habercim19.com özgür haber özgür yorum

AK Parti'de kırılan kol ve yen meselesi

SİYASET

AK Parti'de artık kol kırılıyor, yen içinde kalmıyor.

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

İlk sahne: AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın isminin açıklanmasının ardından Çorum’da teşkilatın yaptığı ilk aday tanıtım toplantısı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı toplantının haberini verirken iktidar partisinin adayı Aşgın’ın ön planda olduğu (doğal olarak öyle olması gerekir) bir fotoğraf arıyoruz, ama nafile. Özhaseki’nin hemen yanıbaşında Aşgın’ı arıyoruz, ıııhhhh. Aklımızda böylesi garip bir sahne çakılı kalıyor.

Bizim çok güzel atasözlerimiz var. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ mesela. (Bu sözü yazının sonunda tekrar hatırlamak gerekecek.)

Gel zaman git zaman, ara ara küçük sahneler düşüyor önümüze; AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve teşkilatlar ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın aralarının yağ-bal olmadığına dair.

Yakın zamandan bir sahne; Halk otobüsü işletmecileri ile Çorum Belediyesi arasında yaşanan bir anlaşmazlıkta bazı işletmecilerin talebi ile Milletvekili Ceylan müdahil oluyor. Ceylan tarafından bir sahur vakti yapılan açıklamada sorunun çözüldüğü belirtiliyor. Saniyeler geçmeden Çorum Belediyesi’nden gönderilen mailde, üslubun sertliği bir tarafa ‘sorunun çözümünde kimsenin arabulucu olmadığı’ anlamındaki ifade dikkat çekiyor.

Ve dünkü sahne: AK Parti İl Teşkilatı’nın Park Bahçeler Müdürlüğü bahçesinde düzenlediği bayramlaşma. Milletvekili Ceylan gecikmeli geldiği bayramlaşmada fonda “Aslan gibi yüreği, bükülmüyor bileği, bir merhamet çiçeği, aşkın adı Recep Tayyip Erdoğan” müziği çalıyor. Ceylan ise yanında Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ve diğer partililerle alana giriş yapıyor.

Salondan bir başka sahne: Kürsüye övgü dolu cümlelerle davet edilen Ceylan’ın konuşması partili gençlerin coşkulu tezahüratları ile kesiliyor, bol bol sloganlar atılıyor.

Diğer konuşmacılar ise sahneye daha sade cümlelerle davet ediliyor.

Ve son sahne: Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın partideki birlik ve beraberliği, dava bilincinin önemini vurgulayan, kişisel ihtirasları, ayak oyunlarını kötüleyen konuşmasında, “Şunu açıkça söyleyim, AK Parti’nin AK Parti’den başka dostu yok. AK Partililer’in AK Partili’den başka düşmanı da yok. Eğer biz Recep Tayyip Erdoğan’ın davasında samimiysek, Recep Tayyip Erdoğan’ın davasında o taşı gediğe dikeceksek, hep beraber hepimizi alkışladığımız gün, gönüllerimiz birbirimizle muhabbetle buluştuğu gün, ‘ben-sen’ demeyip ‘biz’ dediğimiz gün, bu davaya samimi inandığımız gün, hiçbir ikbali, hiçbir hedefi, kişisel hiçbir ihtirası, çıkarı önümüze koymayıp da, sadece Allah’ın davasını önümüze koyduğumuz için, ayak oyunlarına girmeyip, tek oyun oynayanın Allah’ın olduğunu bildiğimiz için, bütün tuzakları bozanın Allah olduğunu bildiğimiz için, Allah’ın izniyle o dava taşını gediğe koyacağız. AK Parti’yi daha diri görmek istiyorum. Birlik içinde görmek istiyorum. Daha beraberlik içinde görmek istiyorum. Daha kardeşlik içerisinde görmek istiyorum… Allah’ın izniyle 2023’e yürüyoruz. Eğer 2023’e yürüdüğümüz bu yolda ‘ben-sen’ dersek, ‘ben bir adım öne geçmek için öbürüne çelme takmam lazım’ dersek, sesimizi güçlü çıkartmazsak, ayağımız tökezlerse, Recep Tayyip Erdoğan’ın ayağı tökezlerse, bir mıh bir çiviyi götürürse, bir çivi bir atı düşürürse, bir at bir komutanı düşürürse, bir komutan zaferi kaybederse –Recep Tayyip Erdoğan’dır burdaki komutan- onu düşürenlerden Allah’ın izniyle yakasına yapışıp tek tek hesaplaşacağız ve ben onların yakalarını tek tek tutacağım, yüzlerine, gözlerine bakarak onlara diyeceğim ki; “Adam gibi adam olacağız. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olacağız. Yalamalık yok. Herhangi bir şekilde dünyevi çıkar, ihtiras yok. Madem bu dava haktır diyoruz, o zaman dimdik Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duracağız.” sözlerini sarfediyor.

