Engelliler Umre ödülü için yarıştı

Müftülük'te engellilere yönelik Umre ödüllü yarışma düzenlendi.

01 Kasım 2019 Cuma 10:30
Engelliler Umre ödülü için yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı engelliler arasında umre ödüllü yarışma düzenledi.

Kur’an kurslarında eğitim gören veya önceki yıllarda eğitime katılan görme ve işitme engelli öğrencilere yönelik umre ödüllü yarışmada, her il için birer işitme ve görme engelli, bir de görme engelliye refakat edecek yakını olmak üzere üç kontenjan belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile gönderilen talimatla Çorum İl Müftülüğü’nde de engelliler arası Kur’an’ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması gerçekleştirildi.

Müftülük’te 31 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen engelliler arası yarışmanın Komisyon Başkanlığını İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu yürütürken, üyeler Özel Eğitim Lisesi Öğretmeni İlhan Karayazı, İşaret Dili Tercümanı Ömer Albayrak, Engelli Koordinatörü Ahmet Emin Kaplan ve Ulucami Müezzin Kayyımı Duran Yalçın’dan oluştu.

Yarışmada umre ödülünü birinci olarak tamamlayan işitme engelli yarışmacı Hacer İlhan kazandı. İkinci Derya Bayraktar olurken, üçüncülüğü de Sümeyra Karataş elde etti. Dereceye giren yarışmacılarla birlikte katılım sağlayan tüm yarışmacılara Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından ayrıca para ödülleri de takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.