habercim19.com özgür haber özgür yorum

Milletvekili listesi hazırlığı yeniden başladı

SİYASET

AK Parti’de bir yandan seçim stratejisi diğer yandan milletvekilli aday listeleri üzerinde yeniden çalışmaya başladı. 

Kahramanmaraş merkezli deprem felâketinin ardından depremden etkilenen 11 ilde hayatın normale dönmesine yönelik adımlar atılırken, AK Parti’de bir yandan seçim stratejisi diğer yandan milletvekilli aday listeleri üzerinde yeniden çalışmaya başladı.

İŞTE İSTİFA EDEN İL BAŞKANLARI

AK Parti’de il başkanlarının milletvekilliği aday adaylığı için istifa süreci ocak ayında başlamıştı. Bu kapsamda şimdiye kadar Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Antalya İl Başkanı Ethem Taş, Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Rize İl Başkanı İshak Alim ve Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

DEPREM SONRASI ASKIYA ALINDI

Ancak 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem felâketinin ardından AK Parti’deki seçim ve teşkilât çalışmaları bir süreliğine askıya alındı.

VEKİL LİSTESİ HAZIRLIĞI YENİDEN BAŞLADI

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre geçtiğimiz hafta depremden etkilenen 11 ilde hayatın normale dönmesine yönelik ilk adımlar atılmaya başlanırken, Ak Parti’de bir yandan seçim stratejisi diğer yandan milletvekilli aday listeleri üzerinde yeniden çalışmaya başladı. Hafta içinde de bu kapsamda Genel Merkezde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

20’YE YAKIN İL BAŞKANININ DAHA İSTİFASI BEKLENİYOR

Edinilen bilgiye göre, AK Parti'de önümüzdeki günlerde 20’ye yakın il başkanının daha görevlerinden ayrılması bekleniyor. Genel Merkez’in İstanbul, Ankara ve İstanbul İl Başkanlarının istifasına ise sıcak bakmadığı ifade ediliyor.

BELEDİYE BAŞKANLARININ ADAYLIĞINA SICAK BAKILMIYOR

AK Partili 41 belediye başkanı arasında adaylık için istifa edeceklerin sayısı da henüz belirsiz. Genel Merkez yönetiminin belediye başkanlarının milletvekilliği için istifa etmesini ilkesel olarak doğru bulmadığı belirtiliyor. Parti kulislerinde Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin belediye başkanlarına 'Cumhurbaşkanının onayı olmadan hiçbir belediye başkanının istifa etmemesi' yönünde uyarıda bulunduğu dillendiriliyor. Ayrıca AK Parti'de milletvekili listeleri için parti tüzüğünde yer alan üç dönem kuralının bu seçimlerde de uygulanmayacağı görüşü hakim.

SEÇİM TARİHİ AÇIKLANABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini, önümüzdeki hafta çarşamba günü yapılması planlanan AKP Grup Toplantısı’nda açıklayabileceği kaydediliyor.

Yorumlar (27)

Ali 1 Yıl Önce

Demek ki 3 dönemi yine uygulamayarak kendi yaptıkları putları yiyecekler .A sami ile devam .Çorum geriye doğru ilerleyecek. Bizi yozgat a bağlayın . vekil istemiyoruz.

iskilipden 1 Yıl Önce

Merakla bekleniyor mümkünse eskiler olmasın

vay vay 1 Yıl Önce

ASC ve M.D varsa sandığa gitmiyorum açık ve net!

Kıraç 1 Yıl Önce

Beşiktaş taraftarlığına geçtim

mehmet can 1 Yıl Önce

asc olmadan olmaz. kıymetini bilin. bilemezseniz cezasını çekersiniz. hanginiz aradıda telefonunuzu açmadı. insaf edin. heryere düzen geldi. öğretmenevi, hastane, ...daha niceleri. kadir kıymet bilmez çorumlular ....

3 vekil almak için 1 Yıl Önce

1 M Külcü 2 M Dere 3 O Kaya

Vatandaş 1 Yıl Önce

Çorum değişim ve gelişim istiyor.. Dikkate almayan hüsrana uğrar..

