habercim19.com özgür haber özgür yorum

Kulisleri hareketlendiren gelişme

SİYASET

Bu pazar açıklanacak belediye başkan adayları arasında Çorum'un yer almaması AK Parti kulislerini hareketlendirdi

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti Genel Merkezi’nin, 7 Ocak 2024 Pazar günü İstanbul ile birlikte belediye başkan adaylarını açıklayacağı bazı iller arasında Çorum’un yer almaması kulisleri hareketlendirdi.

AK Parti 7 Ocak 2024 Pazar günü İstanbul’da düzenleyeceği programla İstanbul dahil bazı illerin başkan adaylarını açıklayacak.

İTTİFAK YAPILAN İLLER ÇAĞRILDI

Bazı büyük şehirlerin de yer aldığı listede, Çorum ölçeğinde ve ittifak yapılan bazı illerin başkan adayları (Artvin, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Giresun, Rize, Sinop gibi) İstanbul’a çağrılırken, Çorum’un 15 Ocak’ta açıklanacak diğer iller arasına bırakıldığı belirtildi.

NE ANLAMA GELİYOR?

AK Parti Genel Merkezi’nin Çorum adayının açıklanmasını 15 Ocak’a ertelemesi üzerine 4 ayrı iddia ortaya atılıyor.

Birincisi; Çorum’da bu hafta içinde (3 gün) aday adayları için yeni anket yapılacak. Bir diğer iddia; aday adayları yeniden değerlendirilir ve mevcut başkan adayı ile devam kararı alınabilir. Ya da yeni bir aday belirlenebilir. Ve/veya AK Parti Genel Merkezi program gereği Çorum adayını 7 Ocak yerine 15 Ocak’ta açıklamayı planlamış olabilir. Tabi bunların hepsi iddiadan ibaret.

Öte yandan Çorum’un 7 Ocak tarihli iller listesinde bulunmaması bir süredir sessizliğini koruyan aday adaylarını da hareketlendirdi.

DERE VE ZEKİ GÜL’ÜN MESAJ AKTİVİTESİ

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Muhsin Dere, önceki gün sosyal medya hesabından gençlere mesaj verirken, bir diğer aday adayı Zeki Gül, kısa mesaj aktivitesi gerçekleştirdi. Gül, mesajında, “Sevdamızla, projelerimizle daha güçlü Çorum için değerli hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz. Hayırlı Cumalar’ ifadelerine yer verdi. Gül’ün ayrıca birçok noktadan referanslarını harekete geçirmeye gayret ettiği de konuşulanlar arasında.

KÜLCÜ TARAFTARLARINI HEYECANLANDIRAN GELİŞME

Bu arada AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Muzaffer Külcü’nün taraftarlarını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Külcü gibi görevinden istifa eden önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile AK Parti Genel Merkez Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yardımcılığına getirildi.

PROJECİ ADAY ÇALIŞKAN

Çorum Belediye Başkan Aday Adayları arasında projeleri ile gündeme gelen isim ise İnşaat Mühendisi/Sosyolog Hüseyin Çalışkan. Çalışkan, sürecin başından bugüne kadar belediye ve şehre katma değer sağlayacak bazı projelerini kayıtlara geçirdi. Başkan seçilecek ismin Çalışkan’ın kamuoyu ile paylaştığı projelerden istifade edebileceği söylenebilir.

AŞGIN’DA SON DURUMLAR

İcranın başında ve kuvvetle muhtemel aday olarak ismi geçen Belediye Başkanı ve Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın ise yeniden adaylığına yönelik sloganlı görseller üzerinden çalışma yaptığı, ayrıca belediye faaliyetleri ve güncele göre sosyal medya paylaşım rutinini devam ettirdiği gözleniyor. Zaman zaman heyecanlı ancak son günlerde neşeli görülen Aşgın’ın, yeni gelişmeler karşısında diğer bazı adaylar gibi vaziyet aldığı anti parantez belirtiliyor.

Yorumlar (31)

Çorumlu 4 Ay Önce

Millet bahçesi perşembe biter açılış yapılır Çorumda adayını tanıtır HAYIRLI OLSUN AŞKLA ÇALIŞAN BAŞKAN

Usta 4 Ay Önce

Zeki Gül'ün SMSi telefonuma geldi az önce, okumadan sildim hemen.

Hayo 4 Ay Önce

Mevcut olmasın da. Diğer adaylara başarılar.

Yılmazz 4 Ay Önce

Burdan çıkan sonuç H İbrahim Başkanı silmişler demek . Diğerleri için anket yapılacaksa Zeki mi olur gözüküyor.

Aslinda olan! 4 Ay Önce

Hibo varsa ben yokum! Sandiga bile gitmem. Bi is yapti mahallede magdur olduk Çatalhavuz caminin karsisindaki binanin yalitimlarini sokmuşler ta kaldirim yapiyoruz diye boyle iş yapacaklarsa kalsin poster asma ile hizmet edttigini zannediyorsa helal olsun alkişa devam!

Mütayit 4 Ay Önce

Zatı muhteremin adının geçmesi bile Çorum'a yapılmış bir hakarettir.

Çorumlu 4 Ay Önce

Hiçbiri.

