İki ayrı ödül ve Londra daveti

Çorum Bilim ve Sanat Merkezi Uluslararası Proje Yarışmalarında iki önemli başarıya imza attı.

01 Aralık 2023 Cuma 14:46
İki ayrı ödül ve Londra daveti

Çorum Bilim ve Sanat Merkezi Uluslararası Proje Yarışmalarında iki önemli başarıya imza attı.

MANSİYON VE BİRİNCİLİK

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; 20-22 Kasım tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen Türk Dünyası Çocuk Vakfı (TDÇV) 6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliğinde 18 farklı ülkeden öğrencilerin katılım sağladığı yarışmada, ‘Yenilenebilir Enerji Teknolojileri’ kategorisinde Çorum Bilim ve Sanat Merkezi mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Asude Aybir ve danışman öğretmen Mehmet Fidan tarafından hazırlanan proje sergide en çok dikkat çeken projeler arasında yer aldı. Toplam 120 projenin final aşamasında yarıştığı sergide akademisyenler tarafından yapılan değerlendirme sonucu ödüle layık görüldü.

LONDRA’YA DAVET EDİLDİLER

Öte yandan 22-25 Kasım Tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilen Buca IMSEF Enerji ve Mühendislik Yarışmasında 26 Ülkeden 147 Okulun yarıştığı final sergisinde Çorum Bilim ve Sanat Merkezi birinci olarak altın madalya kazandı. Proje öğrencileri Yusuf Baki Cam ve Ömer Sadi Kandemir ile danışman öğretmen Mehmet Fidan tarafından 3 gün boyunca sergilenen projenin poster ve jüri sunumu İngilizce olarak yapıldı. 24 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen ödül töreninde Çorum Bilim ve Sanat Merkezi Uluslararası Alanda ‘Enerji ve Mühendislik’ kategorisinde birincilik elde ederek İngiltere’nin başkenti Londra'da yapılacak olan 64. Gençlik Bilim Forumuna davet edildi.

Son Güncelleme: 01.12.2023 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözlemci 2023-12-01 15:22:47

Tebrikler sevgili öğrenciler. Başarılarınızın devamı gelir inşAllah.