habercim19.com özgür haber özgür yorum

Kavşak yenilendi tamam da, bu sorunlar ne olacak?

GÜNDEM

Mustafa Demirer 23 Nisan kavşağının yeni haliyle sürücülere yaşattığı sorunları yazdı

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Belediyesi Karakeçili-Gazi Caddesi bağlantısını tamamlayıp Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ni 23 Nisan Kavşağı’na bağladı. Hafta sonundan itibaren yeni kavşak trafiğe açıldı.

Şehir merkezinin en yoğun kavşaklarından birisine geliş-gidiş yeni bir bulvar yol ilave edilmiş oldu. Biz de hem yeni bir cadde hem de çok farklı bir kavşakla tanışmış olduk.

Profesyonel bir sürücü değilim, teknik bilgim de yok, sadece ortalama düzeyde araç kullanıyorum. Yeni ve farklı kavşağımızı akşam trafiğin sakin olduğu bir saatte test ettim. Sıradan sürücü olarak gözlemlediklerimi aktarmayı, bölgenin araç ve yaya trafiğinin selameti açısından paylaşmak istedim. Olur ya, bu işle vazifeli uzman veya yetkililer çıkıp 23 Nisan Kavşağı’nda trafik akışını hızlandıracak, olası riskleri en aza indirgeyecek yeni bir çalışma ve düzenleme yaparlar.

İşte yeni kavşağımızda gördüklerim:

*Eşref Hoca Caddesi istikametinden gelerek Albayrak Caddesi’ne dönüş yapmak için çok keskin slalom yapmak zorundasınız…

*Albayrak Caddesi’nden gelen araçların kavşağa çıkması yasak. Sürücüler yarı yolda İmam Hatip Lisesi ve Emre Cami arkasındaki ara sokaklara yönlendiriliyor. Sokaklar dar ve doğal olarak araç parkı olduğundan iki araç bile sığmıyor, dolayısıyla riskler artıyor.

*Fatih Caddesi 23 Nisan Ortaokulu ön giriş kapısı önünden gelen araçlar karşı tarafa (Hitit Gıda tarafı) geçmek için sol şeride yaklaşıp U dönüşü yapabiliyor. Şayet geniş açılı bir dönüş yapılamazsa karşı taraftaki araç parkı nedeniyle ikinci bir manevra yapmak gerekiyor. Bu kez arkadan gelen onlarca araç hem beklemek zorunda kalıyor hem de problemler ortaya çıkabiliyor.

*Aynı şekilde Fatih Caddesi istikametinden kavşağa seyreden araçlar Adliye Sarayı tarafına geçmek için yine sola yaklaşıp U dönüşü yapmak durumunda. Benzer riskler burada da var.

*Fatih Caddesi 23 Nisan Ortaokulu ana kapı girişi istikametinden seyreden sürücüler, araç parkı nedeniyle sağ tarafa, yani Eşref Hoca Caddesi’ne dönüş yapamıyor. Kırmızı ışıkta diğer araçlarla birlikte bekliyor.

*Gazi Caddesi’nden Saat Kulesi istikametine seyir halindeki araçlar için Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne giriş var. Ancak Gazi Caddesi Taş Bina istikametinden seyreden araçlar için yeni caddeye giriş yok. Sürücüler Ilıca Caddesi’nden Fatih Caddesi’ne ulaşmak zorunda. Yani yeni yol açıldı ama Ilıca Caddesi’nin trafiği yine rahatlatılamadı.

*23 Nisan Kavşağı’nda sürekli kırmızı ışığa takılan sürücüler güzergahı kullanmak istemiyor.

Okullar tatil olmasına rağmen, mesai saati dışındaki saatlerde bile yeni açılan cadde dahil kavşağın tüm güzergahlarında trafik akışı eskisinden daha iyi değil. 24 saat çalışan sinyalizasyon kaza riskini ortadan kaldırıyor, ancak trafik akışında rahatlama yerine tam tekmil bir tıkanma söz konusu. Maalesef şu anda yeni kavşakta trafik hızlı ve iyi akıyor diyemiyoruz.