Başöğretmen 1 Yıl Önce

vekile oy vermiyoruz REİSE oy veriyoruz kim olursa olsun bunu vekillerde bilsin

Çorumsuz 1 Yıl Önce

Milattan sonra İKİ BİN yıldır tek ulaşım hattımız karayolu, onun da bir üst geçidini bile vaktinde bitirtemeyen şehiriz, vekilsiz de aşağı yukarı bu seviyelerde takılırdık zaten...

çORUMLU SORUMLU 1 Yıl Önce

Şu yazdıklarına inan kaç kişi çıkar?

Çorumsuz 1 Yıl Önce

Bizzat ASC yazdı bu yorumu sanıyorum, yoksa telefon trafiğinden nasıl haberi olsun ))) Vekil beyin buraları okuduğuna sevindim. Ama "kıymet bilin yoksa" hoş olmadı.

el cevap 1 Yıl Önce

Reise oy veriyoruz da hizmette gelsin. Çorumdan çıkıyoruz ne güzel yollar, tren yolları, havaalanları ve konutlar ile sanayiileri ne güzel gelişiyor. i. organize 2. organize halen 1. organizedeyiz. İŞ AŞ = OY)))) ((((OY= İŞ + AŞ

Çorumlu 1 Yıl Önce

Kimi koyarlarsa koysunlar gidiyolar kimse bunlar kadar kötü olamaz. Bu arada korkma la korkma biziz halk

el cevap 1 Yıl Önce

siz bu kafayla 3ün 1ni alısın

Efsane 1 Yıl Önce

Şu Milletin yorumlarına ve tercihlerine bakınca insanın aklı duruyor.Hele hele ülkeyi ve şehri talana cevirmiş eski tüfeklere olan yersiz haksız iltifatları duyunca gerçekten insanin Yaradana karşı nasıl inkarcı ve nankör olduğunu bir kez daha anlıyorum. Arkadaşım Çorum deprem kuşağında bu şehri inşaat ve beton rantına mahkum etmiş mutaahitlerle adeta kardeş olmuş betoncu belediye başkanın şehre nasıl baktığını nasıl bir ihanet içinde olduğunu nasıl anlayacaksınız. Hadislerde deve cobanlari yüksek binalar yapıyorsa kıyamet yaklaşmıştir diyen bir peygamber size nasıl anlatsın. Diğer taraftan şehrin savaş, afet, sanayi, tarım gibi meselelerine nasıl çözüm uretecegini bilmeyen 2/B ve Hazine arazilerini meralarini ormanlarının talan edilirken yapmayın etmeyin demeyen iktidar ve muhalefet vekilleri varken siz hala nasıl sorun çıkartan kişileri kurtarıcı gibi görüyorsunuz. Şehir karış karış plansız satılıp ranta teslim edilirken ses çıkarmayanlar 11 tane ilde sizin gibi niceleri vardı sabah uyandığında ne ev ne mal ne can kalmadığını görmediniz mi. Peki Kamu ve milletin geleceği ile bu kadar oynayan hangi anlayışı kurtarıcı olarak görebiliyorsunuz. Ahir zamanda haklının haksız haksizlarin haklı olacağını. Ateşin su, suyun ateş gibi gozukecegini duymadınız mı. Ey halk edilmiş insanlar kutsayip adete tanrıya gostermediginiz ilgiyi sevgiyi nasıl olurda şaşırmış beşerlerde ararsınız. Adeta şirk edercesine çalıyor ama çalışıyor diyecek kadar ileri gidersiniz. Haramı helal edercesine adaleti yok etme hakkını hangi kutsal kitapta okudunuz. Şehirlerin üstüne akbaba gibi çöken bir anlayışı nasıl itibarlı hale getirirsiniz.Çorum son 20 yıldır tarım arazileri iç edildi. İmar rantı ve hobi bahçeleri ile top yekun yok edildi. Baraj mevkinin her tarafı hazine arazisi iken birilerinin şırca köşkü bağı, bahçesi haline geldi. Ağaçlık,yeşil alan ilan edilen garibanın tarlası yıllar sonra imara açılarak parası olanlara mülk edildi. Çorum ovası beton yığınına çevrilip faize aracı kılındı. Kim yaptı bütün bunları ey insan sen acaba hangi belanın başına gelmesini istiyorsun. 40 yıllık mimar Sinan mh daha yeni planlandı. Buharaevler ulukavak ALLAHA EMANET. Sanayi mevkine 19 kat ruhsat verip el ovuşturanlar mı bu memlekete hizmet edecek. Şu belediye imar komisyonunda yıllarca kimler görev yapmış bir bakın bu şehri kendi hevalari için neler yapmışlar bir bakın. Kimler olduğuna bakınca ve ne iş yapılarına neler kazandiklarina bakınca bu şehre nasıl haksızlık edildiğini goreceksiniz. Bu zil bir gün hepimiz için çalacak eğer sınava geç kaldık ise sınıfta kalacagimizi unutmayalım ALLLAHA EMANET OLUN.

