habercim19.com özgür haber özgür yorum

Yeni hastaneden çıktık yola, bakın karşımıza ne çıktı?

ÖZEL HABER

Yeni hastanede yaşanan sorunlar bakın bize neleri hatırlatıyor?

MUSTAFA DEMİRER
Yeni hastane, Çorum’da son günlerin en sıcak mevzusu.

Heyecanla ve sabırsızlıkla tamamlanmasını beklediğimiz Hitit Üniversitesi Şehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi tedavi hizmeti sunmaya başladı.

Taşınma, doğal karşılanması gerektiği üzere sancılı geçti, ama geç olsun güç olmasın kabilinden işler mecrasını buldu.

Esas mevzu hastanenin taşınma sürecinden sonra yaşandı. Donanımı ile birlikte 500 milyon lira maliyetli yatırımda ortaya yeni problemlerin çıktığı konuşuldu, halen de konuşuluyor.

Örneğin zemin katları su basması, kanalizasyon tepmesi, çatı akması, içerde ve dışarıda trafik problemi vs…

Lafı eğip bükmeye gerek yok. Hastanemizde olduğu gibi kente o veya bu kurum tarafından yahut özel sektör eliyle yapılan yatırımlarda zaman zaman sevincimiz kursağımızda kalabiliyor. Bir anda ortaya çıkan farklı problemlerle uğraşabiliyoruz. Tam rahatladık derken yeni sorunlarla boğuşmak zorunda kalabiliyoruz.

ÇÜNKÜ...

Memlekette kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarda bilerek veya bilmeyerek yapılan hatalar ve yanlışlıklar var zannımca… Eksiklikler de cabası.

Sorunun temeline indiğimizde görüyoruz ki, Çorum’un gelecek 100-200 yıllık planlamasını öngören nazım imar planları bir türlü devreye alınamıyor. Koca bir şehri yakından ilgilendiren düzenlemeler topyekûn Belediye Başkanlarının inisiyatifine, yani iki dudağı arasına bırakılıyor.

Şehircilik alanında uzman teknik adamların kaygıları, söz söyleme hakkı olan sivil kuruluşların önerileri ve dahi o şehirde problemleri bizzat yaşayan vatandaşın endişeleri maalesef istenilen düzeyde dikkate alınmıyor.

Hal böyle olunca da zaten var olan şehircilik sorunları katlanıyor, yaşayanlar için katmerli çileye dönüşebiliyor.

Hastane yatırımında olduğu gibi, yakın gelecekte diğer bazı yatırım planlamalarında başkaca ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı söylemek için bilirkişi olmaya gerek yok herhalde…

MESELÂ..

Yeni hastanenin dere yatağı üzerine yapıldığı doğru mu? Su basmaları, kanalizasyon tepmeleri, çatı akmaları bundan mı kaynaklanıyor? Hastane arazisi yeterince geniş olamadığı için giriş çıkışlarda trafik aksıyor mu? Öyleyse neden daha uygun bir sağlık alanı planlaması yapılmadı?

Çorum’da büyük şehirleri aratmayan trafik sorunu var. Geçici tedbirler alınıyor, ama sorun giderek katlanıyor. Şehir içi trafik kargaşasını çözme iddiasında olan yerel yönetimin temsilcileri şehir merkezine AVM planlar mı?

Çevre Yolu’nun en yoğun noktalarından birisi olan Binevler Kavşağı’nın hemen yanı başına (Eşref Hoca Caddesi’nin bittiği alan) 1500 öğrenci kapasiteli 13-14 katlı öğrenci yurdu planlamak isabetli bir tasarruf mu? Sosyal bir proje olduğu ifade edilen öğrenci yurdumuz tamamlandığında 1.500 insanın giriş-çıkışı o bölgede trafik ve yoğunluğa ne kadar çarpan etkisi yapacak, düşünüldü mü?

Çevre Yolu’na hem de şehir hastanesinin dibine 15 bin kişilik şehir stadı planlamak, mevcut şehir stadı ve müştemilatını 20-25 katlı konut ve ticaret merkezi olarak imara açmayı düşünmek vizyonel bir yöneticilik mi? Arasta gibi eski dokunun olduğu, Devane gibi dönüşümün yaşandığı, şehir merkezini İskilip Yolu’na tahliye eden Farabi Caddesi üzerine belediye sarayı yapılması planlı şehircilik mi?

