habercim19.com özgür haber özgür yorum

Başkan ortalama hız değil, EDS istiyor

GÜNDEM

Çorum’un Sungurlu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçeye Ortalama Hız Tespit Sistemi değil, EDS kurulması görüşünü savundu.

Çorum’un Sungurlu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu’da kısa bir süre sonra devreye girecek olan ortalama hız tespit sisteminin ceza kesmekten başka hiçbir işe yaramayacağını iddia etti.

‘Sungurlu’ya Ortalama Hız Tespit Sistemi değil, EDS’nin biran önce kurulması gerektiğini belirten Şahiner, “6 yıldır EDS istiyoruz. Yerini bile bildirmemize rağmen hiç bir adım atılmıyor. Şimdi Sungurlu’nun ağzına bir parmak bal çalmak için ortalama hız tespit sistemini açacaklar. Ama bu sistem, ceza kesmekten başka hiçbir şeye yaramayacaktır.” şeklin dedeğerlendirme yaptı.

‘Kırıkkale’de, Balışeyh’de ve Delice’de EDS var. EDS sayesinde şehir geçişlerinde kaza neredeyse olmuyor denecek kadar az’ şeklinde görüş belirten Şahiner, “Sungurlu’da en çok kaza şehir geçişinde yani kavşaklarda meydana geliyor. Bu yüzden de ortalama hız tespit sistemi vatandaşın canını acıtmaktan başka hiçbir şeye yaramayacak. Biran önce bu yanlışlıktan dönülmesi gerekiyor” diye konuştu. (Serkan Şansever/Sungurlu)

Yorumlar (6)

Ahmet 2 Yıl Önce

Tam tersine EDS para kazanmaktan başka işe yaramıyor. Örnek verdiği yerlerde kısa mesafede kameralar var. Bu yüzden son kameraya kadar kimse hızlanmayla uğraşmıyor ama Osmancık'ta kameralar arası mesafe uzun ve yerlerini bilen basıp kameraya yaklaşınca yavaşlıyor. Ortalama hızda ise herkes o hıza düşüp tıkır tıkır gidiyor, yani çok daha etkili.

Vatandaş 2 Yıl Önce

Kesinlikle haklı

Mustafa 2 Yıl Önce

bende aynı görüşteyim sadece kazaların çok oldugu yere eds kurulması gerekli mesela bölge trafigin ordan organize sanayi kavşagına kadar bak birdaha çevreyolunda kaza oluyormu

Halk 2 Yıl Önce

Cezamızı ödeyecekse sonuna kadar katılıyorum

Vatandaş 2 Yıl Önce

Sungurlu halkı biran önce senin gitmeni istiyor.sungurluya zarardan başka birşey değilsin.hani nerede hizmet hesap vereceksin sende diğerleri gibi yol yakınken dön.

Salim 2 Yıl Önce

Bu EDS cezalarından belediyeler ne kadar pay alıyor

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.