Döndü 1 Yıl Önce

Anamın adı döndü bende döndüm diyenleri hala siyasi aktör sanan aklı kıt ahmaklar sadece kendilerini değil koca bir insanlığı ve şehri helak edecekler farkında bile değiller. ALLAH AKIL FİKİR VERSİN

Turaç 1 Yıl Önce

Dün; devlet geç kaldı diyenlere etmediği laf kalmadı. Bugün; Biz geç kaldık,helallik almaya geldim. No Comment

Ahmet 1 Yıl Önce

Hala vekil adından yorum yapıyorsunuz sorun vekilseniz akp yeniden iktidar olursa ne farkedecek her şeye bir kişi karar verdikten sonra ne değişecek bir kişi ekonomist doktor sosyolog mühendis öğretmen olabilirim biraz sistemi sorgulasanız sorunu göreceksiniz ama hala şu vekil olsun bu olsun konu mankeni olduktan sonra ne farkeder

Kkaybeder 1 Yıl Önce

Asc listede ise kaybeder çorum

Gemici 1 Yıl Önce

Gemisini kurtaran kaptan misali herkes kendi keyfine göre davul çalıyor. Bu halkin başına ne geliyorsa kendi eli ile yaptıklarından dolayı geliyor. Akıl etmezmisiniz düşünmezmisiniz ki aynı deliklerden sokulup duruyorsunuz. Semud, and, lut ,hicir kavminin başına gelenlerden ibret almazmisiniz. Korunaklı dağlara taşlara ev yapınca da kurtarilmiyor. Tedbir ve İnanarak iş yapmak adaletli olmak hakkı tavsiye etmek ve sabırlı olmak zorundayız. Yoksa hüsrandayiz.

Mırat 1 Yıl Önce

48 yaşındayım parti bağımsız Çorum'da vekilin kim olduğu, varlığı yokluğu fark etmiyor. Boşuna maaş ödeniyor. Hatta kimi zaman olanları Çorum'a zarar veriyor. Milletin vekilleri olmadıkları sürece de böyle devam eder sanıyorum.

Çorum 19 1 Yıl Önce

Beni 1. Sıraya yazin

Kıraç 1 Yıl Önce

Karagümrük spor garanti küme düşer

OY YOK 1 Yıl Önce

Çorum'a 20 yıldır üvey muamelesi yapıldı bu dönem oyumu DEVAya verecegim

Md 1 Yıl Önce

ben aday değilim benden bahsediyosan :p

Seçim sonucu 1 Yıl Önce

Mansur Yavaş aday olursa akp kaybeder.Seçilen vekiller de Babacan,Davutoğlu,Saadet ve İyi partiye gider.Akp seçimle birlikte biter.

Emekli Çorumlu 1 Yıl Önce

Acaba dedim ismime ambargo konduğundanmı yorum yayınlanmıyor sonra Ahmet yazıp yazdım iktidara eleştiri veya Çorumun zenginlerine bi şey yazdığı son yorumlarda var ama sayfada yok sizinde hakimiyetten farkınız kalmadı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.