Resmi dairelerin tamamını bir alanda toplamak yerine tapu kadastro müdürlüğünü eski müzenin arsasına, belediye sarayını Farabi Caddesi’ne, Maliye Kampüsü’nü lüks konuta açılan eski kışla arazisine tasarlamak vatandaşın işini çok mu kolaylaştıracak?

Toptancılar Sitesi olarak yapılanan bir bölgeye Çorum Belediyesyor Tesislerini kondurmak, şehir stadını Çevre Yolu, spor salonunu İskilip Yolu, atletizm pistini Akkent Mahallesi, güreş eğitim merkezini başka bir yere işaretlemek düzenli bir şehir planlamasının eseri mi?

Şehrin hem girişine hem çıkışına devasa kampüs inşa etmek ne oranda doğru planlama?

Heyelan bölgesine işyeri planlamak da mı büyük şehir fotoğrafının bir parçası?

Şehrin göbeğindeki sosyal donatıları, verimli tarım arazilerini, bağ alanlarını lüks konuta açmak, üstüne üslük yılların imar problemlerini çözdüğünüzü savunmak ufuk sahibi yönetici olunduğunu mu gösterir?

Hepsi bir tarafa, yoksa bu şehirde vatandaşa eziyet edercesine rutin belediyecilik hizmetlerinin aylarca sürüncemede bırakılması plan ve programla nasıl bağdaşır?

Yeri gelmişken değinelim; Yaşadığımız şehre yönelik bu minvalde yaptığımız yapıcı eleştiriler her nedense bazı çevreler tarafından farklı mecralara çekilmek isteniyor. Yazıp çizdiklerimizden rahatsızlık duyanlar bizi ‘istemüzükçü’ ilan ediveriyor. Hatta vazifemiz gereği de olsa şehrimiz için söz söyleme hakkımız olduğunu asla kabul etmeyenler de var. Belki bu minvalde düşenenler bizi memlekette yaşayan bir vatandaş olarak ta görmüyor kimbilir.

TEK YOL RANT MI?


Neticede sadece bugünün sorunu olmayan ancak son 8.5 yılda giderek artan bu türden planlama(!)ların ortaya çıkaracağı menfi-müspet neticeleri Allah ömür verirse biz ya da gelecekte çocuklarımız görecek.

Dün Gazi, İnönü, Bahabey ve başkaca bir çok cadde planlanırken ‘bu kadar geniş yol olur mu?’ diye itiraz edenler, bugün çok farklı düşünüyor, bilakis ziyadesiyle memnuniyetlerini dile getiriyor. Bugün de daha fazla kazanç kaygısı ile şehircilik kriterlerine uygun planlamalara itiraz edenler çıkıyor. Yakın gelecekte onlar da çocuklarına güzel bir şehir bırakmanın tek yolunun sadece rant değil, ‘doğru planlama’ olduğunu idrak edeceklerdir.

Bugüne kadar olup bitenleri değiştirme şansımız yok. Ancak bundan sonra şehrin geleceğini planlayanlardan ve onların yaptıklarını, yapmadıklarını denetleyen mekanizmalardan daha dikkatli davranmalarını isteme hakkımız var. Yerel yöneticilerden şahsi istikballerine, kişilere ve anlık vaziyetlere göre değil, kentin genelinin konforunu ve şehrin geleceğini hesap ederek adım atmalarını, gelecek kuşakları olumsuz etkileyecek planlama taleplerine kuvvetle direnç göstermelerini talep edebilir, onlara bu işin vebalinin olduğunu hatırlatabiliriz… Bizim niyetimiz de yaptığımız da bu zaten. 








Yorumlar (56)

TekYol Rant 7 Yıl Önce

Kriptolar Çorumda

Ali Yılmaz 7 Yıl Önce

Mustafa bey hiç dokunulmadik dertlerimize dokundugunuz için teşekkür ederiz Fuar karşısında DSİ nin itirazlarına rağmen rant a açılan imar ve 10 sene once yapılan önündeki binaların kot farkında asfalta gömülmesi bize vatandaşa hizmet afisiyle gelmiş kişilerin birakin hizmet etmeyi bizlere işkence etmeye başlamıştır. Apartmanimiza o kadar kot farkı koydular ki merdiven basamaklarıyla girip cikmaktayiz. Belediyenin 4 sene önce zorlukla çıkarttığı boruları bile asfalt altına alması bile komediden ibaret ama bize emin olun eziyet ve işkence ..

