İlk kez basının karşısına çıktı

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, ilk kez basın mensupları ile buluştu.

08 Temmuz 2021 Perşembe 16:41

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, yaz dönemi telafi eğitimleri için başlatılan “Telafide Ben de Varım” programına il genelinde 30 bin öğrencinin katıldığını açıkladı.

Gazetecilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, “Telafide Ben de Varım” programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Okulların yaz tatiline girmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde hayata geçirdiği “Telafide Ben de Varım” programı kapsamında açık olduğunu hatırlatan Kodek, “Her yer cıvıl cıvıl. İl genelinde 4 bin faaliyet icra ediliyor. Yaklaşık 30 bin öğrencimiz bu faaliyetlerin içerisinde. Gönüllülük esasına göre çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sosyal, bilimsel, kültürel alanda, doğa yürüyüşlerinden tutun robotik kodlamalara kadar öğrencilerimiz faaliyetlere geliyorlar”dedi.

Amaçlarının çocukları yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak olduğunu vurgulayan Kodek, “Amacımız akademik çalışmanın ötesinde yaşanan küresel salgın sürecinde öğrencilerimiz, çocuklarımız evlerinde mahsur kaldılar. Özellikle alt yaş grupları sosyal, kültürel, psikolojik, fiziksel anlamda etkilendiler. Onları yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak, bir oryantasyon, eğitim faaliyetlerinin içerisine alarak kafalarını boşaltıp yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak. Asıl amacımız bu” ifadelerini kullandı.

Yapacakları projelerle Çorum’un eğitim-öğretimdeki başarı çıtasını yukarıya taşımak için gayret gösterdiklerini, planlamalar yaptıklarını dile getiren Kodek, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir hedef belirledik. Bunun için çalışmalar yaptık. Adeta şehrin röntgenini çektik. Bir yıl içerisinde bu hedeflerimizi gerçekleştirebilirsek, ben gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yapılmayacak bir şey yok” diye konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 10.07.2021 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Boş çıktı 2021-07-08 23:30:39

Telafide bende varım projesine katılan öğrenci sayısı otuz bin değil. O başlangıç yani başvuru rakamı. Müdür bey başvuru rakamlarını kullanarak sanki 30 bin öğrenci projeye devam ediyormuş gibi bilgi veriyor. Bu yöntem yanlış. Yarın sabah yoklama alın. Toplayın çarpın toplam rakam 10 bini zor geçer. Milleti yanıltmayın. Müdür beyin öğretmenlerle iletişimi hemen hiç yok. Eğer arzu etseydi gelir gelmez uzaktan branş branş toplantı yapar, kendini tanıtır, öğretmenleri tanır, beklenti ve istekleri not alırdı. Kanaatim o dur ki müdür beyin böyle bir derdi yok. Eğitimde öğretmeni merkeze almayan ve öğretmenleri yeteneklerine göre değerlendirme projesi üretmeyen ve sadece MEB merkezden hazırlanan projelerle işi götürmeye çalışan ve bu sayede rakamları yüksek göstererek meb merkezde prestij peşinde olan bir yönetimin eğitimde başarılı olma şansı yoktur.

Avatar
İskilipden 2021-07-08 18:47:12

Proje sınıfları ( dil öe sayısal dersleri ağırlıklı) yoğunlaştırılmalı. İlçelerin imkansızlığı azaltılmalı. Hayırlı olur inşAllah.

Avatar
vatandaşşş 2021-07-09 15:01:36

dostlar alışverişte görsün

Avatar
Ulukan 2021-07-11 11:49:23

Bol zeytinyağı ve limonlu laf salatası ustası. Boş cümleler, röntgen çekmiş, oryantasyon yapacakmış. Bla bla bla.

Avatar
Toplumda Bileşik Kaplar 2021-07-11 12:47:26

Genel yorumlara bakıldığında iş yapana da yapmayana da, aynı dozda ve şiddette eleştiri yapıyoruz. Önce çalışana -şunlar şunlar iyi, şunlar değil, onları da şöyle yaparsanız daha iyi olur denmeli. Yoksa olmamış? Nasıl olacak, bilmiyorum ama olmamış. Bu faydasız bir tarz bence. Yazar Jim Rohn der ki, İnsan, en çok vakit geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır.” Biz neysek, eleştirdiklerimiz de o.

banner165