habercim19.com özgür haber özgür yorum

Çorum'dan da geçiyor, işte son hali

YAŞAM

Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ta yaşanan kuraklık nedeniyle akarsuyu otlağa dönüştürdü.

Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ta yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi hiç olmadığı kadar düştü, nehir adeta otlağa dönüştü.

Sivas’tan doğan ve Karadeniz’e dökülen bin 355 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak son zamanların en kurak günlerini yaşıyor. Sivas'ın İmranlı ilçesinde doğup; Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Aksaray, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçtikten sonra Karadeniz ile buluşan nehirde su seviyesi hiç olmadığı kadar azaldı. Kızılırmak üzerinde bulunan ve ırmak ile özdeşleşen Selçuklu yapımı tarihi Eğri Köprü'nün ayaklarını ise otlar sardı. Suyu çekilen ırmağın yüzeyinde ot adacıkları oluştu. Turna, leylek gibi çeşitli kuş türlerine ve balıklara ev sahipliği yapan Kızılırmak şimdilerde görüntüsüyle korkutuyor. Alarm veren Kızılırmak’ta ki korkutan manzara drone ile havadan görüntülendi.

İHA

Yorumlar (2)

Ahmet 3 Yıl Önce

Tarımda damla sulamayı zorunlu hale getirmek için neyi bekliyorsunuz? Çiftçinin beli bükük, kendisi karşılasa ağır gelir belki ama hibeyle çözülür bu iş. Para yoksa da acayip vakıflara ve kanal fantazisine akıttığınız kaynağı kullanabilirsiniz. Hem devletin yani bizim kasamızdan çıkan para da gerçekten işe yarar bir şeye gitmiş olur.

Vahşi sulama 3 Yıl Önce

Vahşi sulama, enerji üretim kaygısı ile baraj kspatşatının sık sık kapatılması neticesinde ırmaltaki doğal yaşamda ölüyor. Bu durumdan da kimse rahatsız olmuyor. Devletin bu konuda ciddi bir projesi yok. Vekiller milletin derdi ile dertlenmeyen uzak dayıoğluna, enişteye ve efradına makam ayarlamakla meşgul.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.