Ömer 7 Yıl Önce

Mustafa bey kaleminize yüreğinize sağlık. Hemen her şeye dokunmuş ve adeta belediyenin basiretsizliği dile getirmişsiniz. Unuttuğunuz bir konu var. onu da tamamlayalım. Bunca yanlışa rağmen belediyenin tepe noktası ve onların ağa babalarında ciddi anlamda kibir söz konusu. Aslında Reis metal yorgunluğu derken bunların kibirine dikkat çekti ve halk ile kucaklaşmayi işaret etti. Ancak bunların metali paslanmış. Bunlar her geçen gün bildiğini okuyor.

abdullah 7 Yıl Önce

hastanenin yanı başına stadyum yaparken kim bilir belki hastalara futbol seyircisinin bol küfürlü tezahüratları terapi gibi gelir diye düşünmüşlerdir mustafa bey,

Yorumcu 7 Yıl Önce

5 tane daha Mustafa Demirer olsa da yanlışları yazsa, hakikatlari dile getirse bu yöneticiler bu hataları yapabilirler mi ?Ağzına sağlık. Yine sorularınla terletmişsin yöneticileri.

Gökhan Yıldırım 7 Yıl Önce

Kaleminize sağlık kamuoyunun aile meclislerinde konuştuğu lâkin kimsenin sosyal ve haber mecralarında konuşmadığı; şehrimiz için çok kritik hususları dile getirmişsiniz. Açıkca ifade etmek gerekir ki makul muhalefetin dahi "terörizm"le itham edildiği bir ortamda sizin de yararlanmanız muakdderdir. Yalnız bu sizin ve binlerce düşünen Corumlunun iştiyakını kırmamalı. Şehrimizin kıymetli yöneticilerine lisan-i münasiple iletmeli. Bence onlarında da farklı sesler ve nefesler duymaya ihtiyacı vardır. Sevgiler...

Doğruyadoğru 7 Yıl Önce

Tesbitler son derece yerinde olmuş,

abdulgani 7 Yıl Önce

çevre yolunun yanına onbeş katlı ucubeyi diken ve diktirenler bir gece (gündüz gitmeye cesaret edebileceklerini sanmam) gitsinler allah rızası için empati kurarak arkadaki binalarda yaşayan bir ailenin yerine koysunlar kendilerini. kaç umre yapmak lazım o vebalden kurtulmak için hacı.

yucel 7 Yıl Önce

Abi yüreğine sağlık varol

Fatih 7 Yıl Önce

Yüreğine sağlık mustafa bey Umarım bu konuları üzerine alacak sorumlular başlarını ellerinin aralarına alırlar ve vicdan muhakemesi yaparlar diye ümid ediyorum haaa bu arada meşhur üst geçitimizide ekleyebiliriz

byAkyol 7 Yıl Önce

Helal olsun abicim halkın diline tercüman olmuşsun ama bir eksik var yazıda , bir türlü çözülemeyen kentpark meselesi.kaçıncı taşeron firma allah bilir şuan da yapımı durdu diye biliyorum.

Angaralı 7 Yıl Önce

merjezdeki avm ve Binevler kavşaktaki yurt inşaatı doğurdu Nur topu gibi bir opet hemde ostim girişinde durmak yok ağaya hizmet

kim dinler 7 Yıl Önce

mustafa bey, kim dinler, kim takar belediye başkanını en iyi siz tanırsınız. sizce vatandaşı mı dikkate alır yoksa kendi dediğim dedik mi der. onun için bu yazılarınızın maalesef hiç ehemmiyeti bence yok.tek duam allah bunları bir an evvel başımızdan göndersin sayın cumhurbaşkanımızda belediye ye el atacaksa atsın. yeter bıktık artık. geçtiğimiz gün valinin bir vatandaşı azarlamasına değinmemeniz size yakışmadı.

Serkan Akoğlu 7 Yıl Önce

Mustafa Bey ağzına sağlık. Çok güzel yazmışsın amma keske birde okuyup anlayan yoneticiler olsa.Anlamamazliktan gelmeyen.Uzerine alinan mesela....

Burak kaplan 7 Yıl Önce

Fetocu ilan ederler neden hakikatleri söylüyorsunuzki? Osmancık'ta da ayni seyi yaptilar yol kenarına, sel yatagina hastane yaptılar! Reklam için! Geçen yolculuk yapan adamin birisi arabadan indi meziyet sandi yol kenarina yapilan hastaneyi de methiyeler düzüyor!