Yorumcu 4 Ay Önce

Sandığa gitmem daha iyi. Genel merkez alsında hayrını görsün.

Has Çorumlu 4 Ay Önce

Şimdiki Başkanla yola devam inşAllah .Gayet vizyon sahibi ve harama el uzatmaya biri.Ama haram sevenler, mamalanmak isteyenler, 3 liralık işi 30 lira gösterip milletin parasını haksız yere yiyenler şimdiki Başkanı sevmez.Onlara haramcilar lazım ki birlikte mamalansinlar.Halil İbrahim Beye basarilar yola devam inşAllah.

Onbaşı 4 Ay Önce

Çöpçüler kralında kız kapısında bekleyen Kemal Sunal geldi aklıma...Biri komiser biri onbaşı:))

Riza 4 Ay Önce

Asgin hakkinda iddianamerde .... yaziyormus

By 4 Ay Önce

Denetcimisin yanindamiydin? Kimin calip calmadigini nerden biliyorsun? Elinde daha oncekilerle ilgili bi delil vs varsa savcilik orda, gider suç duyurusunda bulunursun.

Doğru söyleyen 4 Ay Önce

Eğer mevcut başkanla devam edilecekse, yine bir zatı muhteremin etkisi var demektir. Hangi zatı muhterem derseniz rektör atamasına bakın.

Çorum... 4 Ay Önce

Bugunu not alin halil ibrahimi aday gosterirlerse belediye Chpye hayirli olsun. Birisi ocagin 5inde dediydi dersiniz.

F.Ç 4 Ay Önce

Başkan adayımız, ‘’’BAŞGAN APDULLAH,, reis varken fark eder mi?

REİSİN ADAMI 4 Ay Önce

Ak Parti ve MHP seçmenin oyunu alabilecek tek aday Muzaffer Külcü. Aşgın ittifakla risksli kazanabilir,kaybedebilir,Gül olmaz. Yeniden anket bu yüzden yapılmaktadır.

Mustafa ettatli 4 Ay Önce

İsi ehline vereceksin siyaseti birokrasiyi iyi bilen coruma hizmet edecek herzaman kapisi halka acik olan say zeki gul olmali

Ömer 4 Ay Önce

Çorum’u her zamanki gibi unuttular herhalde hatırlatın yoksa adayımız olmayacak. Verilen değeri gayet iyi biliyoruz

Sabah 4 Ay Önce

Eski bir AKP li olarak yazıyorum. Bu başkanı tekrar aday çıkarırsalar hem AKP hem ÇORUM farklı sürprizlere gebedir çünkü zorla güzellik gerçekten olmuyor... diğer taraftan CHP ye oymoy vermem... keşke Çorum için en iyi hizmeti verebilecek olan gelse

MSTF 4 Ay Önce

Külcünün kalitesinde kimseyi göremiyorum

Hayırlı Olsun 4 Ay Önce

Temenniler ile olsaydı... Neler olurdu neler Aşgın ile ilgili vatandaşta bir kabul var. İkinci döneminin daha iyi olacağı düşünülüuor Bu arada işinde gücünde vatandaşın yanında ulaşılabilir yemez - içmez daha ne olsun

kadir 4 Ay Önce

eğer konu ittifak olayına geldiyse mevcut başkan başarısız demektir

Sorumlu 4 Ay Önce

Adayların hepsi güzel ama en temizi asgin. Ben bu konuyu reise arz ettim.

Ozn emr 4 Ay Önce

Çorumu en güzel temsil eden başkanımız muzaffer külcü ????????

Batandaş 4 Ay Önce

H.İbrahim Kaya ve ASC'nin milletin başına sardığı Zeki Gül'den ne kadar nefret eden varmış. Ama adam ısrarla uğraşıyor koltuk ne kadar tatlı değil mi?

Emrah 4 Ay Önce

Seçim yapana kadar önce asayişi sagla 10 sene öncesine kadar Çorum böyle degildi ne olduda böyle oldu millet azdı kudurdu her gun hırsızlık cınayet silahla yaralama adanayı gectı yav coruma. Neden Çorum bozuldu buna bir çare bulun 10 sene öncesine kadar Çorum da bu kadar olay olmuyordu. Hergün mü olaylar olur

KRAL HATTUŞİLİ 4 Ay Önce

ula bu şehirde başka adam mı kalmadı evirip çevirip aynı kişilere bu milleti öptüreceksiniz. halil ibrahim devam etsin .

hasan 4 Ay Önce

zeki gülün ne projesi var acaba çok merak edıyorum

hasan 4 Ay Önce

BİR İCRAAATINI SOYLERMISIN YAPTIGI VEYA YAPACAGI??

Ayhan Kılıçarslan 4 Ay Önce

Ķörler sagırlar birbirlerini agırlar ne acaib insanlarız ne milletvekili seçiyoruz ne belediye başkanı seçiyoruz seçtigimiz secildigi gün özgür oluyor çünkü belediyenin koltukları haramzadeler dolu

mert 4 Ay Önce

şimdiki başgan ittifakla iyice kilitler belediyeyi... karar felan veremez iş yapamaz. patlatır çorumu, akıllı olun..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.