Durakta Matematik

Sungurlu'da ‘Durakta Matematik Projesi’ Yavuz Selim İlkokulu tarafından uygulamaya koyuldu.

09 Ekim 2019 Çarşamba 13:43
Durakta Matematik

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'in destekleriyle ‘Durakta Matematik Projesi’ Yavuz Selim İlkokulu tarafından uygulamaya koyuldu.



Proje Sorumlusu Yavuz Selim İlkokulu Öğretmeni Seher Kahraman'ın emekleri ile gerçekleşen ve eğitimci Mukaddes Karip’in çizimlerinin görsel olarak kullanıldığı projede, hayatın her alanında var olan matematiğin gücünün ortaya çıkarılması hedefleniyor.

İlçede Vakıfbank karşısındaki halk otobüsü durağında düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcsı Sakine Sarıyüce, öğretmen Seher Kahraman,veliler ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında ilçedeki otobüs duraklarına herkesin kolayca öğrenmesi için karikatürlü ve resimli matematik işlemlerinin yer aldığı afişler asıldı.



Projenin öğrencilerin matematiğe karşı korkularını yenmeleri adına önemli olduğunu ifade eden Başkan yardımcısı Sarıyüce, "Proje, çeşitli yöntemlerle matematiği sevdiren, matematiğin korku olmasını ortadan kaldıran önemli bir projedir. Matematiğin korkulacak bir şey olmaktan çıkartıp, hayatın ta kendisi olduğunu öğreten bir projedir. Her tarafta matematiğin öğrenilebileceğini ve ilgiyle dinlenebileceğini anlatan yenilikçi bir yaklaşımdır. Sungurlu'da bu projeye başladık. 'Durakta matematik' projesi 81 ilimizde 164 öğretmenimizle birlikte yürütülmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.


Proje Sorumlusu Seher Kahraman ise projeye emek harcayan ve destek olan herkese teşekkür ederek, “Durakta Matematik Projesi” ile hepimizin hayatında var olan matematiğin saklandığı yerden çıkarıp eğlenceli çizimleriyle yeniden keşfetmemizi, matematik dersini korkulu bir rüya olmaktan çıkarıp sevdirerek ve eğlenerek öğrenmeyi hedefliyoruz.Eğlenerek öğrenmenin ne kadar etkili olduğunu gösteren, yeni nesil öğrenme yöntemlerini aktararak 7’den 70’e herkesi duraklarda buluşturan ve 81 il’de her gün biraz daha ilgi uyandırıp e-twinning kapsamında uluslararası bir duruma gelen bu projede yer almanın gurur ve onurunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.