habercim19.com özgür haber özgür yorum

Gazze ile imtihan oluyoruz

YAŞAM

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin ‘Gazze gündemimizden düşmesin’ çağrısı kapsamında dün Hürriyet Meydanı’nda basın açıklaması eylemi yapıldı.

Özgür-Der Çorum Şubesi’nin ‘Gazze gündemimizden düşmesin’ çağrısı kapsamında dün Hürriyet Meydanı’nda basın açıklaması eylemi yapıldı.

Gazze’de yaşanan soykırıma karşı direnişin yanında olduğunu haykıran katılımcılar, taşıdıkları döviz ve açtıkları pankartlarla tepkilerini dile getirdiler.

Özgür-Der Başkanı Murat İslam’ın sunumunu ve basın açıklamasını yaptığı eylemde, Avukat Ömer Kılıç söz alarak yaşanan sürece değindi. Batının işbirlikçi ve İslam coğrafyasından liderlerin sergiledikleri acziyete atıfta bulunan Kılıç, direnişe destek olmanın, yapılan eylemlerin ve sergilenen duruşun önemine vurgu yaptı.

Basın açıklamasında bu vahşeti ve zulmü değil unutmaya, görmezden gelmeye, gündemden düşürmeye bir an olsun göz ardı etmeye hakkımızın olmadığı hatırlatıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre İsrail’e yapılan ihracatın başında demir-çelik geldiğine değinilerek, vicdan sahibi kişi ve kuruluşların bu duruma tepki göstermesi gerektiği ve bu ticaretin kirli bir ticaret olduğu, söz konusu ticari faaliyetlere devam etmenin ahlaken ve vicdanen kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Asla ümitsizliğe kapılmadan ve yılgınlığa düşmeden mücadeleye devam etmek gerektiği hatırlatılarak, dinine yardım edenleri Rabbimizin de yardımsız bırakmayacağından zerre miktarı şüphemizin olmadığı, Allah’ın izniyle direnenlerin kazanacağı ifade edildi.
Ramazan ayında her Cumartesi günü 13.30 eylemin devam edeceği hatırlatıldı, basın açıklamasının ardından Ömer Bayram’dan tarafından yapılan duanın ardından eylem sona erdi.

Yorumlar (16)

Sizi tutan yok 2 Ay Önce

Varin gidin Gazze'ye onunuzde duran mi var ? Mikrofonu alip sov yapmaniza gerek yok. Masum insanlar uzerinden prim de yapmaniza gerek yok. Daha orda Gazze buyrun gidin.

Okur Yazar 2 Ay Önce

‘Sizi tutan yok’ saçma sapan yorum yaparak seviyesini gösteriyor. Sanki çok umrunda masum insanlar!

Doğru söyleyen 2 Ay Önce

Biz Gazze ile değil, Gazzeye ticareti kesmeyip onlarla ticaretine devam eden siyasilerle imtihan oluyoruz. Bu arkadaşlar niçin bunu gündeme getirmiyor. Sadece şov yapıyorlar

Tatmin 2 Ay Önce

Gereksiz ve ard niyetli yorumlarla tatmin olan ciddi bir kesim var maalesef , Allah bunlardan muhafaza etsin tüm milleti..

Çorumsuz 2 Ay Önce

Ya eleştir eleştir de bu saçma sapan eleştirinin tadı da kaçtı AHA GİDİN ne ya. Cahil misiniz... Var, evladım var, önlerinde duran var, Gazze'ye giremezsin, girsen de savaşamazsın, savaşsan da bi işe yaramaz, daha kolektif, daha etraflı, daha bilinçli bir şekilde direnmen lazım. Toplu eylemler, hareketler vs onlardan biri. Bu adamların niyetini bilmem ama her eyleme böyle sen gibi sıçrayanlar daha şovmen artık. Senin kibirli bilmiş tavrın daha primkar aslanparçası.

Doğru söyleyen’e 2 Ay Önce

Doğru söylemiyorsunuz, önyargılarınızla yaşıyorsunuz, açıklamayı dinleseydiniz ticarete ilişkin ne söylendiğini görürdünüz, derdiniz muhalefet, herşeye muhalefet, adalet ve merhametten nasibiniz yok. Olsaydı eylemin amacına bakardınız.

