habercim19.com özgür haber özgür yorum

Çorum’u anlatıyor, Körük çıktı

KÜLTÜR

Eğitimci-Yazar hemşehrimiz Mustafa Özcanbaz’ın kaleme aldığı Çorum’da Abbas Külahi Efendi, Bekir Hafız, Yakup Usta, Sargis Usta, Şükrü ve diğerler kişilerin başından geçenleri anlatan Körük çıktı.

Eğitimci-Yazar hemşehrimiz Mustafa Özcanbaz’ın kaleme aldığı 1914-1935 yılları arasında ve özellikle Ermeni tehciri sürecinde Çorum’da Abbas Külahi Efendi, Bekir Hafız, Yakup Usta, Sargis Usta, Şükrü ve diğerler kişilerin başından geçen hazin ve ibretlik olayların anlatıldığı Körük adlı roman çıktı.

Yazar Mustafa Özcanbaz, alanında ilk olan romanı şu sözlerle özetliyor; “Osmanlı’nın son döneminde geçerken, Savaş ekonomisi sayesinde güçlü bir devletken, hasımlarının gelişmesine ayak uyduramayan Osmanlı Cihan Devleti, giderek zayıflamıştır. Gerilemenin farkına varılması ile yapılan düzenlemelerin askeri alanı merkeze alması yeterli olmamış, sürekli gerilemenin ekonomiye yüklediği ağır yük Osmanlı’nın gücünü sürekli eritmiştir. Halkının yarısından fazlasına yakını gayrimüslim olan koca Cihan Devleti batılı devletlerin sürekli müdahalelerine açık hale gelmiştir. Her geçen gün topraklarını kaybeden ve için için kaynatılan bir kazan gibidir Mülkü Osman. İyi niyetli kahramanı çoktur ancak güçleri yetmez. Ne kanları ile suladıkları büyük coğrafyada, Müslüman dindaşlarının sırt çevirmesine ne de kardeş bildikleri tebalarının ihanetlerine engel olamazlar. Dün Allah için kanlarıyla suladıkları fiziki ve psikolojik devlet sınırları küçülmesine rağmen günümüzde de Türk kanına susamışlığı artmaktadır.

1914-1935 yılları arasında ve özellikle Ermeni tehciri sürecinde Çorum’da Abbas Külahi Efendi, Bekir Hafız, Yakup Usta, Sargis Usta, Şükrü ve diğerler kişilerin başından geçen hazin ve ibretlik olayların anlatıldığı roman, gençlerin yaşadıkları topraklarda neler olduğunu öğrenmelerine ve güzel Çorum'un tanıtımına katkıda bulunacak.”

Yorumlar (15)

Av.Yaşar Okumuş 4 Yıl Önce

Tebrik ederim kardeşim emeğine sağlık

Cengo 4 Yıl Önce

Kitap yazımcaya kadar yöneticilik yapmayı öğren

Müslim KILIÇ 4 Yıl Önce

Çoruma dair bir eser oluşu çok kıymetli emeginize sağlık değerli hocam

HÜSEYİN ERKOC 4 Yıl Önce

Tebrik ederim Hocam.Emeğine sağlık.

Murat Ates 4 Yıl Önce

Tebrik ediyorum Mustafa kardeşim.dewamini bekliyoruz inşAllah.konya dan selamlar

Selami 4 Yıl Önce

Milletimize ve vatana hayırlı olsun. Emeğine ve yüreğine sağlık.

Erdoğan Dinç 4 Yıl Önce

Çorum için güzel bir çalışma. Hayırlara vesile olur inşaAllah

Kerem Cankar 4 Yıl Önce

Elinize, yureginize saglik hocam.

Remzi Karahan 4 Yıl Önce

Tebrikler, Hayırlara vesile olsun

İLHAN 4 Yıl Önce

Tebrikler eline ,emeğine sağlık kardeşim.

CANDAN 4 Yıl Önce

Tebrikler MUSTAFA BEY; Şehir kültürüne ve hafızasına önemli bir katkı...

Recep 4 Yıl Önce

mustafa bey, benim 3 çocuğumun idarecisi oldu, sıkıntı yaşamadım, yaşadığınız sıkıntıyı kendisine söylemiş olsaydınız çözerdi kanaatindeyim

Bilgehan 4 Yıl Önce

Cengo efendi kıskançlığın bu kadarınada peees

Ali 4 Yıl Önce

Tebrikler kalemine yüreğine sağlık

...? 3 Yıl Önce

Kendisi öğretmenimdi, yazdığı kitapta tüm çoruma hayırlı olsun inşAllah.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.