Hıdırlık Kur’an Kursu için önemli adım

Hıdırlık Kur’an Kursu modern bir bina olarak yeniden inşa edilmesi için İMVAK yönetimi ile mutabakat sağlandı.

14 Mart 2022 Pazartesi 23:55
Hıdırlık Kur’an Kursu için önemli adım

Hıdırlık Kur’an Kursu modern bir bina olarak yeniden inşa edilecek.

Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın İMVAK yönetimini ziyareti güzel haberlerle sonuçlandı.

Hıdırlık Kur’an Kursu arsasının 29 yıllığına ve sembolik bir kira ile Diyanet Vakfı’na devredilmesine karar verilerek, günü şartlarına uygun modern bir bina yapımı için mutabakat sağlandı.

Edinilen bilgiye göre; Vali Çiftçi ve Belediye Başkanı Aşgın, önceki gün Çorum İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi Kurma ve Yaşatma Derneği (İMVAK) Başkanı Sait Kömürcü ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette Hıdırlık Kur’an Kursu binasının yenilenmesi ile ilgili esaslar belirlendi. Oldukça verimli geçen görüşmede, İMVAK yönetimi Çorum’da tüm kesimler tarafından memnuniyetle karşılanan bir yaklaşımla vakıf mülkiyetinde olan arsanın Diyanet Vakfı’na 29 yıllığına sembolik bir kira ile devredilmesine karar verdi. Müftü Muharrem Biçer, söz onuşu mutabakatı Diyanet İşleri Başkanlığı’na ileterek, gerekli protokolün düzenlenmesiyle ilgili resmi işlemlerin başlatılması bekleniyor.

Çorum’da uzun yıllardır hafız yetiştiren Hıdırlık Kur’an Kursu’nun yeni bir binaya kavuşacak olması, Çorum’da büyük memnuniyete neden oldu.

Son Güncelleme: 23.08.2022 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne gerek Var a 2022-03-16 00:04:53

Çevre yolundaki kız kuran kursu ve çözümün yüz akı Burada 50 yıllık ve ekonomik ömrünü tamamlamış ihtiyaca cevap vermeyen bina yeniden yapılacak bilmeden sallama

Avatar
hoca 2022-03-16 15:21:50

bazıları kuran deyince hemen allerjik reaksiyon gösterirler kimse onlara fikrini sormuyorki niye maydanoz olurlar

Avatar
Ne gerek var, yeni yapılan kurrs varya 2022-03-15 12:34:51

Çevreyoluna yeni yapılan ve çok güzel olan kuran kursu varken buna ne gerek var. Ha bu yapılan BÖLGE YATILI KURAN KURSU da yetmiyor diyorsanız buda beceriksizlik ve liyakatsizliğinizdendir. Yapılırken ona göre yapılmalıydı. İşi yap sonra bidaha yap. Boz yap, baktın olmadı yık bi daha yap. Millet verir malum, toplamaya devam. Valiyi araya koy....

banner165