habercim19.com özgür haber özgür yorum

Yerel basının önemli bir sorunu çözülüyor

GÜNDEM

Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi, Basın İlan Kurumu(BİK) Genel Kurul Üyesi,Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şevket Erzen, yerel...


Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi, Basın İlan Kurumu(BİK) Genel Kurul Üyesi,Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şevket Erzen, yerel gazetelerin büyük bir sorununun çözümü için uğraş verdiklerini söyledi.

Basın İlan Kurumu şubesi bulunan Çorum ve benzeri nüfus yoğunluğundaki illerde yerel gazetelerin 250 adet bayi satış zarureti bulunduğunu, bu zaruretin de yerel gazeteler için zorluk içerdiğini hatırlatan Erzen, “Bu sıkıntıyı gidermek için çözüm arayışı içindeyiz.” dedi.

Erzen, çözüm için gerek BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, gerek BİK yetkilileri, yönetim kurulu ve genel kurul üyeleri nezdinde girişimlerde bulunduklarını dile getirerek, “Anadolu Gazeteleri Sahipleri Temsicileri olarak Mustafa Arslan, Nuri Kolaylı ve ben yaptığımız girişimler sonucunda Anadolu basınının sözkonusu sorununu ciddi şekilde dillendirdik. Kasım ayında yapılacak BİK Genel Kurul toplantısında, BİK mevzuatının, geçtiğimiz aylarda çıkan Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’na adaptasyonu çalışmaları yapılırken, bu konunun da ele alınmasını bekliyoruz. Bilindiği üzere, Çorum gibi illerimizde gazete satışı abonelik usulü ile yapılmaktadır. 250 adet bayî satışı mecburiyeti bizleri zor durumda bırakmaktadır. Girişimlerimizin olumlu sonuçlanacağını umuyoruz. Çalışmalar olumlu sonuçlanırsa, kasım ayında inşaallah yerel basına müjdeyi veririz.” diye konuştu.




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.