Uluslararası festivale hazırlanın

30 Ocak 2024 Salı 14:54
Uluslararası festivale hazırlanın

Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde 8-9 Mart 2024 tarihleri arasında ‘Hitit Üniversitesi Uluslararası Bilim ve Teknoloji Festivali’ düzenlenecek.

Yapılan açıklamaya göre; festival, özellikle Hitit Üniversitesi, Çorum ve bölge illerinin Ar-Ge ve Ür-Ge ekosisteminin tanıtımına aracılık yapmayı amaçlarkern, bu bağlamda hem sanayi ve kamu kuruluşlarını hem de akademisyenler ile lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerini, projelerini sunmak üzere bir araya getirmeyi hedefliyor.

Uluslararası Bilim ve Teknoloji Festivali bünyesinde, Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi, bu alandaki yetkinliklerini ve yenilikçi hamlelerini dış paydaşlar ile paylaşmak üzere TÜBİTAK destekli bir çalıştay düzenleyecek.
Çalıştay kapsamında ayrıca Makine, Gıda, Sağlık, Dijital Dönüşüm ve Savunma Sanayisinde yenilikçi yaklaşımları sunmak üzere alanlarında uzman isimlerin katılımcılarla buluşturulması planlanıyor.

Festival, üniversitenin ortağı olduğu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘STEM’de Kadınlar, Güçlü Yarınlar’ projesi etkinliklerini de kapsıyor. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelecek olan öğrenci ve akademisyenlerin katılımları ile uluslararası düzeyde gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Kız öğrencilerin ve kadınların Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanlarına katılımını desteklemeyi hedefleyen üniversite, bu etkinlikler kapsamında düzenlenecek interaktif atölyeler ve panellerle STEM alanındaki başarılarıyla öne çıkan kadın liderleri, araştırmacıları ve girişimcileri gençlerle bir araya getirmeyi planlıyor.

Festival ile ilgili detaylar, https://projepazari.hitit.edu.tr ve https://womeninstem.hitit.edu.tr/tr adresinde yer alıyor. Proje sunumu ile katılmak isteyen katılımcıların 15 Şubat 2024 tarihine kadar  https://projepazari.hitit.edu.tr/tr/basvuru-formu adresinde yer alan formlardan ilgili olanlarını doldurup yine web sayfasından göndermesi gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyen 2024-01-30 17:28:48

Ağa bizimle eğlehir

Avatar
Ali Osman 2024-01-30 23:52:56

Üniversitede iki mühendis genç var, önceki senelerde teknofest için çok emek verdiler. Çocukların yüzüne bakmadılar. Sonra neymiş proje bazarı! bak bak bak.
temizlikçisinden tutun profuna kadar üniversite personeli mutsuz, umutsuz, yaptığı işten zevk almıyor. Sebep üniversite yönetimi ve yukardan bakan tavırları.
Proje bazarına kimse katılmak istemiyor. Herkes asgari işini yapıp kenara çekiliyor.

Avatar
Mehmet 2024-01-31 16:49:02

Ne yapti kiymetli nurcan hocam? Anlat bakem

Avatar
Naki 2024-01-30 21:54:01

Nasrettin hoca turbesi gibi. Kapi var otesi yok

Avatar
Mehmet büktaş 2024-01-30 20:04:27

Kıymetli Nurcan hocamızın emeklerine sağlık. En kısa sürede rektör olmasını bekliyoruz

Misafir Avatar
tolga 2024-01-30 21:13:02 @Mehmet büktaş

:)))))

Beğenmedim! (1)