Burak kaplan 7 Yıl Önce

"Beytü'l Mâl" mefhumu vardı geçmişte yani devletin malı yetimin malı sayılır bir fiske istifade etmek dahi Allah'ın gazabına sebep olur inancıyla devlet işleri yönetilirdi. Devlet malı ile eksik veya hatalı bir iş yapmak Allah'ın gazabını üzerimize çekmek demektir. Yöneticilik ne yazıkki basite alınıyor. En fazla oyu almak belirlemezki yöneticiyi Allah katında.

Mahser 7 Yıl Önce

Çorum'da yaşayan ve tüm bahsettiğiniz şeylerin olumsuz etkisini yaşayan biri olarak hakkımı helal etmiyorum şehri yönetenlerine.

erdem eren 7 Yıl Önce

mustafa bey,cansın,kardeşim benim ,eline ,yüregine saglık.yalnız sen böyle yazarsan ,audi,ye ,mercedes,e binemezsin.::)))ama olsun başımızın üstündesin.sevgiler.

yorumcu 7 Yıl Önce

ha bu arada yorumlarda bakınca murat yıldırımcılar da aklınca laf sokmuşlar külcü'ye fakat onlarında bir farkı yok. mercedes, audi diyorlar, kendi savundukları m. yıldırım 10 yıl boyunca çorum'a ne yapmış. anca cebini doldurmuş. allah onlardanda bu memleketi korusun.

Adalet 7 Yıl Önce

Malum yurt inşaatının mühürlendigi halde ruhsatsız olarak devam ediyor olabilmesi belediye makamlarının ve hatta chpakp nin gayet uyumlu çalıştığının bir göstergesi . Sizde diyorsunuz kral ciplak .

ŞEHREMİNİ şehrin mini başkanı 7 Yıl Önce

allah razı olsun sizden. sizde olmasanız doğruları söyleyen yazan çizen kalmadı. mızrak çuvala sığmıyor ama nafile kimse gık diyemiyor, demiyor, işine öyle geliyor yada çoğunluğu korkudan demiyor. bunlar güneş gibi ortada olan sorunlar. daha da var saymakla bitmez. elbetteki belediye bu sorunları çözmekle mükellef. ama gel gör ki kenmdisi sorun üretiyor. külcü denen zat malesef kötü bir başkan. hemde 2 dönem yazıklar olsun... stat sokaklarda su basıncı çok düşük ve yetersiz kalıyor. aynı yerde sular cok kireçli akıyor. otoparkçılar başka sorun vatandaşı eziyor. buna da belediye göz yumuyor. esnaf kaldırımları kaplamış gören yok. gazi caddesindeki buyuk cöp tankları kokudan gecilmiyor. belediyenin karşısındaki ve ptt önundeki tanklara baksın başkan. daha gözünün önundekini göremiyor. çık bir caddelerde gez. sami ceylandan ders alsın. dükkan dükkan geziyor mesela. külcüyü sahi gazi cd. de gezerken hal hatır sorarken gören varmı? adam kendisi sorunlu. reisi cumhurdan fırça yiyen kimdir

Vatan Taş 7 Yıl Önce

Mustafa bey, şimdi fincancı katırlarını ürkütmenin zamanımıydı... "Adamlar" ne güzel, güle oynaya geçiniyor. Alan memnun, satan memnun. Erdoğan'ın gölgesiyle, aday yapılırsa, tekrar seçilmiyecek mi. Şimdi, arı kovanına çomak sokmanın sırasımıydı. Sen de, alsaydın pastadan bir pay, verseydin yağı, gazı... Sonra da üç maymunu oynasaydın... Şimdi, iş mi bu yaptığın. Birilerinin çok büyük gazabını alacaksın. Sözlerimi Koca Akif'in dörtlüğüyle sonlandırıyorum; Bir adam dursa da bir zâlim imâmın yüzüne, Adli emretse, bu zâlim de onun hak sözüne, İnkıyâd eyliyecek yerde tutup kıysa ona, O mücâhid yazılır ta şühedânın başına.

