habercim19.com özgür haber özgür yorum
2023-10-22 11:40:28

Utanç ve Acziyyet

Ömer Kılıç

omerkilic91@hotmail.com 22 Ekim 2023, 11:40

İçinden geçtiğimiz günler, mazlum Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı elimizden çok fazla bir şey gelmediği ve çaresizlik içinde seyretmek zorunda kaldığımız için oldukça iç karartıcı ve moral bozucu. Türkiye'nin de istisnası olmadığı İslam dünyası, etkisiz, hareketsiz ve utanç verici derecede çaresiz durumda.

Hiçbirisinden güçlü bir ses çıkmıyor, hiçbirisi ilişkileri geçici de olsa askıya almayı, büyükelçisini çağırmayı, göstermelik de olsa böyle bir tavrı göze alamıyor. Zira her birinin halkları ile sorunları var, halklarına güvenmiyorlar, hiçbirisi sınırlarını kendileri çizmediği için komşuları ile sorunları var, komşularına güvenmiyorlar.

İslam İşbirliği Teşkilatı gibi kuruluşlar günler sonra ayaklarını sürüye sürüye toplanabildiler ama alabildikleri bir karar yok, kendilerinden başkasının duymadığı kısık bir sesle "kınıyoruz" dediler, dünyayı müdahale etmeye çağırdılar, sokaktaki sıradan bir insanın, senin, benim söylediğini söyeyebildiler.

Batıyı konuşmaya gerek yok şu anda. Sorunun kökeninde onlar var ve katil de oradan güç alıyor zaten. 2 haftada 2 bin bebek ve çocuk katledildiği, abluka nedeniyle hastanelerde narkoz kalmadığı için yaralıların bayıltılmadan ameliyat edilidiği şu günde, yaşananalardan sadece Hamas'ı değil, yediden yetmişe tüm Filistinlileri sorumlu tutarak, katilden yana açık tavır alıyorlar.

Asıl acı olanı ise içimizdeki uzantılarının aynı şeyi söylemesi Filistinle ilgili değil bir kitap, bir makale bile okumamış bir dünya zırcahil, sosyal medyada öylesine çokbilmiş yorumlar, paylaşımlar yapıyorlar ki, cüretkarlıkları karşısında insan diyecek söz bulamıyor. Tarihinden habersiz, Gazze neresi, Batı Şeria ne yana düşer bilmeyen, haritada Filistinin yerini göster desen çoğu okyanusun ortasında arayacak kadar coğrafyadan bihaber bu yaratıklar, günlerdir devam eden bir soykırım karşısında hiç değil kamuoyu baskısı oluşturmak amacıyla meydanları doldurarak doğru tarafta yerini alanlara dil uzatabiliyorlar.

Bunlara nasıl anlatmak lazım bilmiyorum, son hastane katliamının siyonistlerin ilk kez işledikleri bir toplu cinayet olmadığını, İsraili’in temelinin bu şekilde atıldığını nasıl izah etmeli. “Filistinli demek toprak satan demek, bunların dedeleri sattı bu toprakları yahudilere” diyen memleketin en ünlü, bir o kadar da arsız tarihçisi bilmiyor mu işin böyle olmadığını.

İngiliz-ABD peydahlaması bu gayri meşru, piç devlet henüz kurulmadan önce, İngiliz koruması altındaki siyonist milislerin Deir Yassin Köyü başta olmak üzere yüzlercesini toplu katliamla nasıl haritadan sildiklerini, insanları yaşadıkları topraklardan göçe zorladıklarını, gitmek istemeyip karşı koyanları çocuk kadın demeden Gazze’de bugün yaptıklarının benzeri ile yokettilerini nasıl anlatmalı?

Hamas saldırmasa imiş Netenyahu zaten iktidardan düşecekmiş, tankı topu olmadığı halde İsrail’e saldırması aslında Hamas’ın bir Mossad projesi olduğunu gösterirmiş vs. Sanki İsrail kendi halinde, uslu uslu yaşayıp giderken Hamas bu saldırıları yapmış gibi. 17 yıldır bir açık hava hapishanesinde tutulan ikibuçuk milyon insana, neden sessizce ölmek yerine bizi rahatsız ediyorsunuz demek ya işin evveliyatı hakkında hiçbir şey bilmeden işkembeden atmak ya da gönüllü İsrail ajanlığı yapmaktır.

Oysa daha bir iki gün önce Mahmud Abbas’ın kontrolü altındaki, yani Hamas’ın bulunmadığı Batı Şeria’da, 5’i çocuk 13 kişi katledildi. 7 Ekimden bu yana, yani 15 günde Batı Şeriada öldürülen Filistinli sayısı 100’e yakın. Tek suçları yerleşimci adı verilen Ukrayna’dan şurdan burdan getirilen Yahudilere evlerini, arazilerini vermek istememeleri. Bu yerleşimci adı verilen hırsızlar, ellerinde silahla Filistinlilerin yüzyıllardır oturdukları evleri, arazileri, zeytinlikleri zorla işgal ediyor, karşı koyanları sorgusuz sualsiz katlediyor.

Hamas saldırdı da ne oldu, işler daha fazla kötüye gitmedi mi diyorlar, işler zaten hep kötüydü ve Filistinliler her gün yavaş yavaş ölmekle bir günde ölmek arasında seçim yaptılar hepsi bu. Başlarına yüzbinlerce ton bomba yağdığı halde katilin istediği gibi topraklarını terketmektense ölmeyi tercih ediyorlar.