Yorumlar (28)

Recep 4 Yıl Önce

Ulaşım hizmetleri müdürü ziraatçi miydi? Gördüğüm en saçma kavşak olmuş. 3 gündür eşref hoca caddesinden gelen aracın albayrak caddesine nasıl gidereceğini anlamaya çalışıyorum. Albayrak caddesinin yarısında tek yöne kapatmaları da baya akıllıca:)) acaba ne hayal etmişlerdi

Tebrikler 4 Yıl Önce

Böylesine geniş bir alana öyle bir yol yapıyorsunuz ki Mustafa Beyin dediği gibi iki araç dahi sığmazken neye çözüm getirmiş oldunuz?

Hasan 4 Yıl Önce

Malesef hatalı bir kavşak olmuş.Trafik eskiden daha akıcıydı

Alp 4 Yıl Önce

EyvAllah syn demirer. Trafiği rahatlatacaklar dediler o bölge de trafik daha da yoğun oldu. İnşAllah birileri egolarını bir kenara bırakır da tavsiyelerinizi dikkate alır. Çünkü arkadaşlar çok alıngan. Okul açıldığında orada servislerde olacak. O trafiği düşünemiyorum.

Maşallah 4 Yıl Önce

Çorum belediyesinin özel projesi olmuş bu kavşak.Başka yerde benzerini göremezsiniz

burak 4 Yıl Önce

Her kavşakta her ışıklı kavşaklarda olduğu gibi bu kavşakta sorunlu maalesef. Dediklerinize katılıyorum . Yeni açılan her yol trafik rahatlamak amaçlar ama çorum merkezdeki kavşaklar ve ışıklar aksine trafik yoğunluğuna sebep oluyor yapmak için yapılmış görünüyor. öncesinde kağıt üstüne tartışması sonucları değerlendirilmiyor mu acaba ? eskisiden daha kötü olacağını göremediler mi ? yeni cadde acıyoruz diye trafiği kitlemenin amacı ne. bu işleri biraz yagmur suyu kanalizasyonlarına benzetiyorum. belediye yogun su akan yerlere kanal acıyor ama su farklı yönden gidiyor kanala ugramıyor. öncesinde suyun yönüne bakmıyorlar mı bilmiyorum ? . umarım buna kısa sürede çözüm bulurlar. okullar açılınca kavşağın halini düşünemiyoru. ışıklardan ötürü adliyeye kadar ılıca caddesine kadar hep kilit olacak trafik heryeri etkileyecektir eminim. bir bilene danışmak lazımdır diye düşünüyorum . Akıl akıldan üstündür. ben yaptım oldu ile olmaz. saygılar

crm 4 Yıl Önce

mustafa bey, çok teşekkürler... çok güzel anlatmışsınız...isabetli olmuş tespit

papuccu 4 Yıl Önce

Tam Çorum işi oldu böylesini ülkemizin hiç bir yerinde göremessiniz aynı Osmancık yolundaki köprü misali.Dur bakalım ulusal basına nasıl yansıyacak.

Bay bilen.! 4 Yıl Önce

2.üst geçit vakası namı değer ucube üst geçit! Böyleside Çoruma yakışır zaten.

Vatandaş 4 Yıl Önce

Bizi eşsiz projelerle buluşturan belediyemize teşekkürü bir borç bilirim. Corumlu olmak ayrıcalıktır. Osmancık köprüsüne de selam olsun. Artık yanlız değilsin.

okur 4 Yıl Önce

Dönel kavşak olmadan trafik sorununu çözemezsiniz. Oraya avrupa standartlarına modern bir dönel kavşak lazım.