Kendini yerine koy 7 Yıl Önce

Yazıyı ve yorumları okudum herkesin haklı olduğu noktalar var ama sadece suçu belediye ye atmak bencillikten başka bir şey değil.Herkes benim arazime imar gelsin diye bekliyor memleket te . Biyer yol işaretleniyor imarda,gecekondusu olan mahkemeye koşuyor benim yerim trilyon eder diye halbuki yerini satsa 200 bin etmez Sonra o yol açılmak için yıllarca mahkeme bekliyor.İşin özü insan hak ettiği gibi yönetiliyor.Kimse kusura bakmasın biz millet olarak böyleyiz.

Ali Murat 7 Yıl Önce

Şehirde muhalefet yok . Chp meclis üyeleri hiçbirşeyden ya habersiz yada ilerdeki menfaatlerini dişünüyor . Ak partili meclis üyelerinin çoğu hiçbirşey bilmeden parmak kaldırıyor, bilenler de dikdiz.. STK denilenlerde üçbeş menfaate ......gruplar. Tabi şuda var hastanenin yer seçimi direk belediyenin talebimi yoksa o an için devlet hazinesi bulunan ve agah kafkaf ın dayatması mı . Siz nasılsanız öyle yönetilirsiZ . Bu arada herkes fırsatçılık yapıp külcüye vurmaya çalışıyor. Kimse medeni insan gibi karşısında laf edemiyor

Vatansever hainsavar paralelekovar 7 Yıl Önce

Valla çok daha bildiği şey olmasına rağmen gayet üsturuplu bir yazı olmuş. Ben devamını daha yapılanları yazsam yayınlanmaz da , Yayınlanma bile ortalık karışır. Umarım birileri anlar. Daha durun stadın orayı konuta acacaz bekleyin ????

Ahmet 7 Yıl Önce

Ağzına sağlık mustafa bey herkesin söylemek ısteyip söyleyemediği söylemişin ınsallah bastakılerde görür

Hakan 7 Yıl Önce

Hastane nin yerini beğenenler çıksın ben bundan dolayi sectim desin. Ben cahilim diyorum imardan anlamam diyorum ama bunlardan daha iyi hastane yeri secerdim.

vatansever 7 Yıl Önce

külcü ve yardımcıları işlerine gelmeyen her yazıya her kendi görüşlerine karşı görüşe bir kulp bulur. bunların huyu bu. birde giderler bir yerlerde ağlamayı severler.hastanenin arazinin yanındaki araziler kimin ben onu merak ettim akıl sahibi insanlar hastaneyi şehirlerarası yolun kenarına ve stadyumun yanına mı yapar.

Alpaslan 7 Yıl Önce

Çorum un altından yeraltı sularının geçtiği oranın eskiden bataklık oldugu şimdş ise tarım arazisi olarak kullanılırken hastane yapmak statyum yapmak doğru mu bu araziler kimin...yaparken zemşn etutu çalışması yapılmadımı yazık degil mi milletin parasına...ayrıca hastanenin orada trafik şimdiden keşme keş orada yarın maçlar başlayınca ne olcak...

Çorumlu 7 Yıl Önce

Adam çalışıyor öyle demeyin lutfen darılırım bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi başkan ,ama bı kusuru var onunda ben söylemeyin siz anladınız.

Ulaş Tokgöz 7 Yıl Önce

Sayın millet vekili mimar A Adnan TÜRKOĞLU bir kere sayımız 350 degil 155 ve bu 155 üyenin içine sende dahilsin keşke yorum yapmadan önce desteklesende desteklesende oda başkanını arayıp bu konularda ne yaptın diye sorsaydin

Serra 7 Yıl Önce

başladığı işi zamanında bitiremeyen,yaptığı rutin belediyecilik hizmetlerini milletin gözüne sokarcasına eziyete çeviren başkan olarak tarihe geçecek..

adil çelik 7 Yıl Önce

mustafa bey, eline koluna diline beynine sağlık rabbim razı olsun. sizin muhterem olduğunuzu tahmin ediyordum. muhteşem yazı olmuş. en kalbi en samimi en ihlaslı en içten duygularımla sizi haddim olmayarak tebrik ediyorum. teşekkür ediyorum. sırf bu yazınız belediyenin bu kadar senedir yaptığı mıy mıy hizmetlerin on katı kadar önemli diyorum

Alican 7 Yıl Önce

Hem akp hemde chp ses çıkarmadılar. resmen memleketin kaynaklarını israf edip şahsın çıkarları için kullandılar.

tekyol rant 7 Yıl Önce

işte yazının anlatmak istediği anafikir. belediyenin imkanlarını kendi imkanları gibi görüp kullananları allah berbat etsin, hakkımı helal etmiyorum.benim vergimle belediyenin makam otolarını kendi özel işlerinde kullanan varsa! özellikle onlara haram olsun.

