habercim19.com özgür haber özgür yorum

Gündeminde yine Çorum vardı

Tarayıcınız HTML 5 videolarını desteklemiyor.

SİYASET

Çorum’a dair açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken İyi parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, TBMM’de Genel Kurulu’nda söz aldı ve yine Çorum’u gündeme taşıdı.

Çorum’a dair açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken İyi parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, TBMM’de Genel Kurulu’nda söz aldı ve yine Çorum’u gündeme taşıdı.

Çorum’un sorunlarını dile getirmek üzere gündem dışı söz aldıığını belirterek söze başlayan Sunat, konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

İHRACAT BAŞARISI

“Son elli yılda kendi imkanlarıyla sanayileşmesini gerçekleştirmiş ve zamanın gereklerine uygun olarak sektörel dönüşüme ayak uydurmaya çalışan, girişimci, yenilikçi ve çalışkan insanların yaşadığı bir Anadolu kentidir. Tarihiyle, kültürüyle, ekonomiye olan katkısıyla ve ihracat performansıyla önde gelen bir şehrimizdir Çorum. Çorum ilimizin 2019 yılı ihracat tutarı 423 milyon dolar civarındadır. Çorum, ihracatı ithalatının üstünde olup dış ticaret fazlası olan ve ülkemize bu konuda katkı sağlayan ender illerden bir tanesidir.

MEDENİYLETLERİN BAŞKENTİ

Çorum aynı zamanda bir kültür başkentidir. On beş bin yıllık geçmişi ve merkezî ticaret yollarına olan yakınlığıyla tarihin her döneminde önemini korumuş olan Çorum ilimiz, tarihî, kültürel ve doğal değerleriyle turizm yatırımları için de cazip imkânlar sunmaktadır. Turizm açısından Çorum'un tarihî değerlerinin daha iyi tanıtılması ve gerekli yatırımların bir an önce yapılması gerekmektedir.

Çorum ilimizin ihracatının ve kültürel cazibesinin artırılabilmesinin önündeki en büyük engel lojistikte ve ulaşımdaki zorluklardır. Lojistik merkezi kurulması sanayi, yatırım, ekonomi, istihdam ve kalkınmaya da büyük oranda katkı sağlayacaktır. ‘Sanayisini kendi imkânlarıyla geliştiren, ihracatı yarım milyar dolara yaklaşmış, binlerce yıllık bir kadim tarihe ev sahipliği yapan bu şehirde -yıllar önce söz verildiği hâlde- nasıl havalimanı ve demir yolu yapılmaz?’diye ilgili bakanlığa soru önergesi verdim. İktidarın bir Çorum milletvekili bize hak vereceği yerde basın aracılığıyla bize akıl vermeye çalıştı, ‘Siz Ankara Vekilisiniz, size ne Çorum'dan.’ dedi. Bilmiyorlar ki bu sayın vekiller, bizim için her karış vatan toprağı aynı derecede kıymetlidir. Daha sonra, Bakanlık önergemize cevap verdi ve dedi ki: ‘Çorum'a havalimanı yapmayacağız. Demir yolunun etüdü de daha 2020 yılının sonunda bitecek.’ yani özetle ‘Çorumlular, havalimanını unutun, demir yolunu da daha çok beklersiniz.’ Değerli milletvekilleri, bu cevaptan sonra bu kürsüye çıkmak ve konuşmak şart olmuştu.

ÇORUM'A SAHİP ÇIKAN YOK

Çorum bu kadar önemli bir şehir ama Çorum'a sahip çıkan yok. Çorumlular AK Parti iktidara geldiğinden beri büyük bir teveccüh gösterdiler. Bu şartlarda bile 4 milletvekilinin 3'ü AK Partili. Bir Çorum iktidar milletvekili çıkıp da ‘Bu şehre bu reva mıdır?’ diye sormuyor. İşte bu yüzden ben soruyorum, işte bu yüzden ben takip ediyorum ve sonuna kadar da dile getireceğim.

Sayın milletvekilleri, geçen aylarda Çorum Osmancık'ta kız öğrenci yurdunda doğal gazdan 105 öğrencinin zehirlendiği basına intikal etti. Vali’yi arıyorum, Vali Bey telefonlara çıkmıyor hatta geri dönme nezaketinde bile bulunmuyor.

