengo 4 Yıl Önce

Aynen napmış faydası ne

Vatansever 4 Yıl Önce

Komedi filmi ahahahah...

Xyz 4 Yıl Önce

Zamana ve iktidarlara göre kahramanlar hazineler değişiyor belediye bütçesinden okul dışında ki hazineyi merak ediyoruz

Sözün kısası. .. 4 Yıl Önce

Şehrin ileri gelenleri yapmış olduğu hizmetler ile ölçülür.

Harbi 4 Yıl Önce

Teneke daha isabetli olurdu..

Recep 4 Yıl Önce

usul, fıkıh bilmeyenler zırvalamış. Hayrettin Hoca Türkiye de fetva verebilecek tek hocadır. siz de sana göre, kime göre, bana göre, ona göre diye zırvalamayı bırakın. biraz fıkıh okuyun.helal-haram nedir öğrenin

Okur Yazar 4 Yıl Önce

ilahiyat camiasında kaygısı taşıyan ve güncele dair fıkıh üretme gayreti içinde olan önemli bir değer, eleştirilerin büyük kısmı iştihatlarından kaynaklı, beğenmeyebilir ve eleştirebilirsiniz ama üslup ölçüsünde, gayretini takdir etmek gerek...

Yok daha ne 4 Yıl Önce

Övgü almak için alim olmanıza gerek yok. iktidar yanlisi ve iktidarı övmen yeterli bu dönemde. Medenî hukuk kanunlarının geçerli olduğu ülkemizde islam hukukunun bu kadar çok gündemde olması lüzumsuz.tamam bilen bilsin ama sırf bu yüzden insani bu denli yüceltmek acaba altından ne çıkar diye düşündürüyor.

Cakma hazine 4 Yıl Önce

Ne yapmista hazine olarak. Corum'a ne faydasi var. hazine olmaz.

Yalancı A.A. 4 Yıl Önce

A.A. yalan haberleri ile Manuple seçim sonuçları ile rezil olmuş bir kuruluştur. Dolayısyla bunlar boş işler...

Politik alim 4 Yıl Önce

Alim olarak görmüyorum.Açık politika yapıyor.

Zırva mı 4 Yıl Önce

Mesela.örnek,faraza...Hırsızlık ile yolsuzluk aynı değildir.Kaynak Hoca...Öğrendiniz mı,fıkıh ve hukuku?En büyük din alimi benim...Aklıma yatan doğrudur.Hocaya gerek yok.

Dürüst bey duymasin 4 Yıl Önce

Dürüst bey A habere yalancı ve tutarsız haber yaptığını söylediğinizi duymasın . Zira kendisi a haber kaynaklı yorumlar atıyor.

İlahiyatçı 4 Yıl Önce

Dinler arası diyaloğun 1 numaralı savunucularından. İnanmak istemeyenler, ‘Polemik değil, Diyaloğ’ isimli kitabını okusun. Açık açık savunmuş orada. Bu diyaloğ ne diyen varsa; FETÖ’nün dine çektiği en büyük uluslararası bir operasyonu. Dinleri birleştirme projesi de denilir.

Hasret 4 Yıl Önce

İsmail Bey’e katılıyorum. Kendini bu kadar küçültmese iyi olurdu. İslam adına fikirler beyan edip,güncel meselelere açıklaması olmasa daha uygun olacaktı. Milleti dinden soğutan adam olmazdı. Bu işin de bir vebali varmıdır.

İlim hazinesi mi 4 Yıl Önce

Türkiyenin yaşayan ilim hazinesi derken? Güldürmeyin ya kimmiş ilimden bilimden anlayan reklam yapmayın birilerini göz önüne çıkartmak için önce milletin karnını doyurun ilim irfan sonraki işler millet lafla doymuyo para lazım para ekonomiyi düzeltin yandaşlarınızı besleyop seçim zamani mahalle mahalle esnafı kahveleri gezip oy dilenen millet vekilleri nerde sesleri çıkmıyor karınları tok herhalde. Belediye başkanı komedi zaten yaptığı işleri görünce artık insanlar gülüyor maske dağıttı gitmeyen evler var et kurumu açtı lafta uygun fiyat ekmek kaç lira haberi var mı en son ne zaman ekmek almış bakkaldan Şu yeni binanızın camlarını şeffaf yapında icerde dönenleri meydandan izleyelim bizde

Di a log 4 Yıl Önce

Bu dinler arası diyalogcular bir ZAMAN lar Nadim Hoca ya neler yapmışlardı.Hoca anlatmıştı.O dönemler güvenlik endişesi sebebiyle bu yapılanları toplum geneli ile paylaşamadı.Sonra da Çorum dan gitti.1 ocak 2014 baz alındığı için bu yapının içinde olanların bir kısmı incelenmedi.Kimi başka cemaatlere sığındı,kimi tam AKP ci oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.