Muhalefet 7 Yıl Önce

Meclis'te konuşan dik duran üç kişilik muhalefet grubu olursa böyle olur stad da hastanede belediyede terminalde kucak kucağa olur durumun özeti dik duramamak

murat 7 Yıl Önce

.......???,,!!!!!!!!!.......,,,,,,,,,,?????? memleketini seven bi başkanınız var iyi adam daha ne yapsın calisiyo ama kime calisiyo neyse yazacak çok şey var da eline düşünceme yazık

Can Emre Kakaç 7 Yıl Önce

Yazılarınızın devamını bekliyorum, tebrikler.

Yorumcu 7 Yıl Önce

Aslında herkesin bilip dedi kodusunu yaptığı ama dile getiremediği bütün bu yanlış işlerle ilgili cesur yorumunuzdan ötürü tebrikler

Hakan 7 Yıl Önce

Şehir merkezine yurt(kocaman) ve hastane (araştirma) yapilmaz. Haydi yapildi diyelim yakin olsun halk ugrasmasin ögrenci halk la içiçe olsun dediler. Tamam da bu yerlerin alanlari yapilacak arazinin % 20 sini gecmemeli ileri ki zamanlarda yani yillar sonra lazim olur.

ha_zerfen 7 Yıl Önce

Belki binlerce kişinin kendi arasında konuştuğu ancak selendiremediği hususları bir bir dile getirmissiniz böyle bir yazının altına ancak imza atılır vesselam

Se 7 Yıl Önce

Sayın Ali murat. Siz başkanı tanıyormuşsunuz. Medeni insan gibi karşısında konuşulacak kişi mi.

Birisi 7 Yıl Önce

Kalemini kimsenin satmayan adam ,kalitenin zaten orda gösterdin tebrikler sana Mustafa bey arkadayiz

sorumlu 7 Yıl Önce

yeni hastanenin dere yatağına yapılmasıyla ,hastanenin çatısı arasındaki ilişkiyi anlamış degilim bunu açıklarsanız sevinirim sayın demirel dere yatağt çatıyamı akıyor.yoksa çatı derenin altındamı.

UNUTMADAN...! 7 Yıl Önce

Mustafa bey ağzına yüreğine sağlık.Şimdi birileri senin için kovana çomak soktu der.Varsın desin şu güzelim memlekete vekil olacak adamsın vesselam. UNUTMADAN diye attığım başlığa gelecek olursak birilerine yaranmak için al gülüm ver gülüm ile dönen çorum siyaseti bu memleketin vebali boynunuza.Nefret kin büyütür Çorumda demiryolu hikayesi yıllardır ağzınızda sakız gerçekleri nedir?Havaalanı diye biryerlerini yırtan şehire bir vekil kalkıpta uçağa binmem diyerek babasının memlekete yaptığı iyilikleri köreltmekmi?Ankaradan memlekete gazını almaya gelmek vekillikmi.Sorsak şu kadar yatırım yapıldı.Doğru yapıldıki 3 dönemdir memleketi yönetiyorsunuz.Ama neden çok küçük bir şehirmiş gibi davranıyorsunuz memlekete..Aman büyükler duymasın yancılığa devam tayfası bırakın artık işimiz görülsün diyip kapılarda beklemeyi sen vatandaşsın unuttunmu..SON OLARAK GÜN OLA DEVRAN DÖNE İYİLİK SEVABA KÖTÜLÜK HARAMA dönmesi dileğiyle...

Himm 7 Yıl Önce

Mustafa bey şu yazdığın yazı neden hakimiyetden istifa ettiğinin en güzel kanıtı.yuregine sağlık

Sinan yılmaz 7 Yıl Önce

Bu dönem 3 milletvekili verdik ama ne aldık bilen vaa mı!

çorumlu 7 Yıl Önce

kalemine yüreğine sağlık yürekli insan....birileri bu yazını okumuştur inşallah..keşke şu yazılarını haberlerini gazetelere bassanızda çay ocaklarında kahvelerde herkes okusa...gerçi o zaman da hemen müşteri çıkar habercim 19'a sonra satılırsa gine istifa etmek zorunda kalırsın mustafa bey.

