habercim19.com özgür haber özgür yorum

Verilen sözler gerçekleşecek mi?

SİYASET

AK Parti İl Başkanı'nın Çorum için verdiği sözler gerçekleşecek mi, yoksa temennide mi kalacak?

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da iktidarın yerel temsilcileri bugünlerde Ankara ziyaretlerini sıklaştırdı. 31 Mart seçimleri öncesi yaşanan hareketlilik yeniden başladı.

İl başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çorum’un başta ulaşım olmak üzere sorunlarının iletildiği belirtildi. Akabinde Milli Savunma Bakanı, Adalet Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı ile Çorum üzerine istişarelerde bulunulduğu ifade edilerek katkılarına teşekkür edildi. Hangi konularda katkı sağlandığı açıklanmadı. Pazartesi günü ise yine Kültür ve Turizm Bakanı, Adalet Bakanı ve Milli Savunma Bakanı ile vali, milletvekilleri, belediye başkanı ve il başkanının katılımıyla görüşmeler yapılacak.

Yerel seçimler öncesinde AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı Çorum kamuoyunun karşısına çıkarak bir dizi sözler vermişti.

İktidarın yerel temsilcisi o gün, Celilkırı mevkisinde bulunan yarım kalan havaalanı inşaatına yeniden müstakil havaalanı yapılması için teknik bir heyetin fizibilite yapmak üzere Çorum’a geleceğini açıklamıştı.

Çeşmeören YİBO arazisi ve müştemilatının bulunduğu alana Askerlik Kanunu yasalaştıktan sonra bedelli askerlerin eğitim yapacağı askeri birlik açılacağını müjdelemişti.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Binevler benzeri köprülü kavşak yapılacağı sözü vermişti.

Eski devlet hastanesinin 250 yataklı ikinci basamak hastane olarak sağlık hizmeti sunmasında mutabakat sağlandığını deklare etmişti.

Yine Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezi’nin kurulumu için ihtiyaç olan PT/CT cihazının temin edileceği sözü aldıklarını ifade etmişti.

Yapılacaklar arasında Adliye Sarayı’na ek bina da vardı.

Ahlatcı’nın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yatırım ve hizmetlerle ilgili verdiği sözler dün gibi hatırımızda. İlerleyen zamanlarda izleyip göreceğiz, verilen sözler somut olarak gerçekleşecek mi yoksa temenniden mi ibaret kalacak?

Yorumlar (14)

Hatice 5 Yıl Önce

Yine Çorum için önemli sözler verilmemiş hani hızlı tren yapılacaktır Çorum'un en büyük sorunlardan birisi mülteci sorununun çözülmesi Müştecilerin Çorum'dan gitmesi gerekir birde beyin göçünün olmaması iş istihdamı sağlanması için fabrikaların sağlanması gerekir

İskilipden 5 Yıl Önce

İlçemizin hayali İskilip Tosya DUBLE yolu MÜJDE HABER varmıdır. Seçim öncesi proje hazır derildi, NEREDE? İlçemizde kapalı spor salonu tiyatro salonu sinema salonu kültür merkezi ihtiyar konağı hanımlar lokali yoktur. İhtiyaçmı evet evet. Amasya benzeri askeri birlik tuğay btyüklüğünde Çorum İstilip yürür gider. Müjdeler bekliyor İskilip.

Kenann 5 Yıl Önce

Mustafa bey sizi tebrik ediyorum, sizden başka bunları sorgulayan gazeteci maalesef yok... Verilen sözler yerine gelirmi emin olun gelmez. Çünkü bu sözlerin peşine düşüp, tuttuğunu kaparacak siyasetçimiz yok.. Bizim siyasetçiler, Çorum'a 3 doktor ataması yapılınca bunu kendisine marifet sayan çantalar.. Ha Bir de kendi adamlarını makamlara atarken cevval olurlar Aslan kesilirler.. olay bu

Foshavan 5 Yıl Önce

Wolswagen fabrikası, havalanı, trenle başlayıp üst geçit ve hastane ekbinasına kadar gerileyen aynı zamanda gerçekleşmeyen vaatler bakalım ne olacak. Biz siyasilerden hiç bir vaat duymak istemiyoruz.Bizden bir şey istemeyin yeter. Havanız civaniz sizin olsun. Millet sizden sıkıldı.Binmişiniz milletin devletin sırtına inmemek için iş portaci gibi bunu alana yanında buda bedava bittimi bitmedi yanın şunuda bunuda veriyoruz siyaseti.Bu siyaset yanlış eksik siyaset.Üretmeyen şehir, tüketen şehirdir. Tüketen şehrin sorunu bitmez.Ekonomisi, insan kaynağı gelişmez. Yoksulluk ve yozlaşma artar. Şehir üç beş kişinin eline kalır.

Cemal ates 5 Yıl Önce

Secim oncesi bi suru vaadler vardi hangisi gerceklesti

Halk 5 Yıl Önce

Seçim öncesi cevval cevval millete herşeyi vaad ediyorlar zamanında başbakan binali yıldırım çoruma havaalanına gerek yok demişti cumhurbaşkanı mitingde ağzından hiçbir vaad cıkmazken çorumu yönetmeye çalışan şahıslar bakan ve yardımcılarıyla görüşerek çorum halkına askeri birlik havaalanı umudu veriyolarlar bunların hiç biri çoruma yapılmıyacak boş vaadler bunlar cumhurbaşkanın ağzından duymadığınız hangi verilen sözler vaadler yapılabilirki

Okuyucu 5 Yıl Önce

Habercilikte Çorum'la ilgili duyarlılığınız ve işinizi layıkıyla yaptığınız için Sizi ve Habercim19'u tebrik ediyorum.

Deniz Bitti 5 Yıl Önce

Ekonominin dibe vurduğu 2019 için yeni birşey beklemek HAYAL. Elimideki alınmasın yeter. GEÇ KALDIK. Hükümet inşaat yatırımlarında zaten firene bastı. Mevcut binalara askeri birliktir, doktor atamasıdır bunlarla oyalanın . Hayal görmeyin .Deniz bitti.

kpt 5 Yıl Önce

mustafa demirer de olmasa Çorum'un sorunlarına laf edecek bir gazeteci yok. Sonra da basın şöyle, basın olmazsa olmaz gibi laflardan geçilmiyor. lale devri basıncılığı yaptıktan sonra olmasanız ne yazar?

Çorumlu seçmen 5 Yıl Önce

Ak parti oy aldığı yere garanti diye yatırım yapmaz

Söz 5 Yıl Önce

Verilen sözde ne var ki. İçi boş işler.Ek bina vs bunların vatandaş ekonomisine bilgisine bir katkı sunmuyorki.Fabrika tarım turizm ulaşım adalet yok ki.Siyasilerin yanındaki ler çok pof pof çekiyorlar herhalde. Kimse sizden memnun değil vatandaş bir sonraki seçimde sizden bunun hesabını büyük soracak. Herhalde vatandaş larla pek haşır neşir değilsiniz.

Vatandaş 5 Yıl Önce

Çorum lu sizden memnun değil. Sadece zamanını bekliyor. İlk seçimde gereken cevabı alacaksınız.

mürsel 5 Yıl Önce

seçim öncesi vaadler malesef seçim sonrası unutuldu bunlar normal şeyler ne yazıkki ilimizde ne bir millet vekili nede bir iktidar belediyesi var ankaraya gezmeye mecliste bedava kerınlarını doyurmaya gidiyorlar

Fikirbaz 5 Yıl Önce

Dün ne olduysa,gelecekte de aynısı olacaktır.Kısacası laf olarak kalacaktır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.