İlk ders Vali’den

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum Şubesi'nin İhtisas Akademi projesinde ilk dersi Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı verdi.

17 Aralık 2023 Pazar 22:37
İlk ders Vali’den

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum Şubesi ve Hitit Üniversitesi'nin birlikte gerçekleştireceği İhtisas Akademi projesi ile gençler 9 ayrı alanda, uzman hocalardan ihtisas eğitimi alacak.

Önceki gün gerçekleştirilen açılış törenine gençlerin yoğun ilgi gösteriyor olması, projenin de önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Açılış programında, ilk dersi Vali Doç.Dr. Zülküf Dağlı verdi.

Açılış toplantısına Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, TÜVGA Çorum İl Başkanı Bahadır Kıyıklık, akademisyenler ve gençler katıldı.

Kıyıklık açılış konuşmasında, projenin önemi ve detayına dair bilgiler verdi. Kıyıklık emeği geçenlere ve katılımcı gençlere teşekkür ettiği konuşmasında, şunları söyledi; ‘’Bugün İhtisas Akademi Lansman açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Biz gençlerimizin bu tarz akademilere ilgi göstermesinden çok mutluyuz. Çünkü 9 Farklı alanda alanlarında uzman hocalarımızdan alacakları dersler ile İHTİSAS Sahibi olacaklar, kendilerine özgü yazılar yazacaklar. Kendilerini Kariyer hayatlarına hazırlayıp üniversitede sadece Akademik bilgi değil bunun yanı sıra kendilerini de geliştirme ortamı çıkarmış olacaklar.

Biz inanıyoruz, bu gençlik tarih yazacak, vallahi de yazacak billahi de yazacak. Türkiye Yüzyılının kapısını aralarken, entelektüel tavırlı, klas duruşlu, vatanı için, milleti için ben de varım diyen, daha müreffeh bir Türkiye’nin inşası için ben de taş koyacağım diyen, Ümmetin derdiyle derlenen bütün genç kardeşlerimize TÜGVA Çorum olarak kapılarımız sonuna kadar açık. Gençlik için yapılan çalışmalar, gençlik için harcanan mesailer bizler için çok kıymetli. Bu hususta Çorum’da ortaokuldan, liseye, liseden üniversiteye, hülasa gençlerin olduğu her alanda çalışmalar yapmak bizler için bir vizyon meselesidir.

İstikamet yeni ufuklar diyoruz. Her geçen gün çalışmalarımıza bir yenisini ekliyoruz. Gençlik için çalışmak, gençlik için koşturmak bizim için tercih değil mecburiyettir. Gençler milletin ümididir.

Tabi bu tarz çalışmalar yaparken Asil ve Soylu Öfkemizi de unutmuyoruz. Filistin'de yaşanan katliamı büyük bir üzüntüyle yüreğimiz yanarak izliyoruz. Katil İsrail’i lanetliyor lanetlemekten de öteye geçerek boykot ediyoruz.
Nasıl ki dün Sayın Cumhurbaşkanımızın iradeleriyle Ayasofya Camii İbatede açıldı, İnşaallah Çok yakın bir zamanda buradaki kardeşlerimizle bir cuma namazında Mescidi Aksa'da omuz omuza namaz eda edeceğiz, Buna en ufak bir şüphemiz dahi yok."

İLK DERS VALI DAĞLI’DAN

TÜGVA Üniversite Koordinatöre Halil İbrahim Ekici'nin İhtisas Akademi'nin içeriği ve konuları hakkında verdiği bilginin ardından, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, gençlere kendi hayatından çeşitli kesitler anlattıktan sonra, Türkiye'nin yeni dünya düzenindeki yeri ve Türkiye Yüzyılı adlı dersi, gençlere aktarıp ardından gençlerin merak ettiği soruları cevapladı.

Son Güncelleme: 17.12.2023 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sağlık Karakaş 2023-12-18 09:49:00

İskilipli gardaş pekiyi ashabikeff mağarada 300 yıl uyutulan Muvahhid 7tane gençler ve yanlarındaki katmir çok sadık neydi acaba,,depremde ki arama kurtarma köpekleri niye ilk yardıma kosturursunuz o halde..o eve melek girmez dediğiniz rivayet yalan ve uydurmadır.sen o hadisi bir çöp kutusuna hemen atıver.....slm.

Avatar
İskilipden 2023-12-17 23:39:39

KÖPEK BESLENEN EV

köpek beslenen eve Cebrail de dahil hiç bir melek girmez. Bunu bize peygamber efendimiz haber veriyor Meleğin girmediği eve de yaştanlar dolar. Şeytanın bulunduğu yerde fesat ve husursuzluk hakim olur. Diye okudum. İlçemizde binada köpek besleme özentisi çoğaldı gerçi daire sahibinin de rızası yok binde seçilmiş kişiler bu konu hakkında bir haber yapılsa

Avatar
Hicham el Guerrouj 2023-12-18 11:20:22

Sayın İskilipli Yorumcu,
Bu hesaba göre, o eve Azrail de gir(e)mez! Ne de olsa o da bir melek, hem de en büyüklerinden. Hadi yine iyisiniz, size ölümsüzlüğün sırrını veriyorum. :) Evden hiç çıkmayın lütfen.
Bu uydurma hadislere kafanızı takmayın. Vaktinizi faydalı uğraşlar ile değerlendirin. Bu arada, Tosya yolu yorumu nerede? :)

Avatar
Adem 2023-12-17 22:59:16

TÜGVA kadar başarılı bir STK yok.

Avatar
mehmet yektaş 2023-12-18 10:55:55

diğer rektör yardımcısı niçin bu tür toplantılara katılmıyor.

Misafir Avatar
tolga 2023-12-18 12:45:10 @mehmet yektaş

canım o vitrinde duruyor..

Beğenmedim! (0)