Ff 7 Yıl Önce

Arkadaşlar bakıyorum da bu haberde yorum patlaması var millet dolmuş 2019 iple çekiyor sanirim hadi hayırlısı

Fatih 7 Yıl Önce

bu yazı gazeteciyim diye yağcılık yapanlara kapak olsun.... mustafa abi iyiki varsın doğru yoldasın.. sana da belki, şeyda kardeşimede tepkiler baskılar gelebilir siz çorumluların gönlünde taht kurdunuz.. doğru yoldasınız yüreğine sağlık selamlar saygılar

F. Ş. 7 Yıl Önce

evet gerçek gazetecilik budur; yüreğine sağlik.. rabbim kalemine güç versin..

der 7 Yıl Önce

işi ve konusu ile alakalı olmayan kişileri belirli makamlara getirilen, liyakatın sıfıa indiği bir toplumda gelişim imkansızdır. işini bilen kişilerin gerekli yerlerde olmadığı yerlerde kim olursa olsun kendisin padi̇şah zanneder. yanliş yaptigini bi̇lmez, anlamaz. bi̇r müddet sonra kendi̇ uydurduklarina kendi̇si̇ de i̇nanir. bunlardan anlamayan sade vatandaş i̇se verdi̇kleri̇ oylarla bunlara paye veri̇r. bu i̇ş nasil sonlanir i̇şte orasi tamamen muallak.

MEMLEKET SEVDALISI 7 Yıl Önce

çok doğru ve yerinde tespitler. bunlara ilaveten çarşamba günleri fevzi çakmak caddesi ve tedaş önü trafiklerini de eklemek gerekir. yerel yönetimin de bir nebze bunları görmesi temennisiyle.

Çorum 7 Yıl Önce

sayın külcü belediye başkanı ilk dönemi iyiydi, sonraki döneminde çorum için çalışmadı, külcü gidince iyi birisi mi gelecek sanki m.yıldırımın ismi geçiyor, yazık oluyor çoruma, çorumlu reis için veriyor ama çorumu reis yönetmiyor, olan çoruma oluyor. vel hasıl tuz kokarmı koktu çorumda sayın cumhurbaşkanımız el atması lazım çok geç kalındı

Hasan 7 Yıl Önce

Hastane yapılırken bazı siyasetçiler ve gazete sahipleri elini nasıl ovusturduguna ben bizzat sahıdım. Muhalif siyasetçiler de bunu nasıl indirip biz yeriz hesabı yaparken olan corumun 50 yılına oldu.Şimdiye kadar ibrahimin soyundan gelen bir yiğit görmedim çıkıp Allah razı si için put yıkan.15 temmuz oldu.ölen yaralanan yetim kalanlarimizin ahını yerde bırakmamak için şu fetoyla geçmiş ve bugün bulaşığı olanlar hakkindar iki satır yazan konuşan.Korkak ve kendi nefsi için siyaset yapanlar bu sokaklarda hala çaka satıyor.Ancak bunun böyle gideceğini düşünenler yanılıyorlar.

ismail baş-çamlıca 7 Yıl Önce

sayın mustafa bey sizi sosyal medyadan takip ediyorum ve yazılarızı okuyorum ama bu resim hoş olmamış bu resime birkac resim eklersen daha iyi olurdu bence hastanenin yol sorunu belediyeninse bu koca tesisi kimler teslim aldı cevre aydınlatması acık otopark bunlar eksi içerisi elektrikli araclar yürür merdivenler çok geniş mekanlar ne güzel olmuş önceki hastaneye enbüyük şikayet köyden gelenler için münübüslerin hastaneye gitmedigi şimdi terminalin yanı cuhurbaşkanımızın hastane yannına sıtat olurmu haberleri de birilerin işine mi geliyor koltuk için çorum büyük şehir olursa bizler köyde yaşayanlarda oy kullanacagız ve yapılan hizmetler için oy kullanacagız bina yanı rant için kulis ve dedikodu yapmayacagız varsa bir sıkıntı cıksın siyasiler bizlere acık acık anlatsınlar ha belediye başkan adaylarını bizler belirlemiyoruz sadace oy veriyoruz kongrelerde alt yapı oluşuyormu onları yazarsanız bizler de bilgilenmiş oluruz

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.