Almanya’dan iş teklifi aldılar

Çorum’da devlet destekli tek okul olma özelliği taşıyan Çorum Özel Pınar Tasarım Teknoloji ve İnovasyon Koleji'nden 3 öğrenci Almanya'dan iş teklifi aldı.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 00:49
Almanya’dan iş teklifi aldılar

Çorum’da devlet destekli tek okul olma özelliği taşıyan Çorum Özel Pınar Tasarım Teknoloji ve İnovasyon Koleji, öğrencilerine Avrupa’da imkânı sağlıyor.

BU BELGE SADECE AVRUPA’DA GEÇERLİ

Pınar Koleji’nin öğrencilerine sağladığı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan Europass Belgesi (Avrupa'nın farklı ülkelerinde eğitim görme ve çalışma ile ilgili güvenilir akredite edilmiş belge ) sayesinde üç öğrenci Almanya’dan iş teklifi aldı.

HEM EĞİTİM HEM İŞ

Okul öğrencilerinden Hümeysa Dur, İrem Ay ve Pelin Sırça staj dönemi sonunda büyük bir başarı elde edip Almanya’da hem okuma hem de çalışma fırsatını yakaladılar. Temmuz ayında başlayacak dil kursundan sonra gençler Almanya’ya dönüş yapıp hem eğitim dönemleri hem de iş hayatına başlayacak. 3 yıl sürecek olan eğitim-öğretim hayatları sonunda öğrenciler haftanın üç günü eğitim iki günü ise işyerlerinde çalışarak iş ve eğitim hayatlarına adım atacak. Almanya’da staj yaptıktan sonra işe başlayacak öğrencilerden Hümeysa Dur, çok heyecanlı olduğunu belirterek; “Staj esnasında diğer ülkelerden gelen yaşıtlarımızı görüp onlardan daha yetenekli olduğumuzu görmemiz bizi çok mutlu etti. Pınar Teknoloji Tasarım/Sağlık Kolejini açarak bize eğitim imkânı veren başta kurucumuz Murat Yıldırım Bey’e bizlerin üzerinde emeği olan öğretmenlerimize ve Almanya’da bizlere güvenen Doç. Dr. Tuncay Yeşilöz’ e sonsuz şükranlarımızı sunarız.”dedi.

PROF.DR. ÖZLEM TÜRECİ VE MURAT GÜNAK ÖRNEĞİ

Pınar Teknoloji Tasarım Koleji Yöneticisi Onur Yazgan ise; “Öğrencilerimizin Covid-19 aşısını bulan akademisyen Prof. Dr. Özlem Türeci hanımefendi gibi olmalarını istiyoruz. Ya da Mercedes SLK ve C Serisi, Peugeot 206, Volkswagen EQS ve Volkswagen Golf GTI şimdi de TOGG arabalarının tasarımcısı Murat Günak beyefendi gibi olup tüm insanlığa hizmet edip dünyanın hayran kaldığı ülkesini milletini unutmayan insanlar olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.07.2022 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2022-07-20 10:27:14

MaaşAllah ne güzel

Avatar
Bravo! 2022-07-20 10:48:21

Birazda iyi haberler alalım.Bahtınız açık olsun.

Avatar
bize göre 2022-07-20 10:54:37

çorum da böyle okul mu varmış

Avatar
adsiz 2022-07-20 13:11:37

Okul güzel reklamını yapti...Böyle bir okul olduğunu o okulun öğretmen ve öğrencisinden başka kimsenin haberi olduğunu düşünmüyorum.

Avatar
Adsiza 2022-07-20 17:31:47

Ortada bir başarı var yurt dışında eğitim imkanı ve iş imkanı bulmuş gençler Tabii ki haklı olarak kurumda reklamını yapacak

Avatar
Habercime 2022-07-20 18:02:01

Guzel reklam devamini bekliyoruz

Avatar
Emekli Çorumlu 2022-07-20 19:08:30

Üçüncü haber okulun reklamı sonrasındaki haber Almanya’dan iş teklifi aldılar bu haberde biraz reklam kokmuyormu ülkemizde neredeyse devlet okuluna yakın özel okul var madem bu kadar başarılılar neden üniversite sınavında her sene başarı ortalaması Çorum’da olduğu gibi düşüyor çünkü eğitimide rant kapısına çevirdiler sağlıkta eğitimde ticari düşünürseniz bugünleride 15-20 sene ararız bugünden itibaren değiştirirsek 20 sene sonra belki düzelir