Aşgın’ın kürsüye daveti ile nümayişçi gençlerin arkaya geçmesi de küçük bir detay. Bu detayı o anda orada farkeden Başkan Aşgın da konuşmasının bir yerinde “Arkaya geçen gençlik kolları, yanda kadın kolları…” cümleleriyle dillendiriyor.

Bu yazının sonu: AK Parti’de artık kol kırılıyor, yen içinde kalmıyor.

(Küçük bir not: Parti içi çekişmeler siyasetin doğasında var. AK Parti daha siyaset sahnesinde yokken de yerelde bile parti içi çekişmeler yaşanır ama gerçekten kol kırılır yen içinde kalırdı. Tecrübeli siyasetçiler adabıyla, üslubuyla, en azından kamuoyu önünde nezaketle siyaset yaparlardı. İç çekişmeler hissedilir, ancak seçmene ve alınan oya saygı gereği, ya da ne bileyim dışarıya karşı ‘birlik’ görüntüsünün önemine binaen alenen çekişilmez, alelade yollar tercih edilmezdi. Anlayan anlasın.

Yorumlar (28)

Tolga 2 Yıl Önce

Böyle muhalefet olduğu sürece AKP de kol kırılır yen içinde kalır.

Mert 2 Yıl Önce

“Onlar şerrinden emin oldukları dostlarını kendilerinden uzak tuttular. Dostluklarından emin oldukları için… Düşmanlarını kazanmak için kendilerine yakın tuttular. Yakın tuttukları düşmanları dost olmadı; ancak uzak tuttukları dostları düşman oldu. Herkes düşman safında toplanınca yıkılmaları mukadder oldu. Geçmiş olsun

SEVİM KOŞ 2 Yıl Önce

BU ne ki daha durun birbirlerini yiyecekler... 20 yıldır servetlerine servet kattılar. yaptıkları adaletsizlikler ve aldıkları ahlar unutulmadı.

Angelli vatandaşlar adına 2 Yıl Önce

Ülkemizde engelli vatandaşların araç alımında ötv vergi muafiyeti uygulanmaktadır. Yasada 450,500₺ olarak limit belirlenmiş isede bu meblağa 2. veya 3 model araç alınabiliyor. Çok sayıda engelli vatandaş mevcut LİMİTİN artırılmasını bekleyen. Önceden 1,6 motor kıztaşı vardı. ancak limit olalı nedeni ile sınırlanmıştır. pandemi, cih ve döviz kurundan dolayı 0 araçlar fahiş artış olmuştur. Unutmamalıdır ki her insan engelli adayıdır.

Batandaş 2 Yıl Önce

Allah emeklinin ahını yerde bırakmaz. Bu da gsteriyor ki; emeklinin ahı 2023'te son bulacak gerçekte makamlarını haketmeyenler halka sıradan vatandaş gibi yüzleşmek zorunda kalacak.

Bahattin 2 Yıl Önce

Partiyi ne idüğü belirsiz tipler ele geçirmiş vaziyette. Haram helal bilmezler, adap uslüp kalmamış vaziyette. Hakkı söyleyecek Kişiler kapı dışarı edilmiş. Bu saatten sonra düzelir mi sanmam.

Artık yeter 2 Yıl Önce

Asc ve avanelerini ovmek ve Halil başkanı kötü göstermek için ugrasiyorsun. Ayıptır yaptığın. Halil başkan belkide en doğru şeyleri söylemiş geldiğinden beri. Bu şehrin kendini yetiştirmiş, akıl ve vicdan sahibi her bireyi asc ve ekibini istemiyorum bunu kabul edin artık. Onların destekçileri onlar gibi kalitesiz olanları ve onlardan nemalananlaridir sadece. Düşün şehrin yakasından artik

Bitmiş 2 Yıl Önce

ASC’nin oraya geliş videosu AKP’nin bittiğinin belgesidir. Vah ki ne vah.

Mehmet dobra 2 Yıl Önce

Asc listede olursa benden oy yok.

Misafir 2 Yıl Önce

Çorum hakketiğini yaşıyor

Hüsam 2 Yıl Önce

Ahmet samide bizim göremeyip akpartinin gördüğü ne merak ediyorum. Bence Ahmet Sami Demirel dönemi siyasetçisi.