VALİ ÇİFTÇİ'Yİ ELEŞTİRDİ

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'ye buradan sesleniyorum: Eski Meclis Başkanı Sayın Kahraman'ın Özel Kalem Müdürlüğü’nden sonra Vali yapıldın. Siyaset yapamazsın Sayın Vali, kimsenin adamı, kimsenin tarafı değilsin, olmamalısın. Devlet terbiyesi bunu gerektirir.

EKONOMİK SIKINTILAR

Çorum peş peşe intiharlarla sarsıldı. Son bir ay içinde gencecik 3 kişi, 2'si kendini asarak, 1'i bileklerini keserek intihar etti, ekonomik sıkıntılardan. Soğan ihracatı kısıtlandı, soğan üreticileri yollara döküldü; dışarıdan ithal edilen soğanlar yüzünden ellerindeki soğanlar çürümeye bırakıldı. Hani, hatırlarsınız, geçen sene terörist ilan edilmişlerdi soğan üreticileri.

Ülkemizin kiremit tüketiminin yüzde 40'ını, tuğla tüketiminin yüzde 10'unu karşılayan Çorum'da artık kiremit fabrikaları kapatılıyor; çoğu kapandı, kalanlar da kapatılıyor.

Evet, ceviz üreticileri, çeltik üreticileri birçok sıkıntıyla boğuşuyor. Bizler, İyi parti olarak Çorum'dan milletvekili çıkaramadık ama Çorum ilimizin her türlü mağduriyetinin giderilmesi noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Belki bu gayretimiz birilerine ders olur; ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri şehre olan borçlarını ödemek için rantın değil, Çorumlular’ın yanında olurlar.”

Yorumlar (34)

Ozcorumlu 4 Yıl Önce

Bacım helal olsun sana

Kanan 4 Yıl Önce

Çankırı İskilip yolundaki göçükden, bitmeyen İskilip MYO'lundan, bitmeyen Kur an kursu binasından, İskilipde yurtkur binası bulunmadığından, yılların özlemi Tosya yolundan, sayın Çorumluların ihtiyaçlarına dikkat çeken vekilin bilğisi varmı?

Çorumlu 4 Yıl Önce

Elin Angaralı Vekili hemide iyi partili çorumu düşünüyoda bizim vekillerde hastanede referans oldukları personeli rahat yere alıyım derdinde

Olmadı 4 Yıl Önce

Sayın editör herkesimin saygı ve sevgisini kazanan sayın Valimizin ismini Sayın Vekilin gündeme getirmesi farklı tabiki habercilik anlayışına saygı duymakla birlikte sizin haber yapmanız farklı.

Çorumlu 4 Yıl Önce

Bu vekil hanım kafayı Çorum'la bozmuş şov yapıyor. Ankarada her işi halletmiş maşaAllah. Samimiysen bir dahaki seçimde gel Çorumdan aday ol.

@corumsever 4 Yıl Önce

Kendilerini Çoruma bekliyoruz özelliklede sayın Valimizle tanışmaya. Çocukların esnafın kısacası halkın için de bir vali. Konaktan yürüyerek çoğu zaman Valiliğe yalnız yürüyen.Kimi zaman tek başına Hürriyet meydanında oturan. İşine aşık bir insan.İnsAllah Çorumlular olarak sahip çıkmalı hep birlikte güzel işlere imza atmalıyız.

Öz çorumlu 4 Yıl Önce

Çorumlu denen iktidar sizin gibilerden ancak böyle bir cevap beklenir. Kendi vekiline kızacağına memleketin sorunlarını dile getiren vekile kızıyor. İşte akpnin çorumda ki özeti sen ve senin gibi sığ düşünen çapsız lar

Çorumlu 4 Yıl Önce

ÖZÇORUMLUYA . Bir yoruma bakarak sığ düşünen çapsız diyerek çapınızı kapasitenizi ortaya koymuşsunuz. Bizim vekillerimiz eleştirilebilir, eksik görülebilir o ayrı konu. Bu vekil hanım her yeri bititmiş, hiç bir yerde sorun kalmamış illede çorum diyorsa Çorumla ilgili bir takıntısı var derim .

