habercim19.com özgür haber özgür yorum

Otobüslerde sivil polis denetimi

SAĞLIK

Çorum’da korona virüs tedbirleri kapsamında görevlendirilen sivil polisler özel halk otobüslerinde koronavirüs denetimi yapıyor.

Çorum’da korona virüs tedbirleri kapsamında görevlendirilen sivil polisler, yolcu kısıtlaması getirilen özel halk otobüslerinde denetimlere başladı.

Çorum'da İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararla virüsün bulaşma riskini azaltmak nedeniyle özel halk otobüslerine yolcu sayısı sınırlaması getirildi. Kararın ardından trafik polisi ekipleri de halk otobüslerini denetlemeye başladı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler, halk otobüslerini sosyal mesafe ve yolcu sayısı açısından denetliyor. Uygulamaya katılan Trafik Şube Müdürlüğü’nden komiser Bünyamin Demir, şoförleri fazla yolcu almamaları noktasında uyararak, vatandaşı da kurallar hakkında bilgilendirdi.

VATANDAŞ DESETĞİ OLMADAN BAŞARAMAYIZ

Vatandaşın yardımı olmadığı sürece bu işin üstesinden gelinemeyeceğini belirten Komiser Bünyamin Demir, “Bizim için önemli olan vatandaşımızın sağlığı. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği fazla yolcu almıyorsunuz. Vatandaş ısrar etse de. Vatandaşların yardımı olmadığı sürece bu işi başaramayız. Önemli olan sizin bize destek vermeniz. Siz bize destek verirseniz biz bu işi başarabiliriz” dedi.


İHA

Yorumlar (2)

Vatandaş 3 Yıl Önce

Ancak denetimler sayesinde düzelir yoksa kendilerine bıraksan mesafede yok temizlik yok hizmet yok tepikle indirir bindirler

Mertçe 3 Yıl Önce

Valla ben bir sürü sigara içeni görüyorum ortalıkta ama bir ceza yazanı görmüyorum. Allahaşkına nerde bu denetim yapanlar. Mesela pazarda Zabıta arkadaşlar ancak saat 9.9.30 gibi teşrif ettiler cumartesi pazarına demekki önceki saatlerde virüs bulaşmıyor. Öğretmenevi'nin yanındadi dükkanlarda sigara içen içene maskeler çenelerde nerde bu denetçiler

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.