habercim19.com özgür haber özgür yorum

Ücretli park tamam

GÜNDEM

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yönetiminde toplanan Belediye Meclisi, bazı cadde ve sokaklarda ücretli park uygulamasını onayladı.

Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Ocak ayı olağan toplantısının dikkat çeken gündemlerinden birisi bazı cadde, sokak ve ana arterlerin otopark olarak kiraya verilmesi teklifi oldu.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yönetiminde toplanan Belediye Meclisi, Çorum merkezde Gazi Caddesi, İnönü Caddesi, Kerebigazi Caddesi, Kerebigazi 1. Cadde (AHL’nin Ulu Mezarlık tarafına bakan kuzey tarafı) İlhan Gürel Caddesi, Karakeçili Sokak ve Karakeçili Sokak Alaybey Sokak arası ve Bahabey Caddesi’nin polis lokaline kadar olan kısmında ücretli otopark için Belediye Encümeni’ne yetki verdi.

Gündem maddesi AK Parti’nin oyları ile kabul edilirken, CHP Meclis Grubu gündem maddesine red, MHP Meclis Grubu çekimser oy kullandı.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özdel ve Tuncay Yılmaz, uygulamayı geçmişten örnekler vererek sert bir dille eleştirdi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, CHP’nin eleştirilerine aynı tonda karşılık verdi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, ana arterlerde yaşanan trafik yoğunluğunun nedenlerini sıralarken, ücretli otopark uygulamasının trafik akışını rahatlatacağını savundu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, CHP’nin bir çok ildeki belediyesinde ücretli otopark uygulaması yapıldığını, hatta sadece bu konuda İSPARK gibi şirketler kurulduğunu hatırlatarak, 2020 yılında Çorum’da çok sayıda otoparkı hayata geçireceklerini açıkladı. Ücretli park uygulamasının kural dışı parkları önleyeceğini belirten Aşgın, pazar günleri park serbestisi olacağını, esnaf için 10 dakika bekleme süresinin de devam edeceğini ifade etti.

Encümen’in yetki almasına karşın her caddede ücretli park uygulamasına geçmeyebileceğini belirten Aşgın, uygulamayı kâr amaçlı yapmadıklarını, sadece trafik akışını rahatlatmayı hedeflediklerini kaydetti.

ÇARŞAMBA PAZARI ÜCRETLİ OTOPARK OLUYOR

Öet yandan Başkan Aşgın, AHL AVM'nin de yer aldığı Çarşamba Pazarı'nın bulunduğu alanın ücretli otopark olacağını ve pazarın kurulduğu çarşamba günü dışında belediye tarafından işletileceğini duyurdu.

Yorumlar (22)

Haktan 4 Yıl Önce

Çorum a alternatif yol yapmayı beceremeyenler, kitlenen trafiğe çözüm üretemeyenler, tramvay metro gibi alternatifleri kazandıramayan güdük siyaset anlayışı isparkta bunun için kurulmuş...

Ramazan 4 Yıl Önce

Alınan karar trafiği gerçekten rahatlatır mı bilmem ama ki gelir içinde yapmadığınız aşikardır peki o halde şehrimizin bilen gören el kaldırıp uygulaya geçiren büyük abilerimiz neden ÇORUMSPOR a da bi kısım geliri buraya aktaralım diyen düşünen bir babayiğit gerçek ÇORUM sevdalısı yok NEDEN...

Ali 4 Yıl Önce

Sayın Külcüyü daha çok arayacağız çokkkk.Daha durun hele.

karakuş 4 Yıl Önce

gelen para ile hangi vekil çocuğu belediyede işe başlayacak acaba

adsız 4 Yıl Önce

Yanlış bir karar..Alınan bu kararlar ileride uygulanacaktirica.Geçiş sürecinin tamamlanması lazım.Bazı noktalara EDS kararida alınmıştı.Zaman içerisinde bu alınan kararlar şişeden çıkacak...Her ay corum trafiğine yeni araçlar katılıyor.Trafik zamanla daha da tıkanacak.Bunun çaresi bugünden ileriyi görerek metro...Metrobus GB.yatırımlara yönelmek.Şehrin açılan yollarını ileriye dönük olarak daha geniş açılmasını sağlamak.Alaybey karakeçili arasında yol yeni açıldı bu günden orası tıkanıyor.Bir taraf boş yapılaşma başlamamış.Genişletin yolu...Belediye minik yavrular gibi küçük adımlar atmak yerine adımını buyutmeli.İleriye yönelik çalışmaların içine bu günden başlamalıdır.

çorumlu forumlu 4 Yıl Önce

tabi tamam olacak ak partiye kaç yıldır oy veriyoruz tabi paralı olacak.iş verinde paramız olsun o da yok

Sesi yüksek 4 Yıl Önce

Sadece sesi yüksek başka hiçbişey yüzü kızarana kadar bağırıp kendini dinletmeye çalışıyor aklısıra şaşgın yaww

cafer 4 Yıl Önce

külcüde aynısını yapmadı mı?

