habercim19.com özgür haber özgür yorum

5 dönümde 26 tarihi mekan

KÜLTÜR

Çorum Belediyesi'nin Hıdırlık yakınında yaklaşık 5 dönüm üzerinde inşasına başlanan Çoruminia'da 26 tarihi mekan sergilenecek.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan Çoruminia Porjesi’nde çalışmalar devam ediyor. Başkan Aşgın, inşaat sahasına giderek çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Millet Bahçesi ile Hıdırlık arasında yapımı devam eden Çoruminia projesi ile Çorum’un turizmini canlandırıp tanıtımına katkı sağlamak amaçlanıyor.
Çorum’un kültürel zenginliklerini tanıtarak turizm marifetiyle şehre katma değer sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Aşgın, seçim dönemi söz verdikleri bir projeyi daha hayata geçireceklerini ifade etti. Aşgın, “4746 m2’lik bir alanda ve OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı) hibe desteğinden de faydalandığımız Çoruminia’nın duvarlarının yapımına başlandı. İçerisinde Çorum’a ait 26 tarihi mekânın minyatürlerinin yer alacağı projemizin duvarları ve kapı girişinde Hitit surlarından örnekler kullanılacak. Çalışmaları büyük bir hızla devam eden projemiz Çorum’umuza turizm ve tanıtım anlamında önemli katkılar sağlayacak.” Dedi.
Aşgın’ın inceleme gezisinde Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Zübeyir Tuncel, Alper Zahir ve Etüt Proje Müdürü Bekir Sait Toraman da hazır bulundu.

Yorumlar (8)

Çorumlu 4 Yıl Önce

Hah şöyle. OKA MOKA kullanın tüm imkanları. Çorum her fırsattan faydalansın, memleket kazansın sayenizde. Teşekkürler...

Ulukan 4 Yıl Önce

Çorum sahip olduğu zenginlikleri artık daha etkili tanıtmalı. Bu bağlamda güzel bir proje olacağını düşünmekteyim. Hayırlı olsun.

Türk 4 Yıl Önce

Güzel düşünce. Çoluk çocuk turist herkes gezsin. Bir sosyal aktivite daha kazansın memleket.

Kenan 4 Yıl Önce

Konya Meram Belediyesinin 40yılda devri alem parkı var. ¿ Bu park mutlaka incelenmeli planlar yapılmıştır ancak youtube den izlenmeyi fikir alınmalı. InşAllah güzel eser çıkar Iskilip dolma kazanı da bir yere konulmayı unutmamalı.

xyz 4 Yıl Önce

yollar koy yollarindan beter saygilar

Hasan 4 Yıl Önce

Yapılan iş güzelde sanayi sitesi kalkmadı. Bakırcılar ve Traktörcüler sanayii içler acısı hele hele bir Telefoncular sitesi var eski itfaiyenin olduğu yer AFRİKA Ülkeleri gibi yolun kenarına sergiciler kafasına göre dükkan yapıyor.

Misafir 4 Yıl Önce

Çarşamba günü olan semt pazarida açılsın lütfen

Halk 4 Yıl Önce

Bakircilar sanayisi bence kalkmali ordan sehrin tam ortasinda virane gibi duruyo

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.