habercim19.com özgür haber özgür yorum

‘Yeşilay destek bekliyoruz’

GÜNDEM

1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Attila Alpay, hafta dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini herkesi Yeşilay’a destek olmaya çağırdığını söyledi.


1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Attila Alpay, hafta dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini herkesi Yeşilay’a destek olmaya çağırdığını söyledi.

Madde bağımlılığının ülkemizin bir numaralı sorunu olduğun anlatan Alpay; bilhassa ebeveynleri bu konuda uyardı ve dikkatli olmalarını istedi. Medyanın Türk ailesi üzerindeki yıkıcı etkisine TV dizilerinin de destek verdiğini anlatan Alpay; popüler kültürün ve sosyal paylaşımların da yeni bir tür zararlı ve bağımlılık yapıcı alışkanlık olduğunu kaydederek şunları söyledi :

“Eskiden 1-7 Mart Yeşilay haftasında sadece sigara alkol ve uyuşturuculara dikkat çekerdik. Şimdi ise bunlara yeni eklenen bonzailer ve sentetik uyuşturucular ile hatta cep telefonları ile mücadele ediyoruz. Teknoloji bağımlılığı tüm sosyal ilişkileri bitirme ve sosyal dokuyu da çözülme noktasına getirdi.. İlkokulda başlanan sigaranın yanına kolalardan sonra yüksek kafeinli enerji içecekleri ve yeni yüksek alkollü içecekler eklendi. Umudumuz olan genç nüfus fast food ve gıda kimyasalları ile alabildiğine zehirlenmiş bir durumdadır. Yeni nesil, bağışıklık sistemi çökmüş ve ruhsal bunalımların içinde debelenen mutsuz bir kitle haline gelmiştir. Adi suçlar ve cinayetler artmıştır… En küçük bir tartışma bile ölümle sonuçlanmaktadır. Aile içi şiddet ve boşanmalar tırmanmaktadır. Şehrimiz bile kriminal bir suç toplumu haline dönüşmektedir.

Bizde Yeşilay Çorum şubesi olarak tüm yıl boyunca devam ettiğimiz bilhassa eğitim kurumlarındaki konuşmalarımıza yine devam ediyoruz. Fakat nedense herkesin aklına bu haftada geliyor hafta gidince de unutuluyoruz. Madde bağımlılığı ile mücadele tüm zamana yayılmış ve ülkemizin en büyük sorunlarından birisidir. Terörün sebebi bile budur. Genç nesiller kanserin pençesindedir ve kalp damar hastalıkları da hemen herkesi tehdit eder bir hale gelmiştir. Yine de bu hafta vesilesiyle kim ne kullanıyorsa bırakmaya ve bu kutsal mücadelede Yeşilayın yanında yer almaya davet ediyorum..

Allah CC zararlı ve bağımlılık yapıcı madde kullanan tüm tiryakileri kurtarsın. Yeşilay haftamız kutlu olsun..”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.