Okur Yazar'a 2 Ay Önce

Rumuz degistirip degistirip burda herkese cevap veriyorsun. Gazze sadece sizin icin laf, duygu somurusu araci , milletten yardim toplama araci. Tekrar soyluyorum buyrun gidin alin elinize silahi Israil'in karsisina gecin, sacma sapan sov yapmayin masum insanlar uzerinden. Israil ile gemicik gemicik ticaret yapanlara bir sozunuz yok demi. Anca cola boykotu ve mikrofon alip sov yapiyorsunuz artisler

Davut Ahmetoğlu 2 Ay Önce

Yapılan eylemi eleştirdiğini sanan zavallılar siz o eylemi bile yapamıyorsunuz. Beynininz kirada gibi davranıyorsunuz. Sizin yapamadığınızı yapanlara hürmet edin. Aklınızı kiradan geri alın.

Muhammed 2 Ay Önce

Bence Gazze sizin gibilerle ve maalesef bizlerle imtihanda... onlar görevini yaptı ya sen ya biz

Çorumsuz 2 Ay Önce

Yavrum yazdığına göre okuyorsundur, saymayı da biliyorsan 5. paragrafı oku bakayım haberdeki, ha bakam ciğerim, he yeğenim, he gayret...

bir bilen 2 Ay Önce

doğru söyleyene bir şeyler yazan arkadaş, işiniz gücünüz yalan dolan. orada eylem yapanların tamamı ayaklansa kimse israille ticaret yapamaz. ticaret yapanlara bir bak hepsi yandaşınız. hiç olmazsa yalan söyleyerek milleti kandırmayın

DOĞRU SÖYLEYEN ARKADAŞA CEVAP... 2 Ay Önce

İŞİNİZ GÜÇÜNÜZ MUHALEFET DEMİŞSİNİZ. ASIL SİZ BİRAZ DOĞRULARI SÖYLESENİZ. BU TÜR MİTİNGLERİ BİLECEK KADAR YAŞIM VAR VE UZUN SÜRE PEK ÇOK VAKIFTA HİZMETTE BULUNDUM. DOĞRU BU TÜR MİTİNGLERDE HER ŞEY SÖYLENİR AMA BUNLAR BİR ŞEY İFADE ETMEZ. ÖNEMLİ OLAN SÖYLEMİN EYLEME DÖNÜŞMESİDİR. BİR ZAMANLAR YAHUDİLERE ÇO BAKTIM. K ATAN TUTAN BİR SİYASİ LİDERLE BULUNMA İMKANIM OLDU. AYAĞINDA GİYDİĞİ ÇORAP GÖZÜME İLİŞTİ VE BAKTIM. BİRDE NE GÖREYİM ÇORAP YSL MARKA (BİR YAHUDİ MODACI MARKASI).SİZ BİRAZ AHLAKLI OLSAYDINIZ ZATEN MÜSLÜMAN ÇOĞRAFYASI BU GÜN BU DURUMDA OLMAZDI.

Davut Ahmetoglu'na 2 Ay Önce

Millete satasiyosunda aceba senin aklin ve beynin hangi tarikat ve cemaate kiralik.

En kolayı 2 Ay Önce

Elde.mikrofon iyice sarılın ona. Gösterin kendinizi. Tek derdiniz bu.

Doğrucu 2 Ay Önce

Türkiye elinden geleni yapıyor Türkiye'nin sayesinde İsrail uluslararası mahkemede yargılanıyor bazıları İsrail e giden malzemeler durdurulsun diyor 100 yıl önce anlaşmalar yapılmış onun için durdurulamıyor muş

Adil 2 Ay Önce

Eyleme katılanları kutluyorum. Benim yapmadığımı yapmışlar. Allah razı olsun. Yorumlarda bazı çapsız çevresi, omurgasız şuursuz insaniler yapılan eyleme destek ve katılmak yerine akıl veriyor ve eleştiriyor. Demek ki BEYİNSİZLER BÖYLE DAVRANIR.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.