habercim19.com özgür haber özgür yorum

Vali Kara öğretmenleri kutladı

GÜNDEM

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Vali Ahmet Kara, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk...


24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Vali Ahmet Kara, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenleri kutladı.

Vali Kara mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenliğinin tevdi edildiği 24 Kasım günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olup; bugün değerli öğretmenlerimizin olduğu kadar hepimizin önemli günlerinden birisidir.

Eğitim, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin üzerinde büyük bir titizlikle durdukları en önemli konudur. Eğitim sistemlerini iyi oluşturan ve bunu çağın gereklerine göre yenileyen ülkeler, dünya ulusları arasında önemli bir yer edinirler. Çünkü ülkelerin gelişmişlik ve saygınlık dereceleri, eğitilmiş insan gücüyle çok yakından ilgilidir. Kendi çocuklarına köklü bir kültür ve ciddi bir eğitim veren milletler istikballerini teminat altına almış demektir. Çocuklarını ihmal etmiş toplumlar da milleti kendi kaderiyle baş başa bırakmış sayılır.

Büyük Atatürk'ün "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözleriyle geleceğimizin mimarları olarak gördüğü öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu günlere ulaşmasında önemli görevler üstlenmişlerdir.

Günümüzde baş döndürücü bir hızla gerçekleşmekte olan teknolojik gelişmeler, eğitimin önemini bir kat daha artırmıştır. Çünkü dünyanın değişen şartlarına uyum sağlayabilmek ve bu ortamda güçlü kalabilmek ancak ve ancak iyi eğitilmiş ve yetişmiş insan faktörü ile mümkün olabilmektedir. Bunda öğretmenin görev ve sorumluluğu herkesten daha fazladır.

Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bu günlerde, Türkiye'nin eğitim kadrosuna, geleceği olan çocuklarının iyi yetişmesi, diğer gelişmiş ülke gençleriyle rekabet edebilecek duruma gelmesi için Öğretmenlerimize çok iş düştüğü inancındayız. Kendilerinden her zaman fedakârlık beklediğimiz sevgili öğretmenlerimizin gayretli çalışmalarını takdirle karşılıyoruz.

Bu duygularla tüm öğretmenlerimizin, Emekli Öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevleri sırasında şehit olan öğretmenlerimiz ile vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, eğitim camiamıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.