Bölgenin en büyüğü olacak

Çorum'un İskilip İlçe Müftülüğü din görevlileri bölgenin en büyüğü olan Çakmakdede Kur’an Kursu’na 100 bin lira bağışta bulundu.

05 Ocak 2021 Salı 21:42
Bölgenin en büyüğü olacak

İskilip Müftülüğü din görevlileri ilçede bulunan Çakmakdede Kur’an Kursu’na 100 bin lira bağışta bulundu.

Yapımına yaklaşık 5 yıl önce başlanan ve bitme aşamasına gelen Çakmakdede Kur'an Kursu inşaatı için İskilip’te görev yapan din görevlileri, İlçe Müftülüğü’nün iki hafta önce başlattığı yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

Kur’an Kursuna, temelinden bugüne kadar her seferinde maddi ve manevi destek olan din görevlileri, son olarak yaptıkları 100 bin liralık dev bağışla bir kez daha hayırda yarışma hususundaki örnekliklerini ortaya koydular.

Kampanyaya destek olan din görevlilerine teşekkür eden İlçe Müftüsü. Vahit Demiral, şöyle dedi; “Allah yolunda samimi olarak başlatılan hiçbir hayırlı iş yarım kalmamıştır. İnşallah bu ilim yuvası da yarım kalmayacaktır. Ancak nasibi olanlar buraya bir tuğla daha koyacak ve bu sadaka-i cariye sayesinde sevap defteri uzun yıllar kapanmayacaktır. Birçok alanda hayırlı faaliyetlere öncülük eden ve milletimizi her daim iyiliğe ve hayra davet eden din görevlilerimizin bu anlamda attıkları adımlar gerçekten takdire şayandır. Uzun yıllar ilahi kelamın sesiyle yankılanacak olan bu kursa yapılan maddi ve manevi desteklerden ötürü hocalarımızdan ve cemaatimizden Rabbim ebediyen razı olsun. Buraya emek veren kardeşlerimizin iki cihandaki sıkıntılarını Rabbim bertaraf eylesin.

Çakmakdede Kur’an Kursu, Türkiye Diyanet Vakfı İskilip Şubesi tarafından inşa ediliyor.

Yenilenen Vakıf Yönetimi İlçe Müftüsü başkanlığında din görevlileri Hüseyin Okuyucu ve Sadık Çördük ile esnaf  Ramazan Yakut ve eşraftan Bekir Hakan Bal’dan oluşuyor. Kur’an Kursu inşaatı bağışları için özel bir hesap açıldı.İnşaatı büyük oranda tamamlanan, yakın zamanda tefrişatına başlanacak olan kursun hayırsever vatandaşların desteğiyle önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde açılması hedefleniyor.

Tamamlandığında bölgenin en büyük Kur'an Kursu unvanına kavuşacak olan binada yönetici ve öğretmenler odaları, konferans salonu, 4-6 yaş eğitim sınıfları, hafızlık sınıfları, 16 adet yatakhane, 3 adet misafirhane, yemekhane ve spor salonu yer alacak.

Son Güncelleme: 06.01.2021 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbetten 2021-01-06 12:38:13

İskilip e ne yapılır ise geç açılıyor. geç bitiriliyor. Hastane 9,5 yılda Meslek Yüksek Okulu ( halen açılamadı) Çankırı İskilip yolu açıldı 2 ayda göçtü 2 şıl bakımda kaldı gene açıldı.Kuran kursu 5 yıl oldu başlayalı ancak halen beklemede İNŞALLAH AÇILIR İNŞALLAH

banner165