habercim19.com özgür haber özgür yorum

Hemşehrimiz görevden ayrıldı

GÜNDEM

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü hemşerimiz Prof. Dr. Lütfi Akça görevden ayrıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü hemşerimiz Prof. Dr. Lütfi Akça görevden ayrıldı.

Yerine ise DSİ Genel Müdür Yardımcısı Trabzonlu Mehmet Akif Balta atandı.

Genel Müdür Lütfi Akca'nın memuriyetteki yaş sınırından dolayı görevini bıraktığı öğrenildi.

Akca, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı duyurda şu paylaşımı yaptı:

Yorumlar (10)

Ali 1 Yıl Önce

Lütfi hocam çok kaliteli , bilgili liyakat sahibi bir bilim adamı idi. Emeklerine sağlık. Çorum için de büyük kayıp. Kendisini daha yüksek yerlerde görmek dileği ile.

İskilipden 1 Yıl Önce

Derelerin ıslahı olucakdı. Hemşarimiz gitmeseydi hayırlısı

Bizde yedik 1 Yıl Önce

Basligi yanlis atmissiniz. Gorevden ayrildi degil , gorevden alindi olacak. Neymis memuriyetteki yas sinirindan dolayi gorevden ayrilmismis :) Bizde yedik. Kim birakir o mevkiyi ve o maasi

Can 1 Yıl Önce

Aday olacaktır

bizde yedik e 1 Yıl Önce

Siz yemezsiniz zaten. Devlet memurluğuna 65 yaş sınırı diye bir şey olduğunu bilmeyecek kadar cahil değilseniz kötü niyetlisinz

Ali 1 Yıl Önce

Ali daha nerde görmeyi umuyon

Bizde yedik'e yazan 'a 1 Yıl Önce

Hangi burokratin emekliliginde 65 yas siniri varmis, isteselerdi uzatirlardi. Demek ki birileri istedi gorevden alindi. Bunu bilemeyecek kadar cahil degildirsin herhalde. baksana rahatsiz olmussun.

Ahmet 1 Yıl Önce

Sevgili dostlar 65 yaşını dolduran 657 ye tabii devlet memuru bir gün dahi görevde kalamaz. Bu hemşerimizin emekliliğine kısa süre kalmasına rağmen genel müdür olarak atanması büyük ihtimal yüksek emekli maaşı alması içindir.

Yakup 1 Yıl Önce

Ahmet madem 657 sayılı kanun ve 65 yaş sınırını biliyorsun, Lütfi beyin profesör olduğunu ve eski orman ve çevre bakan müsteşarlığı yaptığını, yüksek emekli maaşı almak DSİ genel müdürlüğüne atanmayacağını da bilmen lazım. Zira müsteşarlık emekli maaşı genel müdürlük emekli maaşından daha yüksektir.Lütfi bey her şeyden önce çok kaliteli bir insan ve ilim adamıdır. Çorum'a baraj gölet, ağaçlandırma vs konularında çok emeği geçmiştir. Allah yolunu açık etsin.

Yakup 1 Yıl Önce

Ahmet bey, 657 sayılı Kanun ve 65 yaş sınırını bildiğinizi göre Lütfi beyin uzun süre orman ve çevre bakanlığı müsteşarlığı yaptığını, müsteşar emekli maaşının genel müdür emekli maaşından daha yüksek olduğunu da bilmeniz gerekirdi. Her şeyden önce Lütfi bey çok kaliteli bir insan ve ilim adamıdır.Müsteşarlığı döneminde Çorum'a sulama( baraj, gölet sulama kanalları vb) ve ağaçlandırma konularında çok büyük hizmetleri olmuş bir hemşehrimizdir. Türkiye'ye ve Çorum'a yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.