Selçuk Bayraktar'dan öneri

Selçuk Bayraktar'dan WhatsApp kampanyasına destek: Kullandığı mesajlaşma uygulamalarını açıkladı.

10 Ocak 2021 Pazar 18:19
Selçuk Bayraktar'dan öneri

Selçuk Bayraktar'dan WhatsApp kampanyasına destek: Kullandığı mesajlaşma uygulamalarını açıkladı.

Sosyal medyadaki #WhatsAppSiliyoruz kampanyasına İHA geliştirmedeki büyük başarıyla tanınan ve teknolojiyi yakından takip ettiği bilinen Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da katıldı. Bayraktar, mesajlaşma uygulaması olarak BiP'i kullandığını açıkladı.

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik 'zorunlu veri paylaşımı' kararı tepki çekmeye devam ediyor.

Sosyal medyada #WhatsAppSiliyoruz etiketiyle başlatılan kampanyaya çok sayıda kişi katıldı.

Kampanyaya destek veren isimlerden biri de Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar oldu. Twitter hesabından paylaşım yapan Bayraktar, WhatsApp'dan uygulamaya koyduğu yeni veri politikası nedeniyle ayrıldığını söyledi.

Bayraktar, mesajlaşma uygulaması olarak BiP'i kullandığını, açık kaynak kodlu olduğu için de Telegram ve Signal'i kullandığını açıkladı.

Kaynak: NTV

Son Güncelleme: 10.01.2021 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Oğuz 2021-01-10 18:38:42

WhatsApp'ı silince bütün verilerini güvenle saklayacağını yada koruyacağını düşünenlere sadece kahkaha atıyorum. Uygulamanın reklam politikası değişti, birisi kuyuya taş attı, millet kendini MIT mensubu sanmaya başladı. Yok bilgilerim, yok verilerim, yok gizlilik, gerçekten trajikomik. Gidin biraz araştırın, her duyduğunuz saçma sapan yalan bilgilere kanıyorsunuz. Gizliliğinizi düşünüyorsanız cep telefonu da kullanmayın, bilgisayar da kullanmayın. Geliştiriciler o kadar masrafı bir şekilde çıkaracak ki varlığını ve bedava hizmetlerini sürdürebilecek. Bu olağan bir şey ve daha önce zaten vardı.

Avatar
Vatandaş 2021-01-10 22:49:53

Bip sanki
farklı bi uygulama

Avatar
Ragnar 2021-01-10 19:28:09

Bip yerli bir uygulama degil bunu iyi bilmek lazim. Sahibi Katarli olan Turkcell'in , Hollanda yapimi bir programdir. Yakinda hukumet insanlari fislemek icin kullanir bu uygulamayi. Whatsapp yakinda geri adim atar merak etmeyin.

Avatar
Ahmet 2021-01-11 02:38:18

Android veya iOS işletim sistemli ve internete de bağlanan bir cihazınız var. Bunu kabul edip kullanıyorsanız daha fazlası için telaşlanmanıza gerek yok. Sadece hangi ülke verilerinizi elde etsin istiyorsanız o ülkenin uygulamasını kullanın. Adamlar size ücretsiz sunduğu ve şirketinde binlerce çalıştırdığı uygulamadan elbet para kazanacak, reklam olur, istihbarat olur. Netflix'i işe yarar şekilde kullanıp Cambridge Analytica belgeselini izleyin de o verilere neler oluyormuş biraz fikir edinirsiniz. Bu arada Telegram'ın ülkede epey gücü varmış ki önceden de var olan bir şeyi algı makinesi kullanıp kendi reklamı haline getirdiler. Mutluluklar, artık sizi WhatsApp üzerinden Amerika değil Telegram üzerinden Ruslar takip edecek. Holding veya ülke yönetmiyorsanız da o veriler size karşı ancak reklam için kullanılır, seçimlerde fikrinizi değiştirmeniz için bir de.

Avatar
Halktanbiri 2021-01-11 03:59:57

Facebook zaten yaptığı birşeyi bu sözleşmeyle yasallaştırmanın peşinde. Burada önemli olan kimin neyi paylaşacağı hangi şirketin kime ait olduğundan ziyade farklı uygulamalar. WhatsApp ın avrupa ülkelerine seçenek sunarken bize bunu zorunlu kılması. Sırf bu yüzden Facebook WhatsApp kullanmamalıyız.

Misafir Avatar
Ahmet 2021-01-11 10:47:23 @Halktanbiri

İnstagram da aynı şirketin onu da ekle

Beğenmedim! (0)
Avatar
Katar 2021-01-11 07:29:08

Katar da katar ne menem bir şeymiş bu Katar paranoyak oldunuz nereye baksanız Katar katar görüyorsunuz. Başınıza katar katar düşsün diyeceğim diyemiyorum

Avatar
Bir 2021-01-12 10:58:45

Küçük yaşta, Teknoloji Devi Selçuk BAYRAKTAR,. Tabii ki senin dediğini yaparım, birde kurarsan Whatsapp gibi uygulamaya da senin girmeni,isterim ama, İHA, SİHALAR TB2ler vebunun gibi savaş teknolojileri de ileri,gitsin derim, yaparsa da sen yaparsın, senin gibileri, çogaltsın, RABBİM ALLAH cc.

Avatar
Katar'a 2021-01-11 14:42:18

Gercekleri soyleyince niye zorunuza gidiyor anlamis degilim. Katar satip sonra da yerli milli diye sagda solda dolasmayacaksiniz. Unutma bak zamaninda Filistin topraklarini parca parca yahudilere satarken ayni senin gibi dusunuyolardi Filistinliler simdi sonuc ne dunyaya kafa tutan bir Israil. Yarin birgun aslinda Ingiliz olan Katar devletciği ulkemizin basina bela olursa o zaman sana ve senin gibilerin BAŞINA KATAR KATAR duser diycem ama diyorum.

banner165