habercim19.com özgür haber özgür yorum

Dikiciler Arastası'nın ihalesi 22 Ocak'ta

KÜLTÜR

Dünyanın en küçük arastası Çorum Dikiciler Arastası'nın sağlıklaştırma ihalesi 22 Ocak'ta

Dünyanın en küçük arastası olarak da bilinen tarihi Dikiciler Arastası ve Saat Kulesine bakan işyerlerinin tarihi dokuya uygun olarak yeniden ihyası projesinin ihalesi 22 Ocak’ta yapılacak.

Konuya ilişkin Belediye Meclisi’nde bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’daki tüm tarihi yapıların korunması ve tarihi dokunun ortaya çıkarılması için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, “Dikiciler Arastası ve cephe sağlıklaştırması gibi önemli ve güzel projeyi de inşallah hep beraber hayata geçirmiş olacağız. Bu tarihi arastamız inşallah yerli ve yabancı turistlerin de çokça ilgi göstereceği bir mekan olacak.” dedi. 


Yorumlar (3)

Ahmet 3 Yıl Önce

Şu anki hali çok daha güzel. İçerisinde tarih, emek, yaşanmışlık barındırıyor. Yeni halinin ise tarihi olması yüzyıllar alır, o yüzden yeni haline tarihi demeyin.

Has Çorumlu 3 Yıl Önce

Bence mümkünse dokunmayın sonra ortaya tarihi olmayan sıfır ve ruhsuz binalar çıkaracaksınız.turistler tarih görmek ister, gıcır gıcır binaları değil.cok üzücü.umarim ben yanilirim ama Çorum tarihine yazık edilmesin.

Gfdcvgg 3 Yıl Önce

Boşa para harcamayın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.