Malesef 2 Yıl Önce

Bugün AKP nin inde gelen kadrolara bakıldığında kuruluş felsefesiyle barışık adam bulamazsınız.Tek tek ayıkladılar ve AK parti oldu AKP.Bugün Çorumda siyasette denge yok. Ağırlıklı olarak bir kanadın hakim olduğu sözünün geçtiği bir durum var.Acilen AK parti içerisinde dengeyi sağlayacak ASC karşısında denge oluşturacak güçte bir siyasetçiye ihtiyaç var. Ama şu bilinmeli benim gibi bir çok öz de AK partili neye malolursa olsun ASC belediye başkanlığına aday orada AK partiye oy yok.Cekil adayı ise orada oy yok. Çorum kimsenin babasının çiftliği değil.

2023 2 Yıl Önce

Son düzlükteyiz artık bu partiye bunu yapanlar hem dünyada hem ahirette cezasını çeksinler az daha sabır!!

Batan geminin malları 2 Yıl Önce

Gemi batıyor, yiyin birbirinizi. Vatandaş ölmüş umurunuzdamı. O şakşakçılar sizi kurtarsın bakalum göreceğiz. 1000 tl kiramı 2500 istiyor. Sizin umurunuzdamı? Şimdide evden çık yoksa satıyorum diyor. VATANDAŞ OLARAK VEN NE YAPAYIM. Perişan olduk. EMEKLİ MAAŞIM İNANIN Kİ YETMİYOR. BUNLARIN DERDİ SEN BEN. Allaha havale ediyorum ve AKP ye oyu 7 sülaleme verdirmeyeceğim.

Çorum 2 Yıl Önce

Burada kim övülmüş kim kötü gösterilmiş bir düzgün okuyun adam durum tespiti yapmış ennnn ufak bir eleştiriye bile kapalısınız değilmi vatandaş artık marketlere giremez oldu hep şak şak hep şak şak bumu siyaset koyun gibi gazetecilere alıştınız herkes duymadım görmedim bilmiyorum desin vahki ne vah gençlik kolları burada bilir kişi mi acaba o gençlerin arasında kaç kişi var davasını bilinçli bir şekilde yürüten aklı başında Allahını seven kkonuşsun herkes bıraksın asc yi aşgını menfaatlerinizi de ülke enflasyon batağında beyin göçü almış başını gidiyor bunların çaresine bakın bıktırdınız artık

mahalenin delisi 2 Yıl Önce

Hele seçim biraz daha yaklaşsın esas kol kırıkları ozaman çıkacak meydana. seyredin. şindi padişahım çok yaşa diye çığrtkanlık yapanlar.tozutup kaçacaklar. ALLAH Nasip ederse O.günler önümüzde görecez