Sami 4 Yıl Önce

Bu hanım Çorum ilgili açıklamaları için tamam politika yapıyor diyelim de, Valiye niye takmış anlayan bilen varmı, "yüzme bilmiyon niye çıkan kavağa" "dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı" Sn Vali adam gibi adam. Gercekten anlamadim, havaalanina, demiryoluna, turizme... vali mi engel oluyor, siyasi olsam çıkar bu hanıma bunu sorardım. Şahı bu kadın bildiğibildiğim kadarıyla Ankara milletvekili, gerçekten soruyorum bu hanım Çorumlu ya da Corumla bağlantısı nedir.

Kerem 4 Yıl Önce

Hepsi ayni b. Al birini vur otekine. Danisikli dovus hepsi. Konu degistirmece. Her neyse orasi beni ilgilendirmez de kimsenin camurunu vali beyin uzerine atmazsaniz daha cok destekciniz olabilir. Vali beyi corumda bilen biliyor bilmeyenler uzerinden gundem olun lutfen. Sayin vali beyi agziniza dahi almayin. Hepinizi toplasaniz O adamin statusunde olamazsiniz. Vali bey en azindan kalem den gelme. Elde tutulacak bir mesleginiz varmi vekil haricinde ??? Siz evde otururken torpille gelenlersiniz unutmayin. Vali bey corumda her yerde. Baskanin emniyetin vakiflarin basinda. Adam her gorevde kendini gösteriyor ve elinden geleni yapiyor. Butun gidis gelislerini gorurum Bir kere konaktan arabayla geldigini gormedim yuruyerek gider gelir. Sizin gibi laf kalabaligi yapmaz durusuyla yaptiklariyla kendini gosterir. En basit bir ornekle, o kadar karakter sahibiyseniz 1 kere olsun arabasiz evden ciksaniza... ben onceki valiyi de gayet iyi biliyorum. Kendi makam araci, 1 transporter 2 toyota 1 ford mondeo ile butun caddeleri kapatarak konaga gidiyordu. Adam herkesten cok calisiyor bunu herkes goruyor. Lafa degil icraata bakilir nerde yangin var adam orda. Nerde esnaf var adam orda. Baskandan cok katilimlara gidiyor. Emniyet muduruyle surekli istisare halinde. Oka baskanligini alarak corumun yatirimini fazlalastirmak icin kendisi devrede. Bir soruyu cevapsiz birakmaz. Her hafta bir ilcede. Kucuk buyuk demez telefondan bilgi almaz cikar gider. Bunlar 10 da biri. Ve vali beyle 1 kere konusmuslugum yoktur bilginiz olsun. Gorunenler.. Marti bokuyla deniz kirlenmez...

Hasan Has 4 Yıl Önce

Çorum'a bekliyoruz sizi sayın Çorum vekilimiz...

Hasan Has 4 Yıl Önce

Helal olsun abla, eller sen öperim büyüğümsün. Artıkak partiye oy yok, sizin sayenizde gelecek seçimde İyi partiye oy atacağım zaten Sungurlu'nun belediye başkanı Kadir bey de sizin partidenmiş, çok çalışkanmış diye duyuyoruz iki defa seçildi.

Çorumlu 4 Yıl Önce

Yok ya artık bu akpye zırnık oy, Bi havaalanı yapmadılar yürüyün Yozgat'a

Çorumlular 4 Yıl Önce

Çorumla ilgileneni baş üstünde tutarız, bakan havaalanı yapılacak dedi seçim önce şimdi kaynak yok diye Trabzon olsaydı hemen kaynak bulunurdu 4 tane Trabzonlu bakan var, Yozgat'ın Fuat Oktay ı var çoruma havaalanı yapılmasını Amasya ve Yozgat istemiyor bizim uçaklar boş kalır diye, çorumlular da koyun gibi her seçimde basıyor oyu, bize kol saati müstahakız çünkü

Havalanı 4 Yıl Önce

Yoksa oy da yok. O kadar.

Vatansever 4 Yıl Önce

Çorum u ağzına almasın gitsinchphdpkklilarla otursun önce Güzel İZMİRİM i düzeltsin altyapısı yok çöpler ilkel depolanıyor dereler pislik akıyor kokudan geçilmiyor çocuklar sokağa cikamiyorlar daha yeni izledik TV lerde orayı düzeltsin de öyle gelsin

Mustafa 4 Yıl Önce

Keşke bütün idareciler sayın valimiz Mustafa ÇİFTÇİ gibi olsalar.Her zaman halkın içinde, halkla iç içe, mütevazi, çalışkan. Şhowmenlik yapmanın bir alemi yok sayın vekil 2020 yılın Türkiye sindeyiz...