Ah et 4 Yıl Önce

Yakında yaya kaldırımları A turnike koyun yaylalarda da para alın hatta tüm vatandaşlardan nefes alma vb parasında alın. Gözünüzü toprak doyursun. Beceriksizliğini in faturasını halk ödesin, parkı yasakladınız ama uygulamayı beceremediniz çünkü ceza yazarken "acaba kimin adamı" kaygınız vardı, adamına göre, arabanın model ve fiyatına plakasına göre ceza yazdınız

AKILLARA ZARAR 4 Yıl Önce

Belediye bana oyle bir ceza kestiki akillara zarar. Hemde 2.500 tl belediyecilikten ciktik zorla harç aliyor ben boyle bir yonetici gormedim sart olsun bundan sonra belediyecikikte akp ye oy yok

crm 4 Yıl Önce

zamanında da yaptılar benzer uygulamalar, arkadaslar göründüğü gibi değil, adam ana caddeye aracını park ediyor aksama kadar kaldırmıyor, hiç çıkmıyor musunuz il dışına, nerde görülmüş ana cadde üzerine kafana göre park, trafiğin bir parça da olsa rahatlayacağını düşünmüyor musunuz.

vatandaş 4 Yıl Önce

Benim ikametim cadde üzerinde(pirbaba parkı karşısı), her gün ve saat için park parası ödemek zorunda kalacağım. Halbuki belediye yapılan her bina için otopark harcı adı atında peşinen bunu baştan tahsil ediyor. Cadde üzeri park ücretli olunca, işi olan diğer vatandaşlar arka sokaklara park etmek istediklerinden oralarda da büyük sıkışıklar oluyor. Yetkililer cevap vermese de bir düşünsün bu HAK mı?, Reva mı? Vatandaşın suçu ne ki ceza kesiyorsunuz? Eskiden de çok çektik ama hiç değilse para Çorumspor'umuza gidiyor diye teselli oluyorduk şimdi o da yok. Temcit pilavı gibi bu ne arkadaş!.

Çorumlu ADAM 4 Yıl Önce

Çorumlulara az bile. İki km yola keyfi aracıyla gidenler utansın. Yıllardır avaz avaz bağırıyorum tek kurtuluş bisiklet diye ama sizin kulaklarınız tıkalı olduğundan dolayı maalesef duymuyorsunuz. Avrupayı gezmeye gidiyorsunuz bir şeyler öğrenmek için. Neden medeni toplumlar gibi bisiklete ve bisikletliye önem vermiyorsunuz? Ne kadar daha bekleyeceksiniz merak ediyorum. Trafik keşmekeşini artırmaktan başka bir işe yaramıyorsunuz maalesef sayın koltuk sahipleri ve değerli yancıları.

recep 4 Yıl Önce

gazi caddesinde parkı duraklamayı tamamen yasaklayın kaldırım geniş, valilik saat kulesi arasında 2 tane duraklama alanı yapın. trafik 2 şerit aksın. koyun kameraları, 2 dk bile durana ceza yazın. başka türlü çözemezsiniz. para almanın trafiği rahatlatmayla ne ilgili var. şimdikinden ne farkı olacak. nasıl bi mantık! daha külcünün başladığı yolları bitiremediler, anca laylaylom.

Çalışan 4 Yıl Önce

Yol üzerindeki teslaya ya da audi ye Mercedes e veya bilimum bu tip arabalara ceza yazılmadığı müddetçe isterse bedava olsun. Benim Toyota marka araba yazışta Mercedes e yazılmıyorsa bu işte bi terslik vardır. Onlardan da ücret alınacak mı yoksa sadece benim Toyota mı ücret ödeyecek ? Önce bunda bi anlaşalım. Ceza ise herkese ceza para ise herkese para. Kolluk kuvvetleri bile arabanın markasına göre iş yapıyor

servet 4 Yıl Önce

Başkanım gazi ve İnönü caddesini malumunuz her başkan denedi ama olmadı olmuyor olmayacak. Madem kar amacınız yok derdimiz trafiği rahatlatmaksa gazi caddesinde kaldırımları genişletelim tek araçlık yol Bırakalım bazı kısımlarında yolcu indirme ve bindirme celpleri yapalım.parayı herkes denedi siz başka başka alternatifler deneyin ki farkınız olsun.

cafer 4 Yıl Önce

şu çorumspora yardım zekat toplamaktan bi vazgeçin artık.kulum bir A.Ş. olmuş durumda.siz hiç x A.Ş yardım toplayalımda kendini toparlasın 3-5 kişide burdan ekmek yiyor yazık diyeni gördünüz mü? belediyeninde neden bu kulube yardım yaptıgını anlamış değilim ben ve benim gibi düşünen insanlardan alınan vergilerden neden bir kulbe odeme yapılsın.bırakın kendi yağı ile kavrulsun.yardımı zekatı da fakır fukaraya verin.

Bay Bilen.! 4 Yıl Önce

İşin aslı tamamen duygusal. Parasal değil yani anladınız siz onu!

Abartmayın 4 Yıl Önce

Külcü bir dönem daha görevde kalsaydı,Çorum'un hali Ankara dan beter olurdu.

Refik 4 Yıl Önce

Muzaffer külcü yu Çorumlu daha çok arayacak Halil İbrahim Aşkın akp yi bitirecek inşAllah

maho 4 Yıl Önce

illhan gürel caddesinde trafik sorunu yok niye eklendi.acaba üç şeridin biri sürekli dolu olduğu için mi?birde avm nin müşterisi azalınca ne filimler dönecek merak ediyorum.

Vatandas 4 Yıl Önce

Gazı cad.parali olmak yerine neden araç park yasağı gelip araçların park etmesi tamamen engellenemiyor.corum nüfusuna göre araç sayımız zaten fazla. Trafik akışı için araçların park etmesi kesinlikle yasak olmalıdır

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.