Hakikat 2 Yıl Önce

Hakikatler ağırdır. Bazen gerçekleri soylemekten imtina ederiz.Bunun 3 nedeni var. 1.si fitne çıkmasından korkarız. 2.si Kendimizden korkarız. 3.su Karşınızdaki güçten korkarız. Eğer balık baştan kokmuş sa imareler güçlü ise korkmadan yanlışları söyleyip düzeltmek gerekiyor.2.Kendimizden korkuyor isek o görevi hemen bırakıp gitmeliyiz.3.sü Bir müslüman doğrudan yani ALLAH tan başka kimseden korkmadan mücadele etmeli. Çorumun tahlisizligi bu anlamda iyi gibi değil.Devamlı 5 tane ismin dışında hiç kimse konuşulmadı. Baktigimizda Bu 5 kişi siyaseten ve toplumsal olarak kendileri dışında pekde birşey yapmadıkları ortada. Yalnız iyi yaptıkları şey birbirlerine kumpas, şantaj, ihanet, dram, yalan iftira, ceplerini doldurmanin dışında genel geçer işler yaptılar. Mesala son zamanda barajdaki villa yada arsaların kimlere ait olduğuna baktığınızda karsiniza kesin bir aktör çıkacak. Mesala tapuda sorgulama yapsanız kimlerin siyaset ile mülkü artmış kesin biri çıkacaktır. Mesala banka hesaplarını kontrol etseniz ciddi para hareketleri karşınıza çıkacaktır. Mesala siyasete başladıklarında hedeflerine vardiktan sonra yanındaki kaç kişiyi yolda birakmislardir sorun bir çok kişiyi bulacaksınız.mesalalar artarak gidecektir. Şimdi size yani insanlara soruyorum kol kırılıp gen içinde kalmalı mı yoksa konuşulmalı mı. Dün düşman ettikleri ile bu gün dost olan, dün dost oldukları ile düşman olan bir yapıda iyiyi doğruyu güzeli nasıl bulacağız. Yıllardır insanları taraf edip kavga ettirip kendi çıkarları için küstüren siyaset bütün red ettiklerini kabul. Kabul ettiklerini Red etmektedir. Peki kol kırılıp gen içinde kalmalı mıdır. Mesala şan ve para uğruna müslüman Müslümanın etini yer gibi siyaset yapıyor.Burdan doğan anlayış , makam ve imkan ile ne kadar faydalı işler çıkar soruyorum size. Kol kırılıp gen içinde kalmalı midir. Siyaset olası kurum öyle şeyler yapıyor ki inanın akıl vicdan kabul etmiyor. Düzeltmek için geliyor öyle bir bozuyor ki bizlerde gelin bunları düzeltin diye yalvar yakar tekrar peşinden koşarak medet umuyoruz. Aslına bakarsanız biz doğru olmadığımız için doğru arama peşine düşüyoruz. Sonrada neden böyle oldu diye baskalariinda yanlış aramaya kovuluyoruz. Ne yazık ki sorun bizde kol hep kırılıyor ve gen içinde kalıyor. Bizler böyle baktığımız sürece hiç bir şey değişmeyecek ALLAH biz derken kul ben diyor. Toplum ben dediği sürece siyaset te ben diyor. Buna mukabil bencillik ve aymazlık arttikca daha da fazlasıyla toplum üzerinde ağırlık kazanıyor. İnsanlara hedef olarak ev araba şan, mal gibi dünyevi meseleleri kazanım olarak sunarsaniz gerçek manadan uzaklaşan bir toplum yaratirsaniz. Bu toplumu yonetmekte aciz kalırsınız. Sonuçta dünya ve nimetlerini siyaset var etmedi. Bu haddi aşmak tan başka bir anlam ifade etmez. Eğer insanları gerçek hedefin dışına iterseniz başka toplumlardan bir farkınız kalmaz. Meselelere İsimler ve sıfatlar üzerinden anlam kazandırmak kalıcı değildir. Kendilerine dava gibi söylemler üreterek yükselirken toplumun içini boşaltarak hedefe nasıl varılacak. Duasız, ihsansiz, insafsız bir dava olabilir mi. Kelamsız selamsız bir dava nereye gotürür toplumu. Nereye götürür derseniz tefeci bankalara, ithal mallara, kaptı kaçtiya, yalana, dolana götürür. Bu toplumun ve coğrafyanın tarihsel sorumlularının dışına iter. Türkiye yemeden başlayıp kırıma ,bosnadan, Türkmenistana kadar geniş bir coğrafya ya karşı sorumludur.ALLAH bizleri geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın için var etti yüceltti. Bize zulkayner torunları Hz. Nuhun Çocukları Hz İbrahimi Atamız. Hz Ahmed Muhammed Mustafa S.A.V ümmeti yaptı. Alparslan, Selçuklu, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti ile varlık mücadelemizle mirasçı kılındık. Ne yazık ki bir tutam menfaat, cemaat, siyaset ve tüm izimlerle kendimize haksızlık ve zulüm etmekten başka ne yaptık. Son döneme bakarsak yaşadığımız kargaşalar içinde can çekişiyor Ken hala kol bacak hesabı içinde olmak çok anlamsız geliyor. Tüm gövdesi çürümeye yüz tutmuş bir insanlık nasıl ayağa kalkacak ve dünyaya karşı sorumluluklarını yerine nasıl getirecek biz bunu yapmalıyız. Çorum Plakası 19 Bismillahirahmanirrahim kelime adeti 19 dünyanın merkezi olduğunu iddia etmekle merkez olunmuyor. Merkez olabilmek için merkezimize karşı insaflı bakarak Türkiye'ye ve dünyaya karşı örnek olmalıyız. Çorum yüz ölçümü coğrafya yapısı tarihi ve insanı ile bırakın 81 ili dünyadaki bir çok yerden özellikleri ile farklı bir şehir. Kızılırmak ve yesilirmak havasını içinde barındıran. Türlü türlü tarımsal hayvansal üretim alanları olan. Ulaşım yönünden bölgeleri birbirine bağlayan. Bu ülkenin tuglasinda cimentosunda şekerinde,unundan emeği olan bir şehir. 3-5 kuruş menfaat abidesine teslim edilecek onların elinde yok edilecek bir şehir olmamalı. Çorum kimsenin keyfe keder elinde oyuncak edilecek ne bir şehir nede bir insanı var. Bu şehir ALİBEYTIN çocuklarının bu şehir EBUHANİFİNİN bu şehir KADEŞİN bu şehir SAHABEYI KİRAMIN ,ÇANAKKALE nin çocuklarının şehri onun için kol kırılır ama yinede gen içinde kalmaz bir gün çıkar. Kimse zannetmesin yaptığımız yanımıza kar kalır diye İLAHİ ADALET var. 3-5 siyaset bizim gücümüz paramız şanimiz, şöhretimiz yeter diye bakıyorsa inanın çok yanılıyor. İNSANOĞLU yaradılış itibariyle kaybetmek üzere vardır. Fıtrata karşı durmak isteyen dursun gücü yeterse ki mümkün değil. Sn. Belediye Başkanı Gerçek manada sehrul emin olmak istiyorsa dikenli yollarını temizlemeli ve şehrinin doğrularına sahip çıkmalıdır. Sn. Valimiz bu sehrin Peygamber postunda oturmaktadır onunda sorumluluğu yanlış nefsi bakanlara karşı izin vermemelidir. Özellikle şehri kendi mülkü edinmek derdine olan iş adamı yada siyasete asla müsade etmemelidir. Şehrin mülkü ve idaresi Çorum halkının tamamına aittir. Hadsizlik, Kanaakarsizlik kimseyi olduğundan üstün yapmıyor.Saygılarımla