Show yapıyor 4 Yıl Önce

Show yapıyor yatırım sevmez din düşmanları

Hüsam 4 Yıl Önce

Vali beyi eleştirmesi yanlış olmul gelmiş geçniş eniyi vali diğer eleştirilerinin tamamına katılıyorum

Hasan Ağa 4 Yıl Önce

Çorum un sorunlarını dile getirip kamuoyu oluşturduğu mecliste dile getirdiği için bir Çorum lu olarak kendisine teşekkür ediyorum

Ak kadın 4 Yıl Önce

Vali ye söylediklerine katılmıyorum onun dışında doğru halk böyle düşünüyor ama tayyip erdoğan çok sevdiği için yanlız bırakmak istemiyorlar

Bekir 4 Yıl Önce

Çoruma ya havaalanı yapın ya Merzifonu bize bağlayın

BİRBİLEN 4 Yıl Önce

Burada niye kadın vekil çorumun sorunlarına takmış gibi yorumlar oluyor anlamıyorum. Şenol Hanım eski Bakan Faruk Bal'ın eski eşi. Aynı zamanda annesi ÇORUMLU. İkincisi İYİ Parti'nin Çorum'dan sorumlu vekili. Anladınız mı niye Çorumla ilgili konuşuyor. Bunu bile bilmeden neden böyle yorumlar yapılıyor.

okuryazar 4 Yıl Önce

helal olsun vekilim. bizim aklımızdaki düşünceleri takır takır dile getirmişsiniz korkmadan, çekinmeden. ama maalesef bu çorum halkı sizin değerinizi bilmez. çorum'a bu kadar değer vermeyin biz böyle çorumla ilgilenen insanlara alışkın değiliz. kendi haklarımızı savunan birisi olunca şaşırıyoruz.

Öncevatan 4 Yıl Önce

Birileri çıkmış sana ne Zoruna gitmiş acaba biz bir şey yapamıyoruz Uyandırdı Çorumluları bu kadın demek istiyor

vatandaş19 4 Yıl Önce

Laf olsun torba dolsun iyi partinin isi bu.Valiyle ne alıp veremedigin var.Halkin adami iş bilen valiyle uğrasmak sanamı kaldı.Siz once gizli ortağiniz HDP ye nasıl destek oldugünuzu anlatinda görelim

Halk 4 Yıl Önce

Size bir ip ucu...İpliler Sungurlu yu aldık Çorum u da alabilir miyiz politikası izlemeye başlamışlar.

Bekir 4 Yıl Önce

Sırf bu havaalanı kazığından dolayı Ak partiye oy yok

Yıldız 4 Yıl Önce

Bu kadın. gitsin başka şehrin ahmaklarini kandırsin burda kanacak ahmak bulamazsın git başka şehire sorosculuktan dolayı partin dökülüyor yatırım düşmanlarının nerede yaptırım yaptığı görülmüş chphdpkk beraberliği Diyarbakır anneleri size birşey hatirlatiyormu

Vatan 4 Yıl Önce

Show yapıyor yatırım düşmanıdır hdpkk ile beraberdir Soros olayından sonra partisinde durabilecek mi doğruluğunu veya yanlışlığını o zaman göreceğiz Diyarbakır anneleri de unutmadik

Yasemin 4 Yıl Önce

Yatırım engelleyenlerin gelipte böyle konuşması garibime gidiyor

Nur 4 Yıl Önce

Niçin yorumumu yayinlamiyorsunuz yatırım karşıtı parti iyi araştırmış halkı nasıl kandiracagini show yapıyor

Yasemin 4 Yıl Önce

iyi Parti'nin hdpkkli soroscu olduğunu bilmiyorsunuz

Erkan 4 Yıl Önce

Sayın milletvekili çorum ilinin durumunu ve siyasilerin kendi memleketine bakışını belirterek mecliste memleketimizi gündeme almaları memnuniyet verici. Kendisine teşekkür ediyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.