Alkan’dan Amasya Üniversitesi’ne Ziyaret

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Amasya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

18 Şubat 2016 Perşembe 11:04
Alkan’dan Amasya Üniversitesi’ne Ziyaret

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Amasya Üniversitesi’ni ziyaret etti. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Nurcan Baykam, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak’ında hazır bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Alkan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Üniversiteler arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Alkan, 1974 yılında Eğitim Enstitüsü ile temeli atılan ve 42 yıllık geçmişe sahip olan Amasya Üniversitesi’nin tecrübesinden yararlanılarak oluşturulan işbirliği neticesinde
2 yıl içerisinde bine yakın öğrencinin formasyon eğitimi aldığını ve almaya devam ettiğini söyledi.

Üniversitelerin güçlü taraflarının bir araya getirilmesinin ve birbirine vereceği katkının büyük önem arz ettiğini ifade eden Prof. Dr. Alkan, bu çerçevede iki üniversite arasında ortak lisansüstü çalışmalarının yürütüldüğünü ve bundan sonra da bu tür işbirliklerinin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Rektör Alkan, bu kapsamda Türk Dili ve Edebiyatı Ortak Yüksek Lisans Programı’nın açılması için çalışmalara başlandığını kaydetti.

Amasya Üniversitesi’nin pek çok alanda olduğu gibi uzaktan eğitim konusunda da atılımlar yaptığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, teknolojinin gelişimine bağlı olarak eğitim sistemlerinin de değiştiğini ve bu anlamda insanların mekandan bağımsız olarak eğitim alarak kişisel gelişimlerini sürdürebilmeleri adına kurulan uzaktan eğitim merkezlerinin oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Hitit Üniversitesi’nin Amasya Üniversitesi ile en başından bu yana işbirliği içerisinde hareket ettiğini ve Amasya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Alkan, 5 yıllık süre içerisinde Amasya’da başarılı projelere imza atıldığının altını çizerek, “Elde edilen başarı tablosunda Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’ın ve ekibinin muazzam katkı ve destekleri var. Yapılan çalışmalar güçlü Amasya, güçlü Çorum, güçlü Türkiye demektir. İki üniversite arasından yakalanan sinerji ile bölgesel olarak da büyük kalkınmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da, Amasya Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi’nin yükseköğretim serüvenleri, hitap ettikleri öğrenci kitlesi, illerin kurulmuş olduğu bölgedeki sosyo-kültürel ekonomik yapının hemen hemen birbirleriyle özdeş konumda olduğunu hatırlatarak, “Özellikle istihdama yönelik programlar açarken şehrimizin, bölgemizin ihtiyaç duyduğu komşu üniversitelerimizle işbirliği içerisinde sanayici ve iş dünyasının istediği istihdam odaklı programlar açmak gayreti içerisindeyiz. Bu konuda Hitit Üniversitesi ve bölgemizdeki diğer üniversitelerle karşılıklı istişare ve görüş alış-verişlerini önemsiyoruz” diye konuştu.

Her iki üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma geliştirme faaliyetlerini de odağına aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Orbay, özellikle temel bilimlerdeki ve sağlık bilimlerindeki öğretim elemanlarının işbirliği yaparak ortak projeler ve ortak laboratuvar kullanımı noktasında da kısa süre içerisinde önemli bir katma değerin ortaya çıkacağına inandığını vurgulayarak “Türk yükseköğretimini bir noktadan değil de bütüncül olarak düşünmek gerekiyor. Bu bağlamda her üniversitemizin farklı bir misyonu ve vizyonla hareket etmesi doğaldır, ancak bu süreç içerisinde rekabetten öte ortak işbirliği Türk yükseköğretimini önemli noktalara taşıyacaktır. Bu noktada da Hitit Üniversitesi ile başta Rektörümüz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıyla üniversitemizle eşgüdümlü çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, beraberindeki heyet ile birlikte akademik birimler ile yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundular.

İHA


Son Güncelleme: 18.02.2016 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165