En fazla mülteci olan 3 okul

Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Demiral, Çorum'da en fazla mülteci çocuk bulunan üç okulu sıraladı.

05 Ekim 2019 Cumartesi 12:32
En fazla mülteci olan 3 okul

Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Demiral, Çorum’da ilk okullar arasında en yoğun mülteci çocuğun bulunduğu ilk üç okulu sıraladı.

Zafer ilkokulu, Ziya Gökalp İlkokulu ve Başöğrtemen Atatürk İlkokulu’nun en yoğun mülteci çocuğun eğitim aldığı okullar arasında yer aldığını belirten Demiral, söz konusu eğitim kurumlarına ‘misafirperver okullarımız’ benzetmesi yaptı.

Demiral, açıklamasında özetle şöyle dedi;

Çorum'da eğitimin mahalle ve gelir düzeyine göre şekil alması ve buna ek olarakta gelir düzeyi asgari olan ve genelde alt gelirli ailelerin ikamet ettikleri mahallelerdeki okullarda yoğun bir şekilde mülteci ailelerin çocuklarının sayılarının artması Çorum'un bazı ilk okullarında afaki sayıya çıkmaya başladı.

Hatta bir okulumuzda mülteci sayısı o kadar çok ki Türk aile çocuğu okulda yok denecek kadar az duruma geldi. Araştırmalarımızda bu okulların en başta yer aldığı okullar mülteci çocuklarımızın sayısına göre Zafer, Ziya Gökalp ve Başöğretmen Atatürk İlkokulu olarak sıralanmaktadır.

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü bu durumun adrese tabi olarak oluştuğunu, aynı zamanda Iraklı ve diğer mülteci aile ve çocukları bu mahalle yerleşimlerine memleketlerinden akraba ve komşularını arayarak aynı bölgelerde daha da fazla yoğunlaşmalya devam etmektedirler.

Durum gösteriyor ki; Çorum Valiliği' ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu konu hakkında bir çalışma yapılmaz ise 2-3 sene gibi kısa bir süre içerisinde başta bu 3 okul olmak üzere diğer okullarımıza da yayılması bekleniyor. Hatta mülteci çocuklarından dolayı okullarda Türk aileler öğrenci okutmaktan ve göndermekten çekinmeye başlayacaklar.

Veliler, Türkçe'yi yeni öğrenen çocukların, ana dilleri Arapça olan ve Türkçe’yi öğrenmekte çok çok zorlanan bu evlatlarımızın sorunları nedeni ile öğretmenlerin zorlandığını görmekteyiz.

Deneme sınavlarında başarı oranları bunun gibi sebeblerden geri kalmakta ve bundaki bizim günahımız gelir düzeyimiz nedeni ile evlatlarımızla bu mahallelerde yaşamak mı demekteler.

Ya bizleri başka okullara taşıyın, ya da mülteci çocuklara en az 3. sınıfa kadar sınava tabi özel okullarda eğitime tabi tutun. Okumada ve gelişimde başarı gösteren öğrencileri Çorum'un tüm genelindeki zengin fakir gözetmeksizin taşıyın, eğitim eşitlensin. Bir diğer alternatif olarak da mülteci çocukların okuyacakları ayrı bir okul olabilir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vay güzel ülkem 2019-10-05 14:26:01

Bir yandan daha doldurun güzel ülkeme bitirdiniz memleketi
sizin kendi çocuklarımızı mahvettiniz yazıklar olsun daha devam edin yanlışınıza