habercim19.com özgür haber özgür yorum

Afrikalı öğrenci Adıyaman’a gönderildi

YAŞAM

Çorum'da 87 gündür hastanede yaşam mücadelesi veren Hitit Üniversitesi Makina Mühendisliği öğrencisi Yemenli Abdulmecit Ahmedî, Adıyaman'a sevk edildi.

Hitit Üniversitesi Makina Mühendisliği öğrencisi Yemenli Abdulmecit Ahmedî, Adıyaman'da hizmet veren engelli ve rehabilitasyon bakım merkezine gönderildi.

87 gündür yaşam mücadelesi veren Abdulmecit, bir inşaatın asansör boşluğuna düşmüş vaziyette bulundu iddiası ile komalık durumda hastaneye kaldırılmıştı.

Uzun süre yoğun bakımda tedavi gören Abdulmecit, yaklaşık iki aylık tedavisinin ardından Palyatif Servise alındı. Nefes alma ve kalp ritmi bakımından cihazlara bağlı olmaksızın hayati fonksiyonlarını sürdürse de, felçli ve bilinçsiz bir durumda halen hayata tutunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Adıyaman'a gönderilen talihsiz öğrenci, bin bir umutla geldiği Çorum'da hayatının en karanlık günlerini yaşadı.

Ailesi Yemen'den mülteci olarak Suudi Arabistan'a gittiği için Yemen Hükümeti, Abdulmecit'i kabul etmezken, Suudi Arabistan ise kendi vatandaşı olmadığı gerekçesiyle talihsiz gence sahip çıkmadı.

Yemenli Abdulmecit Ahmedî'nin ailesi ise pasaportları olmadığı için evlatlarının yanına gelemezken, talihsiz gence Ankara'da çalışan ağabeyi Muhammed Ahmedî sahip çıklaya çalışıyor.

Kaynak: Çorum Haberleri

Yorumlar (7)

Mustafa 5 Ay Önce

ALLAH yardımcısı olsun çok zor durum yetkililerin bu arkadasa sahip çıkması gerekli

Ali 5 Ay Önce

Müslümanların düştüğü şu hale bakın, bir islam beldesinden diğerine gidebilmek için pasaport bile yetmiyor, ümmetten ulus devlete geçildi, müslümanlar arasına aşılmaz sınırlar çekildi.

Ali 5 Ay Önce

İçler acısı bir durum yorum yapan yok, demek ki haberi okuyan bile yok. Niye garibin haber değeri yok

Milyonlarca Suriyeli bakıyoruz,1... 5 Ay Önce

Alper orkun

YANIT yoruma tescilli belgeli... 5 Ay Önce

Monşerlere yıllarca baktık üst düzey kadrolarında da bir kardesimize mi bakmiyacağız 1927 de gelip bir gecede ismi soyadı Türk ismi soyadı ile değiştirilen

Corum 19 5 Ay Önce

Yok bir gecede ismi degistirilen palavra uzerine palavra kendi yalanlariniza kendiniz inaniyor atip tutuyorsunuz efendi

Ilhan 5 Ay Önce

Hitit Univ hastanesi iyi eder. Neden yolladiniz???

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.