Yanı başlarında yiğit bir halk 75 yıldır haksızlığa, işgale, zulme karşı direnerek sadece kendilerinin değil, İslam dünyasının da onuru için ölürken, o ülke liderleri bir araya gelmekten bile korkuyor, savaş hukukuna uyulmasından, yapılanların savaş suçu teşkil edeceğinden bahsediyorlar hala.

Teröristlerle savaş adı altında iki haftada beş bin masum sivili katleden, tarihte hiç görülmediği şekilde hedef gözeterek bir hastaneyi bombalayan katile, hala yaptığının uluslararası hukuka aykırı olduğunu söylemekten başka bir şey yapamamak tarifsiz bir acziyyet ve utançtır. Omerkilic91@Hotmail.com

Yorumlar (14)

Güzel yazı 7 Ay Önce

Ömer bey'in TV 19 da programı vardı. Çok güzeldi. Çorum bu televizyona sahil çıkmadı ve Ömer bey gibi birçok insanı dinleyemez olduk. Umarım tekrar bir uydu kanalı kurulur. Web TV ler değil bize uydu kanalı lazım.

Ömer Faruk 7 Ay Önce

Kalemine kelamına yüreğine sağlık Ömer beyim.

Hasan 7 Ay Önce

Ömer emekleriniz ve doğru tespitleriniz için teşekkür ederim. Filistin mücadelesi; Müslümanların değil insanlığın mücadelesidir. Batının kırlı çirkİn 13 yüzlü aşağılık yüzleri deşifre oldu.

Ali 7 Ay Önce

BU SAVAŞ "TANRIYI KIYAMETE ZORLAMA" SAVAŞIDIR.

Halil 7 Ay Önce

Gazze Direnişi; insanlığın ve ümmetin şeref meselesidir. Türkiye de anlatılan SARI ÖKÜZ kıssası Ortadoğu da Gazze'nin yıkımına birebir uymaktadır. Yıkım sırasını bekleyen devletler seyrediyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı o yılanın bir onlara da geleceğini anlamakta güçlük çekiyorlar. Sıraları geldiğinde çekecekleri ahlar ve vahlar yetmeyecektir.

İbrahim 7 Ay Önce

Gazze, Filistin ve Kudüs sınavında HALKI MÜSLÜMAN ülkeler ve Batı'nın tamamı sınıfta kalmıştır. Hepsine de yazıklar olsun.

Erdem 7 Ay Önce

Haksızlık ve zulme karşı olmak yetmez Mazlumun da yer almak gerekir. Ancak yaşanan durum müdahale etmeyen bölge ülkeleri adeta zülme uğrama sırasını bekliyorlar

Ahmet 7 Ay Önce

Kahrolsun İsrail. Ümmet uyansın. İnşaAllah

Davut Ahmetoğlu 7 Ay Önce

İsrail'in kuruluşunda; 1. 1908 Sultan Abdulhamit'i tahtan indirenlerin, 2. İngiliz fitnesinin 1917 Balfour Bildirisinin, 3. Arzu Mevud inancının, 4. Cumhuriyet'e geçiş ile birlikte Merhum ERBAKAN Hoca'nın israrla Ağır Sanayi Hamlesini engelleyen siyasetçilerin ve bunları oylarıyla destekleyenlerin vebali, suçu günahı olduğuna, 5. 1960 ve devamı sürecinde Atatürk ve Laik'lik bahanesi ile darbeci çetelerin, 6. Yine 1960 ve devamında darbe yapan Mehmet DOĞAN'ın tabiri ile "Onbaşı olamayacakların general" olmasının etkisi ve vebali olduğuna, 7. Asker görünümlü darbecilerin siyasetçilerden ve kendi darbe dönemlerinde Savunma ve Ağır Sanayinin kurulmasını gündemlerine almamalarını vebali olduğuna inanıyorum. Selam hürmet ve dualarımla

Hakkı 7 Ay Önce

Siyonist yahudilerin tahrif edilmiş olan dinleri yahudilerin yeniden 2000 yıl sonra kurdukları devletin yıkılması yakındır. Tekrar 2000 yıl daha sürgün vatansız ve devletsiz yaşamaya başlamaları yakındır.

İbrahim 7 Ay Önce

Siyonist yahudiler ve destekçileri 21 asrın HAÇLI SEFERİ'ni başlattılar. Karşı gelecek devlet ve hükümet yönetimler yok. Bu iş devletsi ve hükümetsiz ümmetin işi olacaktır. Rabbim mağdur ve -mazlum müslümanlara yardım eylesin inşaAllah. Diğer müslümanlara da feraset ihsan eylesin inşaAllah

Ömer 7 Ay Önce

Siyonist yahudiler zan olarak ifade ediyorum ki; dünyanın yaratılışından bu zamana kadar en zalim ve alçak saldırı yapıyorlar

Adil 7 Ay Önce

İnsaf merhamet ve vicdan insanlara mahsustur. Siyonist yöneticilerin sözlerine karşılık kendi ifadeleri ile söylüyorum, Siyonistler insan olamaz. insanımsı hayvanlardır

Selim 7 Ay Önce

Haysiyetsizliği, şeref yoksunluğunun da bir sınırı vardır. Bazılarında bu sınır yok. Necip Fazıl'ın tabiri ile "Alçak diyeceğim ancak o da bir seviye tesbitidir." Bunlara alçak bile demiyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.