Başka şehirlerde bu kadar zorluk yok!

Çorum’da Hitit Üniversitesi’nin bazı fakülteleri ve kampüsleri arasında aktarmasız direkt otobüs hattının olmaması eleştiriliyor.

17 Kasım 2022 Perşembe 10:49
Başka şehirlerde bu kadar zorluk yok!

Çorum’da Hitit Üniversitesi’nin bazı fakülteleri ve kampüsleri arasında aktarma olmadan direkt otobüs hattının olması isteniyor. Fakülteler ve kampüsler aarsındaki aktarmalı ulaşım eleştirilere neden oluyor.

Konuya ilişkin maruzatını dile getiren bir okur şu görüşlere yer verdi:

DİLEKÇE VERDİK, CEVAP BÖYLE GELDİ

“Mühendislik Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi arasında otobüs hattı yok. Mühendislik Fakültesi öğrencileri laboratuvar derslerini Fen-Edebiyat Fakültesi’nde alıyorlar. Mühendislik Fakültesi’ndeki dersi bitince Fen-Edebiyat’taki laboratuvar dersine nasıl yetişecek.? Otobüs yok. ‘Otobüs hattı koyun diye belediyeye dilekçe verdik, kesinlikle böyle bir hattın açılması söz konusu değildir,’ diye yazmışlar.

VATANDAŞA HİZMET BU KADAR ZOR MU?

Vatandaşa hizmet etmek sanki haram. Ya da biz düşmanmıyız ki işlerimizi, ulaşımımızı kolaylaştırmak istemiyorlar. Aktarma yapın %50 indirimli demişler. benim o kadar vaktim yok ki, hızlıca Kuzey Kampüs’ten Fen-Edebiyat Fakültesi’ne yetişmemiz lazım. aktarma yaparsak en az 1 saat yolda geçecek.

DİĞER ŞEHİRLERDE BU KADAR ZORLUK YOK

Çorum’un kampüslere ulaşımı iyi değil. Ulukavak’tan Buhara’dan ve Mimar Sinan’dan direkt kuzey kampüse gelen otobüsler, dolmuşlar olmalı. Diğer şehirlerde bu kadar zorluk yok.”

Son Güncelleme: 18.11.2022 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Talha 2022-11-18 10:01:27

Aktarma DURAKLARI yapılmalıdır. bir insan otobüse bindiğinde üCretsiz olarak diğer hatta aktarma sağlanması yönünde duraklar yapılmalı. bilet girişi de bu durak girişlerinde basılmalıdır. Tek bilet ile aktarma yapılacak güzergaha geçiş sağlanır ve vatandaşın cebinden fazla para çıkmamış olur.

Avatar
öğrenci 2022-11-18 14:30:48

geçen hafta pazar sınavlar vardı öğrenci bu kadar rezil edilmez

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-11-18 11:34:33

Japonya da 1 öğrenci için tren seferleri düzenleniyor. TÜRKİYE de öğrencilere verilen değere bakarmısınız. Ayrıca ÜNİVERSİTE kampüsleri yan yana olmalıdır. Tabi ki Çorum Türkiye de her zaman Üvey evlat muamelesi görmektedir. Çorum da ÜNİVERSİTE KAMPÜS'LERİ ne zaman bitirilecek kimse bilmiyor, Yetkililerden de ses soluk yok. Hükümet Her Şehire ÜNİVERSİTE yapıyorsan KAMPÜSLERİNİ de yapacaksın. TÜRKİYE DE ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİ YARIM YAMALAK OLAN TEK ŞEHİR DE ÇORUM'DUR. ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLİCEĞİNE ZULÜM VERİLİYOR. EĞER ÖĞRENCİLERE ZULÜM ÇEKTİRECEKSENİZ ÇORUM DA HİTİT ÜNİVERSİTESİNE ÖĞRENCİ BULAMAZSINIZ. SENELERDİR SÖYLÜYORUM, YİNE SÖYLEYECEĞİM. ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
Çorum lu 2022-11-18 10:10:22

Öğrenciier sonuna kadar haklı iktisat fakültesi çarşı merkezi ayrı otobus hattı şart hastane terminal toki biniyo öğrenciker ayakta birbir üstünde okula gidiyor kültür gezilerini bırakında öğrencilere özel hat açın

Avatar
Asgin basgan 2022-11-18 10:19:35

Demek ki dilekceleri Aşkla yazmiyorsunuz, oysa ki bizim belediye baskani Aşkla calisan, Aşkla hizmet eden birisi, siz Aşkla yazin dilekceleri o zaman Asgin baskan ciddiye alir sizi :)

Avatar
ÖĞRENCİ 2022-11-18 10:47:47

KUZEY KAMPÜSTEN ÇARŞIYA GİDEN OTOBÜSLERİN GÜZERGAHINI DEĞİŞTİRİP FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE YAKIN BİR YERDEN GEÇMESİ VE ÇARŞIYA BAŞKA BİR GÜZERGAHTAN GİTMESİ SAĞLANABİLİR.AYRIVA ÇARŞIDAN KUZEY KAMPÜSE GİDEN ARAÇLARIN FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE YAKIN BER YERDEN GEÇEREK DAHA SONRA KUZEY KAMPÜSE GİTMESİ SAĞLANABİLİR.

Avatar
İrbağam 2022-11-18 10:53:41

Haydi Halil ibo göster kendini.

Avatar
çorumluu 2022-11-18 15:49:26

dikkat ederseniz kuzey kampüsten kalkış yapan otobüsler sağlık bilimleri fakültesinden geçiyor,myo kampüsünden geçiyor, iktisadi ve idari bilimler fakültesinden geçiyor. bir tek fen edebiyat ve tıp kampüsünden geçmiyor. demekki fen edebiyat ve tıp fakültesi bu şehrin fakülteleri sayılmıyor. dışlanmışlar. komşu illere söyleyelim belki sahiplenirler vesselam.