habercim19.com özgür haber özgür yorum

Bahçeli’den Ebussuud kıssası

SİYASET

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, partisinin dün gerçekleştirilen grup toplantısında İskilipli Ebussuud Efendi'dten bir kıssa aktardı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, partisinin dün gerçekleştirilen grup toplantısında İskilipli Ebussuud Efendi ile Kanuni Sultan Süleyman arasında geçen karınca kıssasını aktardı.

Türk Ocakları’nın düzenlediği sempozyumuna davet edilen bazı isimlerle ilgili eleştirilerde bulunan Bahçeli, konuya dair İskilipli Ebussuud Efendi ile Kanuni Sultan Süleyman arasında geçen şu kıssayı anlattı:

“Merhum Hünkârımız Kanuni Sultan Süleyman pek çok özelliğinin yanı sıra sanatkâr bir ruha da sahipti. Bir gün sarayın bahçesinde dolaşırken meyve ağaçlarının bazılarında çürüme fark eder. Dikkatle incelediğinde çürüyen ağaçların karıncaların istilasına uğradığını görür.

Ağaçları ilaçlamak istese de önce dönemin âlimi, Şeyhülislam ve Hocası Ebussuud Efendi’ye danışmak ister ve şöyle seslenir:

Meyve ağaçlarını sarınca karınca günah var mı karıncayı kırınca?

Ebussuud Efendi’nin cevabı sarsıcı, öğütleyici ve düşündürücüdür!

Yarın Hakk’ın divanına varınca Süleyman’dan hakkın alır karınca”

Kaynak: iskilippost

Yorumlar (7)

Tarih bilmesek 2 Yıl Önce

Güzel hikaye..

Öz İskilip li 2 Yıl Önce

Hemşehrimiz EBUSSUUD EFENDİ işte bu, son 500 yılda bölgemizde yetişmiş en büyük Devlet adamı

İskilip li 2 Yıl Önce

İskilip de yapılan panele gelseydin, tarihide, hikayeyide öğrenirdin,Hemşehrimizle gurur duyarız.

Öz iskilipsiz 2 Yıl Önce

Kahve sapkın içeçeği deyip kahveyi yasaklamıştır. Verdiği fetvalar fiyaskodur Paneline gidip hikaye dinlemeye ayıracak vaktim yok:)

İskilip li 2 Yıl Önce

Panelde, kahvehanede uyuşturucu çekme ile ilgili fetvasından bahsedildi gelsen öğrenirdin, cehalet kötü bir şey, Ebusuud Efendi bir anlamda bugünkü Yeşilay ın temelini atmıştır.

Hedef 2071 2 Yıl Önce

adamı yeşilaycı yaptın :)). Neyse işine bak dostum Gençler bu yalanlara inanmıyor. Kendi kendinize propaganda panelleri yapmaya devam edin bir süre daha..

Öz İskilip li 2 Yıl Önce

Gençler kimin ne mal olduğunu biliyor, tarihine alimine düşman bir insan çok yazık,bu panelleri dinlesen cehaletin geçerdi hedefsiz adam

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.