habercim19.com özgür haber özgür yorum

AK Parti il başkanlığı için sürpriz isim

SİYASET

AK Parti İl Başkanlığı için sürpriz isim olarak Belediye Meclis Üyesi Bilal Selman Özünal kuvvetle öne çıktı.

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından yeni il başkanı için süreç kısa sürede başladı.

AK Parti İl Başkanlığı için sürpriz isim olarak Belediye Meclis Üyesi Bilal Selman Özünal’ın ismi kuvvetle öne çıkıyor. Özünal’ın yanı sıra İl Başkan Vekili Ali Evlüce ile İl Başkan Yardımcıları Ercan Daşdan ve Murat Günay'ın isimleri aday olarak konuşuluyor. Parti içindeki bazı isimler tarafından uzun süredir ismi gündemde tutulan diğer bir aday da Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar.

TEŞKİLAT TEMAYÜLÜ

AK Parti yeni il başkanı için seçime kadar vekalet yerine teşkilat temayülü kararı alırken, 11 Mart Cumartesi 2023 günü (yarın) saat 10.30’da parti binasında sandığa gidilecek.

İl Koordinatörü Yahya Çelik başkanlığında oluşacak komisyon teşkilat mensuplarına yüz yüze “il başkanı kim olsun?” diye soracak. Yüz yüze ve oylamadan çıkacak sonuç genel merkeze gidecek, son kararı yine Ankara verecek.

KİMLER OY KULLANACAK?

Komisyon, mevcut ve eski milletvekilleri, eski il başkanları, il başkan adayları, belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclisi başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanı ile yüz yüze görüşecek. Yüz yüze görüşmede görüşülen kişilerden 3 isim istenecek.

İl yönetim kurulu üyeleri, il kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri, demokrasi hakem kurulu üyeleri, merkez ilçe yönetimi, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın kolları ilçe başkanları ve gençlik kolları ilçe başkanlarıyla da anket usulü toplu görüşme yapılacak.

SON KARAR GENEL MERKEZ’DE

Yine anket usulü görüşmelerde de 3 isim istenecek. Görüşmeler ve oylamaların neticesinde de il başkan adayları genel merkez tarafından değerlendirilerek nihai ismin ataması yapılacak.

Yorumlar (25)

Zade 1 Yıl Önce

Bilal Selman Özünel çalmaz hakkaniyetli şekilde il başkanlığını yapar.birleştirici bir yönetim sergiler

Ebul Furkan 1 Yıl Önce

Bilal Selman Özünel işaretli bir tercih olur. Destekliyorum.

Vatandaş 1 Yıl Önce

Yusuf Ahlatçı, Ünal Sarıoğlu, Ömer Kılıç üçlüsü Reis'e gittiğinde, Cumhurbaşkanı Ahlatçı'yı tercih etmişti. Şimdi niye Ömer Kılıç olmasın?

İskilipli 1 Yıl Önce

ilçeler önemsenmeli

Rt 1 Yıl Önce

Ewet hizli trende olmali

Ahmet 1 Yıl Önce

Niçin Ünal Sarıoğlu veya Ömer kılıç olmasın?

Hakkı 1 Yıl Önce

Kaç defa Ömer kılıç ismi geçti. Niçin Ömer Kılıç olmasın ki! Geç kalmış bir hakkı teslim etmiş olursunuz.

Ümit 1 Yıl Önce

Temayülsüz tek isim Ömer KILIÇ

Cihat 1 Yıl Önce

Üanl Sarıoğlu tecrübesiyle bu işin hakkını verir

Hasan 1 Yıl Önce

Toparlanmak başarılı sonuç elde etmek için Ömer Kılıç

Erol 1 Yıl Önce

Tecrübe isteniyorsa Ünal SARIOĞLU

Ali 1 Yıl Önce

Adalet için Avukat Ömer Kılıç

İsmail 1 Yıl Önce

Dar ve zor zamanda adalet için iktidar için Ömer Kılıç;

Güldürmeyin 1 Yıl Önce

Memleket elden gidiyor saçma sapan algılar yapmayın. Mevcut isimler görevden alınmalı, Ömer kılıç gibi partiyi özüne döndürecek isimler bulunmalı

Abdullah celik 1 Yıl Önce

Yakup Alar gibi kaliteli dürüst insanlara ihtiyaç var

Teşkilet 1 Yıl Önce

Yardımcılarından biri başkan olucak! Neden 3. kişilerin ismi geçiyor bu iş bjyle olur başkan ve yardımccılardan biri vekil adayı diğer yardımcı başkan işte bitti. O değilde vekiller resetlemeli. nedenmi Yatırım, yollad, okullar önemsenmeli

Çorum spor 1 Yıl Önce

Sergen Yalçın

Kargılı 1 Yıl Önce

Her aday degerli ama Ömer Kılıç varken digerlerini tartışmak anlamsız. Reis halka kulak vermeli Ömer KILIÇ il başkanı olmalı.

Avni yılmaz 1 Yıl Önce

Ömer kılıç hakkaniyetli dürüst bu işi layıkıyla yapacak bilgi ve donanıma sahip biri yakışır.Yolun açık olsun Ömer kılıç hocam.

Çorumlu 1 Yıl Önce

Çerkezler gene faal.

Hedef 5071 1 Yıl Önce

Sadece zenginler mi siyaset yapacak? Soy isimler hep tanıdık

Sabri boyraz 1 Yıl Önce

Bence unal sarioglu olmalı hak ediyor çünkü

Has Çorumlu 1 Yıl Önce

Benim kanaatimce il başkanlığı Av.Murat Günay'ın hakkıdır. Yıllardır siyasette aynı çizgiden gelmiş, başka partilerden transfer olmamıştır.Universiteden aynı sınıfta okuduğum için tanırım kendisini .Ben başka siyasi görüşte olmama rağmen kendi görüşünde gayet tutarlı bir hayat yaşamış, mücadele etmiştir ve düşündüğünü yaşadığı için her zaman saygı duydum. Maddi çıkar için makam mevki için sonradan Akp'ye gelenlerden degildir kendisi.Bir dava ancak o davayı geçmişten beri sahiplenenlerle yükselir,yoksa güce göre parti degistirenlerle düşüşe geçer. Bugün başka partiden gelenler yarın başka partiye de geçer ama Murat bey gibi insanlar gemiyi terketmez.

Efsane 1 Yıl Önce

Şu Akpartide kimler geldi kimler geçti hemen hemen hepsi cebini doldurdu. Kibir desen boylarını aştı. Bunların içinde tek Faruk OZKADER vardı oda iyi olduğu için bu çakalların oyununa geldi. En yakın Arkadaşı tarafından satıldı. Hem il başkanlığından hem belediye başkanlığından hemde milletvekilligi gitti. Arkasından hocası tarafından dislandi. Diğerleri ise zaten hiç istemedi. Soyadı gibi azkader li bir siyasi mücadelesi oldu. Diğer taraftan maddi manevi kayıpları oldu. Bu kadar kaybederken kazananlar hep çakal siyaset yapanlar oldu. Kim bilir belki bir gün kader yüzüne güler. Ancak pek zannetmiyorum çünkü kendisi yanlış siyaset yapan yakınlarına karşı dik durmadigi sürece kader hiç bir zaman gulmeyecektir. Cesaret feraset liyakat hidayet olmadığı sürece ancak çakallık yapmadan olmaz. Arafat kalmak zor iş ya emiroldugun gibi dost doğru ol yada yamuk yumuk yürü bu yollarda sonun hüsran olsun.

Çorum 19 1 Yıl Önce

Bendeniz kulunuz köleniz beni yapın ne olur

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.