HİTÜ'de uluslararası sempozyum başladı

Hitit Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumu başladı.

25 Mart 2021 Perşembe 16:14
HİTÜ'de uluslararası sempozyum başladı

Hitit Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumu başladı. İki gün sürecek sempozyum açılış töreni ile başladı.  Sempozyuma katılan bazı akademisyenler video konferans yöntemi ile bağlanarak bildirilerini sundu.

Hitit Üniversitesi, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Alanında uzman çok sayıda akademisyenin katıldığı İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumu Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştiriliyor.
Sempozyumun açılışında konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ülkemizde ekonomik faaliyetlerinin dinimize uygun şekilde yürütülmesine katkı vermek istediklerini ifade etti.

Sigortacılık ve finans anlamında İslam’a uygun bir anlayışın hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Öztürk, “Müslüman kazancını helal yolla elde etmesi ve helal yolla elinden çıkarması gerekiyor.”dedi.

Sempozyumun açılışına katılan Çorum Belediyesi Başkan Vekili Lemzi Çöplü de bir konuşma yaptı.  Çöplü, sigortacılık ve finans alanında uzman akademisyenlerin etraflıca tartışacağı konuların ve burada alınacak kararların faydalı olacağını ifade etti.

Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Prof. Dr. Hayrettin Karaman da sempozyumun açılışına telekonferans yöntemiyle katıldı. Akademisyenler, İslami Sigortacılık ve Finans konusunda yönelik görüşlerini dile getirdikleri sempozyum iki gün sürdü.

5 ülkedeki 24 farklı üniversiteden araştırmacıların ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen “Uluslararası İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumu” sona erdi. Sempozyumda iki gün boyunca 6’sı Arapça, 4’ü İngilizce, 38’i Türkçe olmak üzere toplam 48 bildiri sunuldu.

Kaynak: Çorum Web TV

Son Güncelleme: 27.03.2021 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eşofmanlı şevket hoca 2021-03-26 08:03:51

bizim hocalar altın,döviz,faiz,kripto para işiyle uğraşıyorlar.

Avatar
Hocaaaam 2021-03-26 00:19:37

Hocam bu işleri bırak artık. Milletin sabrını da zorlama; Günaha da sokma. Yeter artık. Bu kadarda olmaz. Dinden imandan soğuduk.

Avatar
GÖZÜN GÖRDÜĞÜ AKLIN YETTİĞİ VAR. 2021-03-25 17:35:05

Hitü de uluslararası sempozyum yapılmış.Gülüyorum.Kim dinler Hitü deki sempozyumu...Hele bir de helal kazanç konuşulmuş.Helal kazanç hani,yolsuzluk hırsızlık değildi ya!Fotodaki abimiz böyle yamıştı bir vakitler.Bir kere daha güldüm.

Avatar
emekçi 2021-03-26 22:57:36

H.İbrahim Aşgın ın bu adamın önünde el pençe divan durduğunu hiç unutmuyorum adaylık sürecinde. Bu adama çok şey borçlu; ibrahim bereketiyle çalıştığını, aşk ile çalıştığını berliten, muhtarla ağız dalaşına giren başgannnn.

banner165