Sende mi gülesin abla!!! 2 Yıl Önce

Asc nin olduğu yerde yalan iftira çikin siyaset çok normal değil mi? Adamda bilgi yokki iş yapsın, ayak oyunları yaparak üç beş alkış tutturarak siyaset yapmaya çalışıyor.

salih 2 Yıl Önce

Ne farkederki bugüne kadar her durumda % 60 ve üstü oy aldılar.kim olduguna yada icraata bakmadan,Çorum un kendi oylarıyla seçilen belediye başkanı sebepsiz yere alındıgında ulan bu seçtiğimizide alırlarsa falan demeden falan. Artık ne yaptıkları farketmez ekonominin kötülüğüde farketmez LAKİN İSTİLACI BEDEVİLERİ ÜLKEYE SOKARAK YAPTIKLARI YANLIŞI ÖDEYECEKLER.TÜRK ün ekmeğine dokundugundaki bizim ekmeğimizi bedevilere yedirdiler sesi çıkmadı ANCAK düzenligöç ve istila programları sonu oldu.ARTIK BİTT

Yusuf Ahlatçı’nın vefasızlığı 2 Yıl Önce

Güya vefa iftarına eski il yöneticileri davet edilmedi.il Başkanı eski il yöneticilerini bir bir arayarak davet etmeliydi.Tayyip Erdoğan’ın özellikleri eski parti yöneticilerine gidin demesine rağmen hangi siyasi hesapları var bilinmez ama davet etmedi.

vatandaş 2 Yıl Önce

inan sonuna kadar okuyamadım. da kesin haklısındır

GÖREN GÖZ 2 Yıl Önce

fitneciler sizi kendi aranızda bir birlikteliğiniz yok vatan millet sakarya öyle mi ,TERBİYESİZLER NE OLDUM DELİSİ OLMUŞSUNUZ PATAVATSIZLIK.VE VASIFSIZLIK HER HALİNİZDEN AKIYOR MAKAM VERSEN NE

öz çorumlu 2 Yıl Önce

ASC Akpartiye yakışmıyor. Adamın hiç bir eğitimi, özelliği yok.

murat 2 Yıl Önce

sende az ucuzunu alıver yahu. illa lüx otomu alacaksın?. ucuzu ihtiyacını görmüyor mu?

Sadık durgut 2 Yıl Önce

Şu anda bu adam Muhtar olamaz diyen adamlar partiyi ele geçirdi helal haram bilinmez oldu

Ant etmek 2 Yıl Önce

Mecliste ve ilahi adalet huzurunda ant ederek görevini kötü yapmak kadar kötü ne olabilir. Bu sadece bir partiyi kapsamıyor tüm partileri kapsıyor. İnsanlara karşı sorumlu olanların insanları sömürmek ve aldatmak tan kötü ne olabilir.Dogru lar yerine kendilerini kutsamalari ne acı.

Hoca 2 Yıl Önce

Bunlar 20 yıldır milleti yediler, şimdi birbirini yemiye başladılar.Kural böyledir.

Z Kuşağı 2 Yıl Önce

Ahmet Sami Ceylan göstere göstere Belediye Başkanlığına göz kırpıyor. Lakin unuttuğu bir konu var. Belediye başkanlığına 1. kişi seçiliyor yani vekillikteki gibi kendisini 1. sıradan yazmıyorlar canım peşine takılanların tek sıkımlık kurşunları vardı sanırım taraflarını seçtiklerine göre

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.