İskilip'in gözü Rektör'de

HİTÜ İskilip MYO'nun yarım kalan binası tamamlanmayı bekliyor.

04 Ekim 2019 Cuma 09:18
İskilip'in gözü Rektör'de

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu binasının tamamlanabilmesi için 10 milyon lira ödeneğe ihtiyaç olduğu öğrenilirken, ilçede ve Çorum dışında yaşayan tüm iskiliplilerin gözü HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk'e çevrildi.

İŞHANININ BİR KATINDA EĞİTİM

Edindiğimiz bilgilere göre; önceki dönemde İskilip MYO kurulduktan bir süre sonra ilçede işhanı olarak kullanılan binadan okula geçici yer tahsis edildi.

İSTİHDAM ODAKLI PROGRAMLAR

Zaman içinde İskilip MYO’da El Sanatları, Mimarlık ve Şehir Planlama, Tasarım ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler ile 112 Acil Tıp Teknisyeni yetiştiren Paramedic Programları açıldı. İstihdam odaklı programlara ilgi yoğunlaşınca öğrenci sayısı her geçen yıl arttı. Yeni bir bina yapımı gündeme geldi. Yeni okul binasını İskilipliler’in yapması, tefrişatı ve donatımını Hitit Üniversitesi’nin üstlenmesi kararlaştırıldı.

İSKİLİPLİ HAYIRSEVERLER YAPTIRDI

Tamamen İskilipli hayırseverlerin katkıları ile yeni MYO binası inşaatına başlandı. Söz konusu binanın kaba inşaatı bittikten sonra Hitit Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı teknik inceleme yaptı. Binanın güçlendirilmesi gerektiği görüşü çıktı. Yarım kalan inşaat yeniden ihale edilerek güçlendirildi. Binanın tamamen bitirilmesi için de 10 milyon lira ödeneğe ihtiyaç olduğu öğrenildi.

KAVUNCU REKTÖR'Ü ARAMIŞTI

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun geçtiğimiz hafta İskilip’e yaptığı ziyarette konu gündeme geldi. İskilip MYO’nun yarım kalan yeni binasının tamamlanarak bir an önce eğitime açılması talep edildi. Milletvekili Kavuncu da, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ü aradı. Rektör Öztürk’ün binanın bitirilmesi için 10 milyon lira kaynağa ihtiyaç olduğunu Kavuncu’ya aktardığı öğrenildi.

İSKİLİP'İN GÖZÜ REKTÖR'DE

Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren İskilipliler, HİTÜ MYO’nun bina ihtiyacının giderilmesi için bugüne kadar ellerinden gelen desteği verdiklerini, hayırseverlerin katkılarıyla kaba inşaatı bitirilen yeni MYO binasının artık Hitit Üniversitesi tarafından tamamlanarak eğitime açılmasını arzu ettiklerini ifade ettiler. İskilipliler gelişmeler karşısında HİTÜ yönetiminin neler yapacağını merak ediyor.

Son Güncelleme: 15.11.2019 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
para para 2019-10-04 15:13:47

Kavuncu aramıştı.Haber olmuştu.Biz de yorum yapmıştık.Sonuç olarak iş kaldı,10 milyon TL ye,demek ki iş telefon etmekle değil,para bulmakla bitiyormuş.

Avatar
İskilipli 2019-10-04 12:25:31

Gurbette yaşayan bir İskilipli olarak diyorumki neden
Üniversite binası,
Hastane,
İskilip Çorum yolu,
İskilip Bayat yolu, ristaresyon çalışmaları ni ekzik yok a cezamı veriliyor iskilipe yatırım isteriğimiz bir şey degil Neden vekul, genel beşkan yardımcısı beken hangisi çımmedı neden neden yatorımlar tamamlanmaz

Avatar
İskilip myp 2019-10-04 17:46:39

Bildigim kadarıyla binayı belediye hayirseverlerle yapıp teslim edecekti. Ancak bina sağlam yapılmadığı için üniversite güçlendirmek için çok para harcadı. Üniversite birşey yapıyormuş gibi şeylerin ima edilmesi dogru değil.