Adnan Cıdık 4 Yıl Önce

Eşref hoca caddesinden gelen otobüsler kavşakta fatih caddesine çıkışta zorlanıyor. otobüs tam dönüş esnasında u dönüşüne benzer dönüş olduğu için arka sağ şeritteki arabaya otobüsün arka sağı (kuyruğu) vurma riski çok yürksek sürücülerin bu dönüş kavşağında halk otobüslerine

Ahmet 4 Yıl Önce

Yap, yık, yeniden yap. Hem çalışıyor görün hem de ihale dönsün. Bu kavşağın bu hale geleceğini öngöremeyen adamlar belediye yönetiyor. Resmi bina yükünü şehrin geneline yaymadan trafik çözülmez ama hepsini aynı yol hattı üzerine yığdılar rant uğruna. Çıkın şimdi işin içinden hadi!

TRAFİKTE KAVŞAKTA KÖPRÜDE... 4 Yıl Önce

Çevre yolu osmancık köprüsünü diyim, 23 bu yaptıkları 23nisan kavşağınımı diyim. Gazi Cd. sıkışıklığınımı diyim. Yapılan iş var ama çözümsüz iş tuzsuz aşa benziyor. LİYAKAT İLLEDE LİYAKAT. A'dan Z'ye kadar hemde.

Ömer Oğuz Taşkan 4 Yıl Önce

Mustafa abicim, ağzına yüreğine sağlık. Bakalım yapalım derken daha nereleri bozacaklar?

Selah 4 Yıl Önce

Sizin bu anlattıklarınıza bakılırsa ''Kaş yapalım derken göz çıkarmışlar''' durum onu gösteriyor.

bay 4 Yıl Önce

Albayrak caddesine giriş olmayacak tek yön olacak orası ilerleyen günlerde

Türk 4 Yıl Önce

Bu kavşak eskiden daha iyi falan değildi; kimse bilmeden ve düşünmeden konuşmasın. Eskiden de yoğundu, Kimse yol hakkının kimde olduğunu bilmiyordu. Dakikalarca birilerinin vicdana gelip yol vermesini çok beklemişimdir. Yol hakkı benim olduğu halde. En azından şimdi ışıklar var ve sürekli çalışıyor. Ufak tefek değişiklikler yapılabilir zamanla. küçük müdahalelerle daha işlevsel hale gelebilir burası. Alışınca çok daha kolay olacaktır her şey zaten. Ama eskiden daha iyiydi cümlesine katılmıyorum. Hiçbir zaman iyi olmadı.

adsız 4 Yıl Önce

Osmancık yolu üzerindeki köprüyü arayacağız.Türkiye'de bir ilk Olsa gerek.30 Ağustos a kadar bazı düzenlemeler yapılabilir.Okullar açılınca aksamalar daha net ortaya çıkar.

Ali 4 Yıl Önce

Saat kulesi yayalaşma projesi seçim vaatlerinizdendi sayın başkanım inşAllah kısa sürede buna da başlanır. Malum MHP adayı ile senin projen değil benim projem tartışması yaşanmıştı hatırladığım kadarıyla.

Adam 4 Yıl Önce

Senin yaptığını çorumlu yapmaz desene kısaca????

Xyz 4 Yıl Önce

Bazi ulkelerde harcanan kamu kaynaginin ucte biri cebe ucte biri yanlis planlamaya ucte biri yatirima gider demisti zamaninda bir ekonomist ucte birine de raziyiz

KOŞ SEVİM 4 Yıl Önce

Çorum Belediyesi kavşak yaptı yol açtı trafik akışı kitlendi.

Vatandaş 4 Yıl Önce

Bu devirde böyle kavşak mı kaldı neden köprülü kavşak yapılmaz? Melih başkan Ankara'da bile trafik sorununu bu şekilde çözmüştü.

Corumlu 4 Yıl Önce

Eski hali daha iyidi trafik kendi kendine daha iyi gidiyodu simdi cok kotu olmus

İsmail usta 4 Yıl Önce

Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.

Arslan 4 Yıl Önce

Yok kavsak degil Recep tayyip erdogan caddesi daha guzel olmus kavsak olsada olir olmasa da olur nasi olsa hesap soracak kimse yok

ışık 4 Yıl Önce

ışıklar tam uuygulanır ise sorun olmaz. sabırlı olup ışıklar takip edilmeli tıkanmaması için sağ kontrollü geçiş olabilir

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.