Çorum merkezli teknoloji şirketinin başarısı

Çorum merkezli Kinovasyon adlı şirket 2 yıl içerisinde 11 ülkeye hizmet ihracatı yapmayı başardı.

10 Ağustos 2020 Pazartesi 13:27
Çorum merkezli teknoloji şirketinin başarısı

Çorum merkezli Kinovasyon adlı şirket tarafından geliştirilen cxocARd (www.cxocard.com) adlı Türkiye’nin ilk bulut tabanlı artırılmış gerçeklik uygulaması, 2 yıl içerisinde 11 ülkeye hizmet ihracatı yapmayı başardı.
On birinci ülke olan Kenya’daki vaka ise ilginç… ‘Kenya: Through My Father’s Eyes’  adlı kitaba artırılmış gerçeklik hizmeti vermeyi başaran cxocARd. Afrikalı müslüman foto muhabiri Mohammed Amin’in bölgedeki kıtlığı dünya medyasına servis etmesi ile tüm Dünya’nın gözünü Afrika’ya çevirmesi ve yardım konserlerini başlatmasının hikayesini anlatıyor.
Kenya devlet başkanının baskı öncesi 100 adet satın aldığı bu özel kitap sadece 2000 adet basıldı.
Çorum’da geliştirilen cxocARd artırılmış gerçeklik servisi ise artırılmış gerçeklik teknolojisi ile hikayeyi kitap üzerinden videolar ile anlatmak için kullanıldı.
11 ülkede 1000’lerce kullanıcıya ulaşan cxocARd servisini geliştiren ekip Amerika, Kanada, Almanya, İsveç, İspanya gibi gelişmiş ülkelere bile ihraç ettikleri servis için en çok talebi Kanada’dan aldıklarını bildirdi. Türkiye’de geliştirilen servisin Türkiye’den sadece İzmir’den Üstünel Pompa A.Ş.’nin kartvizitleri için kullandığını, Çorum’da ise hiç satışının olmadığını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.