habercim19.com özgür haber özgür yorum

Valilik’ten kömür açıklaması

GÜNDEM

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürlerin satıldığı yönünde çıkan...


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürlerin satıldığı yönünde çıkan haberlerle ilgili Valilik’ten açıklama yapıldı.

Vakıf tarafından dağıtılan kömürlerin satıldığı yönündeki şikâyetlerin hassasiyetle değerlendirildiği, 3. kişilere satıldığının tespiti halinde kömür yardımlarının iptal edilip kömürün geri alındığı ve ilgili makamlar nezdinde yasal soruşturmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada, “23.10.2014 tarihinde bazı basın yayın kuruluşlarında 'Yardım Kömürünü Satanlar Var' başlığı altında çıkan haber doğrultusunda yapılan incelemede; İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 2014-2015 kış sezonunda merkez ilçe ve bağlı köylerde ikamet eden muhtaç durumda olan, 10.000 aileye toplamda 20.000 ton kömür yardımı yapılması planlanmış olup, hâlihazırda kömür dağıtımına devam edilmektedir. Vakfa yapılan tüm yardım başvurularında olduğu gibi kömür yardımı başvurularında da vatandaşların sosyal güvenlik ve mal varlığı taramaları yapılıp ısınma amaçlı doğalgaz kullanıp kullanmadıkları ise Çorumgaz'dan alınan belgelerle tespit edilmekte, gerektiğinde hane incelemeleri büyük bir titizlikle yapılmaktadır.

Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömür torbalarını üzerinde 'para ile satılamaz' ibaresi bulunmaktadır.” denildi. 




Yorumlar (2)

Ümit kayan 8 Yıl Önce

Kömür yardımı istiyorum ilgilenirseniz sevinirim

Ramazan Boztilki 7 Yıl Önce

Kömür yardımı istiyorum ama nedense bana cıkmıyor askeri ücretle calısıyom cok kişi tanıyorum emekli motoru var tarlası var evi var alıyor üstelik satıyor helede köylüler

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.